smażony ser - 3789 przepisów (strona:21/253)

Ser żółty w cieście naleśnikowym, Cron-o-meter 207

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe (ma mieć dość gęstą konsystencję). Maczaj plastry sera w cieście i smaż na patelni z obu stron. Podawaj natychmiast (gdy danie nie jest ciepłe, dużo traci na smaku) .  CRON-O-Meter   to ciekawe narzędzie on-line, które liczy

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekane kotlety z indyka. 230

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka 1 bułka 1 szklanka mleka 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki 250 ml śmietany kremówki 100 g żółtego sera sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz. Wymieszać na jednolitą masę. Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące(...)Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron. Przełożyć kotleciki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut

O kuchni z uczuciem
Makaron ze szparagami 187

Makaron ze szparagami Składniki (dla dwóch osób) 100 g świeżego szpinaku 10-15 szparagów 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 200 ml śmietany 30-36 % kawałek sera pleśniowego (opcjonalnie) olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz 1-2 łyżki startego parmezanu 1. Szparagi opłukać, odłamać końcówki i pokroić każdego na 2-3 części. Szpinak opłukać. Czosnek obrać i pokroić w plasterki(...)cebulę. Smażyć 1-2 minuty. Dodać kawałki szparagów, ale bez główek. Smażyć 2-3 minuty. Następnie dodać szpinak i główki szparagów i smażyć 1-2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i kawałek sera pleśniowego (u mnie dwie łyżki). Mieszać aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem i posypać parmezanem. Smacznego Post Makaron ze szparagami pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
SCHAB GRILLOWANY Z CAMEMBERTEM 162

Odstawić do lodówki na dwie godziny. Kotlety wyciągnąć z marynaty i oprószyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni. Pod koniec na wierzchu ułożyć ser. Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych  ogórków

Kuchnia w opałach
SZPARAGI POD PIERZYNKĄ Z BESZAMELU 107

powierzchnię wody) Ugotowane szparagi wyjąć i przestudzić. Naczynie do zapiekania delikatnie wysmarować masłem i ułożyć warstwę szparagów oraz polędwicy. Ułożyć następną warstwę szparagów i polędwicy, posypać żółtym serem. Masło z mąką smażyć 2-3 minuty na jasno złoty kolor, aż zacznie skwierczeć. Dodać mleko i przyprawy. Gotować przez 15 minut na małym ogniu, mieszając rózgą. Tak przygotowanym sosem zalać

Kuchnia w opałach
Kotlety schabowe z kostką z serem i pesto 218

poprzekłuwać mięsa. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto i kawałek sera  . Kotlety spiąć na brzegu wykałaczką - w miejscu nacinania kieszonki , aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Jajko roztrzepać w misce dodając do niego  łyżkę  pesto. Każdy kotlet posolić i posypać pieprzem, obsypać mąką ( nadmiar strząsnąć) obtoczyć w jajku z pesto. Na patelni rozgrzać oliwę

Stare Gary
Drobiowe roladki z żółtym serem 222

natka pietruszki. Przygotowanie:     Piersi kurczaka przecinamy i rozbijamy na kotlety. posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy żółty ser i zawijamy roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Podczas smażenia przewracamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem pełnoziarnistym Kupiec

Aga w kuchni
Babeczki z kaszy jaglanej ( wytrawnie) 200

sposób wytrawny...I dziś właśnie na sposób wytrawny Babeczki warzywne. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 5 pieczarek 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia  5 grubych plasterków sera żółtego papryczka chilli jajko przyprawy: pieprz ziarnisty, sól, papryka słodka, gotowa mieszanka do warzyw Kaszę płuczemy i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie,często mieszamy żeby się

NaKońcuJęzyka
Wyśmienite spaghetti bolognese. 243

sól i pieprz, gotujemy.     Do ciepłego garnka wlewamy oliwę z oliwek (25 ml), wrzucamy 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry i dodajemy posiekany szpinak, chwilkę smażymy, dodajemy makaron i ser grana padano (niewielką ilość pozostawiamy do dekoracji) starty na drobnych oczkach. Na talerz wykładamy sos, na sos makaron wymieszany ze szpinakiem. Dekorujemy listkami bazylii i serem grana padano

Brzuszki Łakomczuszki
Burgery z boczniaków (360 kcal) 196

przekonywać, że są o wiele smaczniejsze od tych z budek. Składniki: 4 bułki hamburgerowe 4 duże boczniaki jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia 8 liści sałaty pomidor pół cebuli musztarda 4 plasterki sera żółtego Przygotowanie Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą. Na dolną

e-PrzepisyKulinarne
Serowe placuszki 146

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko 2 lub 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka sody Cukier puder do posypania : Olej do smażenia Wykonanie : Na stolnicę wysypać mąkę , ser przecisnąć przez praskę , dodać śmietanę  cukier, cukier waniliowy i sodę . Zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać dowolne kształty mogą być koła. Smażyć w dobrze rozgrzanym oleju . Odsączyć

Sama słodycz i szczypta chili
Oponki z serem i śmietaną 164

będą je konsumowały dzieci:). Oponki na drugi dzień tracą na smaku, dlatego część ciasta można zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na następny dzień, smażymy na tym samym tłuszczu.     Składniki: 500g sera półtłustego 500g mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 1/2 szkl. kwaśnej śmietany(...)Dodatkowo: tłuszcz do smażenia (u mnie olej rzepakowy) mały kieliszek spirytusu (dodać do zimnego oleju) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ser najlepiej trzykrotnie mielony lub w kostce wtedy ugnieść go widelcem z śmietaną. Mąkę wysypać na blat, dodać ser, cukry, żółtka, sodę, ocet i śmietanę -jeśli jej nie dodaliśmy wcześniej do sera. Zagnieść ciasto. Gotowe oprószyć mąką i rozwałkować

Kubki smaku
Kotlety serowe :) 140

wyjaśnień. Wystarczy kilka plastrów żółtego twardego sera, najlepiej salami ok. 1,5 cm grubości, wytaplać w gęstym cieście naleśnikowym doprawionym ziołami. Potem wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron, aż ser stanie się miękki. Podajemy z ziemniakami pure i kalafiorem. Możecie oczywiście podawać z czym Wam lepiej smakuje, np. z ryżem, kuskus czy inna opcja. Do kotletów najlepiej

vegetanie
omlet z warzywami i parmezanem 148

paski, pomidora dzielimy w ósemki.  Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, następnie szklimy na niej cebulę, dodajemy paprykę, pomidora, szczyptę  soli i pieprzu całość smażymy kilka minut.  Jajka wbijamy do miski, dodajemy ser, całość mieszamy widelcem lub trzepaczką i wlewamy na patelnię. Smażymy do momentu aż jajka całkowicie się zetną (pod koniec smażenia można przykryć patelnię pokrywką

Miód i pieprz
Naleśniki po góralsku – z bryndzą i oscypkiem 185

moje ukochane naleśniki – tym razem w wersji nie na ostro , nie na słodko … a na słono! Można powiedzieć , ze w wersji góralskiej , gdyż nadziewane są góralskimi serami – bryndzą i oscypkiem , a smażone na smalcu Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi. Dodanie ziół z mojego ogródka do ciasta naleśnikowego sprawia , że nie tylko rewelacyjnie wyglądają , ale i świetnie smakują. Nafaszerowane serami , zwinięte(...)ślimaczka i zapieczone pod serem są świetnym pomysłem na rodzinny obiad , ale też imprezowe danie na gorąco. Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI : ** mąka pszenna – 1 szkl ** mleko – 2 szkl ** proszek do pieczenia -1 lyżeczka ** jajko – 2 szt ** sól – 1 szczypta ** zioła : pietruszka , szczypiorek cebula dymka – 1 garść ** Smakowita pajda z ziołami ogrodowymi – 3 łyżki + 3 łyżki FARSZ: ** bryndza – 250 g ** oscypek

Ostra na Słodko
Halloumi w sezamowej panierce na sałatce z rukoli 225

Dzień dobry, Cypryjczycy mieli głowę, gdy wymyślali swoją dumę narodową, halloumi! Jak żaden inny znany mi ser, nadaje się on do smażenia i grillowania, ponieważ jakimś cudem nie rozpływa się na patelni. Kusi za to delikatną ale zwartą konsystencją i lekko słonym smakiem. Próbowaliście go kiedyś? Jeśli nie, to serdecznie Was namawiam! Dla mnie i mojego Męża halloumi to prawdziwy(...)słoiku, zakręć i energicznie wstrząśnij. Kostkę sera halloumi pokrój na 6 grubych plastrów. Przygotuj 3 miseczki, do pierwszej wsyp trochę mąki, do drugiej wbij i rozbełtaj jajko, do trzeciej wsyp sezam. Na patelni rozgrzej trochę oliwy. Plastry halloumi obtaczaj w mące (strzepnij nadmiar), następnie w jajku oraz w sezamie i smaż z obu stron na oliwie aż panierka lekko się

Chilli Czosnek i Oliwa