smażony ryz - 2146 przepisów (strona:26/144)

Jambalaya 338

wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 8 min. Dodajemy łyżeczkę papryki. Następnie kabanosy I pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Smażymy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy puszkę pomidorów, oregano, liść laurowy. Mieszamy do zagotowania. Dodajemy ryż I zalewamy bulionem. Pod przykryciem "dusimy" od czasu do czasu mieszając około20-25 min. Aż ryż będzie miękki.Doprawiamy

Smaki Edyty
Indyk z pastą curry 238

ryż. Ryż opłukać zimną wodą, wsypać do garnka z 4 szklankami zimnej wody. Od momentu zagotowania się ryżu, gotować na wolnym ogniu 12 minut bez mieszania, przykryć lekko uchyloną pokrywką, aby ryż nie wykipiał. Po ugotowaniu dodać płaską łyżeczkę soli, dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Oczywiście, tak gotuję ten konkretnie jaśminowy ryż, najlepiej stosować się do opisu na opakowaniu. Po nastawieniu ryżu na rozgrzany olej w woku lub głębokiej patelni wrzucić indyka i smażyć z 5 minut. Następnie dodać czosnek i pastę curry, dusić pod przykryciem 2 - 3 minuty.  Wlać mleczko kokosowe i już nie przykrywać, gotować 5 minut.  Dodać paprykę, doprawić pieprzem, solą i ewentualnie pastą curry

Kuchcik gotuje
Pierwsze słowa synka i zapiekanka na obiad. 471

kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby z cebulką pokrojoną w kostkę - smażymy chwilę razem. Dodajemy papryki pokrojone w paski, mieszamy i ściągamy z ognia. Wykładamy wszystko na ryż z serem. Przykrywamy ponownie serem i posypujemy papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180.Podajemy z zieloną sałatą.Smacznego

Miksturownik
Wątróbka Wołowa z jabłkiem na ostro 152

własnego progu na ostrość.NIE SOLIMY!!!Smażymy z jednej strony na wysokim ogniu 1 minutę, po czym mieszamy i smażymy kolejną minutę, dodajemy podduszonącebulę z jabłkiem, mieszamy i wyłączamy ogień.SMACZNEGO!! Warto jeść wątróbki:))Podajemy z ziemniakami, ryżem, różnymi rodzajami kasz, a także i z chlebem.Masło klarowane nie podnosi poziomu cholesterolu i dlatego je tutaj użyłam, ale można również

Pasje Jolki
Zapiekanka ryżowa z jabłkami 600

płynu. Nadzienie:2 kg letnich jabłek, np papierówek5 łyżek cukrułyżeczka cynamonu Jabłka obrać, pokroić. W dużym rondelku smażyć jabłka, pod koniec smażenia dodać cukier i cynamon.Naczynie żaroodporne lub małe foremki do zapiekania posmarować masłem.Układać warstwy:y ryż - jabłka - ryż - jabłka - ryż Do polania:300-350 ml kwaśnej śmietany3 łyżki cukru2 jajkaWszystko wymieszać - polać

kolorowotorcikowo
Smażony ryż z warzywami 2355

 Kochani, szybko , pysznie i zdrowo- a do tego kolorowo. Polecam Wam obiad w 30 min, robiąc obiad myślałam że bedzie na dwa dni :) niestety ....każdy

Smaki Edyty
GOŁĄBKOWA ZAPIEKANKA 200

liście będą miękkie to wyciągamy, studzimy i odkrawamy twarde części. Łopatkę mielimy i smażymy na rozgrzanej patelni, gdy będzie dobrze podsmażone dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy jeszcze chwilkę. Pod koniec doprawiamy przyprawą do gołąbków, solą i pieprzem.  Kaszę i ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Sos pomidorowy wlewamy do rondelka, doprawiamy sola

Prosto i Smacznie z Anetą
Wieprzowina w sosie sojowym 227

dodatkiem do tego dania będzie ryż jaśminowy . Możecie go oczywiście zastąpić zwykłym ryżem. Wieprzowina w sosie sojowym – składniki (na 4 porcje) 500-600g polędwiczki wieprzowej 4 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 2 ząbki czosnku 1 cebula 4+4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz 1 łyżka masła ryż jaśminowy Wieprzowina w sosie sojowym(...)dodajemy polędwiczkę i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy do momentu kiedy papryka zrobi się al dente. Dodajemy pozostały sos sojowy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Uważajcie podczas doprawiania solą, sos sojowy już sam w sobie jest dość słony. Wieprzowinę podajemy razem z ugotowanym ryżem jaśminowym. Smacznego! Post Wieprzowina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety kalafiorowe w sosie pomidorowym 191

Rafex.eu Składniki Pulpety: 200 g mrożonego kalafiora 1 jajko 1 szklanka bułki tartej czosnek staropolski olej do smażenia sól, pieprz Sos: 70 g margaryny 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 700 ml bulionu warzywnego 1 łyżka czubrycy czerwonej sól, pieprz Dodatkowo: ryż świeża bazylia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalafior gotujemy do miękkości(...)bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. W rondlu roztapiamy margarynę, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Do zasmażki wrzucamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 min, po czym powoli, cały czas mieszając, wlewamy gorący bulion. Zatokujemy, dodajemy czerwoną czubrycę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy pulpety, gotujemy 10 min. Podajemy z ryżem i posiekaną bazylią. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Schab w cynamonie z gruszką, fenkułem, dzikim ryżem i gorgonzolą 274

gałki muszkatołowej Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Kawałki schabu grillujemy na patelni grillowej bądź smażymy na patelni, która nie wymaga użycia tłuszczu. Grillowane/usmażone kawałki odkładamy na bok. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości, według przepisu na opakowaniu. Gruszkę oraz fenkuł siekamy w drobną kostkę. Na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się

Mango Papaja
Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa 237

Przepyszna zapiekanka z dwoma serami i mięsem z kurczaka na dzisjejszy obiad. Moja rodzinka uwielbia takie zapiekankiZapiekanka brokułowo-kalafiorowa SKŁADNIKI:kalafior - 250 gbrokuł - 250 gfilet

Kuchnia Danusi
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 310

połowę tłuszczu z rondla odlewamy. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucamy cebulę i szklimy ją, mieszając. Do zeszklonej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy razem, do czasu aż czosnek straci mocny surowy zapach. Wrzucamy ryż i szklimy go na małym ogniu. Dodajemy wysmażone chorizo i suszone pomidory, wlewamy dwie wazowe łyżki bulionu.   Na małym ogniu, powoli, gotujemy

Karo in the Kitchen
ryba z szałwia 186

dokładnie wymieszać do połączenia składników. Masło roztopić na patelni. Na dobrze rozgrzaną patelnie kłaść rybę obtoczoną w musztardzie z cukrem-przed samym smażeniem to robimy-i smażymy do zarumienienia. Do masła dodajemy listki szałwi . Podawać z ziemniakami, ryżem bądź gorącą bagietką

w mojej kuchni
Rolady wieprzowe z serem, masłem i pietruszką 235

mięsa.  Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony. Smacznego! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub frytkami z dowolnymi surówkami

Tagebuch po polsku
TYMIANKOWY KURCZAK 256

kurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut. Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące np. z ugotowanym ryżem! Pycha

Ostra na Słodko
Roladki schabowe z orzechami. 204

posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami

O kuchni z uczuciem
WIEJSKIE RISOTTO 165

np.podwawelskiej1 papryka czerwonapół puszki kukurydzypół puszki zielonego groszku1 cebula1 litr bulionu warzywnegosól , pieprz do smakuWykonanie:Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania