smażenie bez tłuszczu - 500 przepisów (strona:6/34)

Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 234

misce. Czosnek i imbir zetrzyj na tartce i dodaj do sera wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszaj wszystko i odstaw na przynajmniej 30 minut. Przed podaniem smaż chwilę na patelni (już bez tłuszczu, bo dodaliśmy go do marynaty). Dodatki Grzyby mun i shiitake należy przed spożyciem namoczyć i ugotować. Ja zalewam je wrzątkiem (osobno) i odstawiam na kwadrans. Następnie gotuję

Food Square
Tosty z mozzarellą i rzodkiewką z sadzonym jajkiem przepiórczym 183

tutaj   Przygotowanie jest banalne, ser kroimy w plastry i układamy na chlebie, na to pokrojoną rzodkiewkę i wszystko opiekamy w tosterze. W tym samym czasie smażymy jajka sadzone, jednak bez żadnego tłuszczu najlepiej na patelni teflonowej. Podajemy na ciepło - pychotki.  Smacznego

Niezły Młynek
Burrito z moimi wariacjami podane z sosem żurawinowo-czosnkowym. 239

łyżeczka soli -120 ml wody gorącej Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto, formujemy wałek, kroimy na równe kawałki i podsypując mąką kukurydzianą wałkujemy na placki.   Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z każdej strony do zrumienienia. Farsz: -kawałek pora (zabrakło mi czerwonej cebuli, dacie wiarę?) -kilka posiekanych pieczarek -kotlety drobiowe (polecam zastąpić mieloną wołowiną) -fasola czerwona -pomidory

BaRepas
Bigos ze słodkiej kapusty 215

minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietany, posiekany koper – mieszamy, zagotowujemy i podajemy.Mój poświąteczny bigos ze słodkiej kapusty  jest lekki, bez  zbędnego tłuszczu, czy dodatków smażonych. W smaku bogaty, a także pożywny. Podany z rogalikiem sezamowym   będzie stanowić szybki obiad lub kolację. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Bigos ze słodkiej kapusty appeared first

mojewypiekiinietylko
placuszki z cukinii - kolokithokeftedes 157

gdyby masa była zbyt rzadka  - dodać bułkę tartą Z masy formować placuszki , panierować w jaku i bułce i smażyć  na rozgrzanym tłuszczu. Można też placuszki smażyć bez panierowania co i ja popełniłam

Stare Gary
Tortilla - Placki 245

cienkie placki. W celu otrzymania idealnie równych krążków należy na rozwałkowane ciasto położyć np. talerz i wzdłuż jego krawędzi wykrajać okręgi.Tortille smażymy na rozgrzanej patelni naleśnikowej (bez tłuszczu) z każdej ze stron. Nie można ich zbyt długo trzymać na ogniu ponieważ zbyt spieczone staną się zbyt chrupkie i ciężko  będą się składały.Każdą

Słodka Strona
Pancakes'y z Ricottą Nigelli Lawson 243

wykładamy za pomocą łyżki porcje placuszków. Gdy na ich powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że można przewrócić je na drugą stronę. Pancakes'y smażymy krótko, na małym ogniu, bez tłuszczu - na patelni z nieprzywierającą powierzchnią.Gotowe pancakes'y podajemy z miodem, syropem klonowym, z dodatkiem owoców itd.Moje posty

Słodka Strona
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 262

stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu.  Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu z każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy w ten sposób uniknąć sytuacji, gdy cukinia w trakcie pieczenia pozbędzie się płynów, które wsiąkają w ciasto

Taste Of My Day
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 258

trzepaczką, aż ciasto uzyska gładką, gęstą konsystencję (jak śmietana).2. Odstawiam ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło.3. Chochelkę ciasta wlewam na rozgrzaną patelnię do naleśników (bez tłuszczu), rozprowadzam równomiernie i smażę z obydwu stron na lekko złoty kolor. Naleśniki ażurowe 1. Przygotowałam ciasto w wersji podstawowej, odstawiłam je na 15 minut. 2. Po tym czasie z połowy ciasta

Kulinarny Pamiętnik
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 335

maka i ugniatamy aż ponownie powstanie gładka masa. Dzielimy ciasto na 30 równych części. Formujemy kulki (mniejsze niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego

OstryKęs
Zielone naleśniki na Dzień Świętego Patryka 180

mineralnej gazowanej* szczypta soli* łyżeczka oleju rzepakowego * zielony barwnik spożywczy dodatkowo : serek homogenizowany truskawkowy  Przygotowanie : Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Z naleśników wykroić foremkami do ciastek kwiatki. Każdy kwiatek przekładać serkiem, dowolnie udekorować

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z jabłkami i krówką 257

mineralnej gazowanej* szczypta soli* łyżeczka oleju rzepakowego dodatkowo : 2 kruche jabłka, pół puszki masy krówkowej Helio Przygotowanie : Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie. Odkładam na talerz, rozsmarowuje łyżeczkę krówki, układam cienkie plasterki jabłek i podaję na ciepło. Do dekoracji można użyć polewy i dekoracji

Magiczne Życie Marty
Czarna świnia iberyjska – cerdo iberico. Karkówka 310

hiszpańska wędzona papryka. Czy to słodka, czy półostra – wybór należy do Was. Ja swoje kotlety natarłam papryką półostrą i podałam z ostrymi sosami. Kotlety smażymy na patelni grillowej rozgrzanej do czerwoności, bez dodatkowego tłuszczu. Patelnia musi być piekielnie gorąca. Kotlet musi od razu skwierczeć i mięso musi od razu się zamknąć. Smażymy kotlety z obu stron po 3 minuty

Karo in the Kitchen
Placki ogórkowe z jajkiem w koszulce. 221

tarce o dużych oczkach 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek do smażenia- opcjonalnie, ponieważ można użyć patelni grillowej i obyć się bez tłuszczu. Przygotowanie: 1. Zmieszać łyżką wszystkie składniki bardzo dokładnie. 2. Smażyć po kilka-kilkanaście minut z każdej strony. 3. Można podać z jajkiem w koszulce

KreatywnePiny
Wątróbka grillowana , z jabłkami 259

kolekcji Gardino   A nawiasem mówiąc w moim ulubionym śliwkowym kolorze, z licencjonowaną powłką Teflon Select. Posiada ona żebrowane dno, co pozwala na smażenie w niewielkiej ilości tłuszczu, bądz bez tłuszczu kompletnie.Rozgrzewamy patelnię grillową i kładziemy umyte wcześniej i pozbawione błon ,zrostów i wszystkiego co nam się nie podoba, wątróbki. Do przewracania używamy drewnianej łopatki. Grillujemy(...)chodzi. Dopiero wtedy, po pojawieniu się soku, dodajemy ok. 2 łyżek oliwy z oliwek Olitalia. Bo to ma być teraz duszenie, a nie smażenie.Cóż za zapach,aromat! Tego trzeba spróbować! Śródziemnomorskie grillowanie w polskiej kuchni na 11 piętrze!Wykładamy szybko wątróbkę na talerz, dodajemy sałatki , którą skrapiamy oliwa z oliwek. Dodajemy glassy sojowej Ponti. Bez obaw , fantastycznie komponuje

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki z makrelą 187

Przygotowanie:   Jajka, sól, mleko, przesianą mąkę razem miksujemy. Na końcu dodajemy wodę.  Na patelni topimy masło i dolewamy je do ciasta, mieszamy.  Smażymy naleśniki na patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu.   Dodatki:   mała wędzona makrela 150 g startego żółtego sera kukurydza 1 łyżeczka masła Przygotowanie:   Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy wszystkie ości, a samo

bistro mama
Placki jogurtowe z truskawkami 308

jogurcie greckim z truskawkami. Są niezwykle pyszne, delikatne i puszyste. Z dodatkiem truskawek smakują wyśmienicie. Ich zaletą jest to, że smaży się je na teflonowej patelni, bez tłuszczu. Możemy przygotować je na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Polecam Post Placki jogurtowe z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Naleśniki z kaszą jaglaną i sosem rabarbarowo-truskawkowym 178

roztopionego masła Jajka, sól, mleko, przesianą mąkę razem miksujemy. Na końcu dodajemy wodę. Na patelni topimy masło i dolewamy je do ciasta, mieszamy. Smażymy naleśniki na patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu. Krem z kaszy jaglanej: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 łyżka masła 1 ½ łyżki cukru lub szczypta soli Kaszę wsypujemy do rozgrzanego, suchego garnka z grubym

bistro mama
SAŁATKA BROKUŁOWA Z DIETETYCZNYM INDYKIEM, ANANASOWĄ CEBULĄ I DIPEM CZOSNKOWYM. 231

czarny, odrobina domowej vegety). Zostawiamy tak mięso aby przeszło smakami. Im dłużej tak poleży, tym lepiej. Najlepiej jeśli zostanie tak natarte, w lodówce, przez noc. Smażymy je na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Studzimy. Gotujemy brokuła. Woda może być lekko osolona, ale nie musi. Gotujemy go al dente. Studzimy, kroimy na małe cząstki całego brokuła - zarówno różyczki

Wypisz Wymaluj
Mozzarella smażona w migdałach z sałatką pomidorową na grzance. 194

posiekaną szalotkę i pieprz ziołowy. Odstawiamy i przed podaniem dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i gotowe. Proste, ale bardzo esencjonalne. Mozzarellę solimy i obtaczamy w migdałach. Smażymy po minucie na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu, wykładamy na nie pomidory, podlewamy sosem z pomidorów i śmietany. Obok układamy mozzarellę. Sam nie wierzę, że to takie pyszne

BaRepas
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem 355

jajka, sól oraz przesianą mąkę. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy wodę. Na patelni topimy masło, gorące wlewamy do ciasta i od razu mieszamy. Smażymy naleśniki na patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu. Po usmażeniu każdego naleśnika odkładamy go na talerz i przykrywamy pokrywką lub drugim talerzem, dzięki temu naleśniki będą elastyczne i nie będą się łamać. * S zpinak

bistro mama
Naleśniki meksykańskie 419

jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody (najlepiej gazowanej) 2 szkl mąki 3 łyżki oleju szczypta cukru szczypta soli Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 30 dag pieczarek 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki

Kto ugości moich gości?
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3369

nigdy nie mamy na to cierpliwości i od razu smażymy. 3. SMAŻENIE NALEŚNIKÓW (15 min): > na rozgrzaną patelnię, najlepiej taką do naleśników (bez tłuszczu, bo jest już w cieście) nalewamy chochelkę ciasta i smażymy po 1 min z każdej strony na dość mocnym ogniu. Naleśniki kładziemy jeden na drugim, aby nie wyschły. W czasie smażenia możemy już zabrać się

Nerds Kitchen