śledzie w sosie - 1086 przepisów (strona:29/73)

Śledzie z suszoną śliwką i żurawiną 184

filety kroimy na odpowiadające nam kawałki. W garnku gotujemy pokrojoną w piórka cebulę z cukrem, solą, pieprzem i listkiem laurowym. Cebula ma zmięknąć. W słoiku układamy cebulę, śledzie i suszone owoce. Zalewamy sosem – olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Zamykamy szczelnie i zostawiamy. Prosto i pysznie. Smacznego! Post Śledzie z suszoną śliwką i żurawiną pojawił się poraz pierwszy

ladykitchen
Śledzie w pomidorach z cebulą i rodzynkami + film 161

Pyszne śledzie w słodko - kwaśnym sosie pomidorowo - miodowym z cebulą i rodzynkami, wzbogacone majerankiem i pieprzem to świetna przystawka na co dzień i od święta. W moim domu co roku goszczą na wigilijnym stole. składniki na 3 porcje 5 płatów śledziowych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 garście rodzynek czarny pieprz 2 łyżki(...)mieszamy i zdejmujemy z ognia. Wymoczone z nadmiaru soli a następnie osuszone płaty śledziowe kroimy w niewielkie kawałki. Do miski przekładamy wystudzoną cebulę w pomidorach z rodzynkami, dodajemy pokrojone śledzie i wszystko razem łączymy. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują następnego dnia

Smakowite Dania
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym 142

filety z kurczaka. Pomyślałam, że można również spróbować ze śledziami i to był strzał w dziesiątkę. Śledzie są przepyszne! Składniki: – 500 g filetów śledziowych w oleju Sos słodko-kwaśny – 2 cebule – 1 papryka czerwona – 1 papryka żółta – 1 szklanka wody – 1/2 szklanki cukru – 1/2 szklanki oleju(...)dodać cebulę i papryk,ę i gotować do miękkości – ok. 8 minut. – Wystudzić zalewę i zalać nią pokrojone na kawałki filety ze śledzi. – Odstawić na 1-2 dni do lodówki do zamarynowania

To co kocham
ŚLEDZIE Z IMBIREM, SUSZONYMI ŚLIWKAMI I POMARAŃCZĄ 188

kiedy raz spróbowałam i poznałam, jak duże jest pole do popisu, jeśli chodzi o ich przygotowanie, co roku kombinuję ze smakami. Składniki (porcja dla 4-6 osób): 1/2 kg śledzi matiasów (bez chemicznych dodatków!) 3 cebule obrane i pokrojone 6 ząbków czosnku drobno pokrojonych 3-4 cm korzenia imbiru świeżo utartego 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego (może być z kartonika(...)miód (wiem, że miodu nie należy gotować) i dopraw solą. Całość wymieszaj i odstaw, by smaki się przegryzły. Sos powinien być ostrawy, słodki i lekko słony. Gdy sos ostygnie dodaj kawałki śledzi i całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do słoika i postaw do lodówki na całą noc. /przepis Agnieszki Maciag

Anioły w kuchni
Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym a'la śledzie 206

przepadałam za śledziami, ale mój chłopak bardzo je lubił, więc postanowiłam spróbować przygotować, coś co będzie wegańską alternatywą dla tej tradycyjnej potrawy wigilijnej.   Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym a'la śledzie Składniki: 250 g boczniaków 1 litr wody 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego 3 arkusze nori 1/2 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1/3 szkl. octu

wegujemy
Ryba po grecku 189

tutaj. Polecam wam także do tego dania garnki ceramiczne, które zobaczyć możecie także w tym miejscu . Z przepisów rybnych polecam wam śledzia po kaszubsku , a także śledzie w granatach z sosem koperkowym . Zobacz mój film z przygotowania ryby po grecku Składniki – ryba po grecku 8-10 filetów z mintaja 2 marchewki, pietruszka i pół selera 2 duże cebule

Kuchennyviral.pl
śledzie po sułtańsku 308

wodą i odstawić na ok. 30 min. aby pozbyć się nadmiaru soli, następnie odsączyć z wody, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 15 min.) Pokrojone śledzie dodajemy do wystudzonego sosu, mieszamy. Przekładamy do słoiczka i schładzamy w lodówce. Najlepiej przygotować je dzień przed podaniem aby smaki mogły się „przegryźć

Domowy Smak Jedzenia
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55893

wąziutkie paseczki. Położyć na cebuli. Jajka obrać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na śledzie. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Wyłożyć na śledzie. Żółtka pokruszyć. Posypać sos majonezowy na sałatce. I gotowe! 7. Pakieciki z łososiem i szpinakiem Podobno łosoś to teraz bardzo popularna ryba na Wigilię. O ile się Wam nie przejadła, to polecam

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Sałatka śledziowa z burakiem - fit 260

kostkę. W grubą kostkę pokroić wymoczone wcześniej i osuszone papierowym ręcznikiem śledzie śmietanę wymieszać z serkiem, chrzanem i 2-3 łyżkami marynaty z ogórków pokrojone warzywa i śledzie wymieszać z przygotowanym sosem, dodać pieprz i sól i pokrojony szczypiorek. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orientalna zupa dyniowa 201

Dostaliśmy dynię. No i trzeba było coś z nią zrobić. Część poszła do słoika na kiszenie (choć teraz okazało się, że trochę jednak lepsza by była

slodkokwasnapl
Sałatka śledziowa z burakami 198

minut w 200 stopniach.  Cebulę i ogórki pokrój w kostkę. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj dokładnie majonez, miód, olej. Dodaj przyprawy. Wymieszaj cebulę, ogórki,śledzia i buraki. Dodaj sos i ponownie wymieszaj. Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną

Corner With Recipes
Sałatka z arbuzem i kiełkami 187

właściwości przeciwzapalne. Zawarte w oleju kwasy omega-3 pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. Olej Rydzowy ma szerokie zastosowanie w kuchni. Jest najczęściej używany do przygotowania sałatek, surówek, śledzi, kasz, ziemniaków, mięs, sosów czy majonezów. Ja użyłam oleju do przygotowania sałatki owocowo- warzywnej. Olej ma bardzo ciekawy smak i zapach. Nadał sałatce wspaniałego aromatu.  Produkt wart polecenia i zakupu. Zdecydowanie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śledź z duszonym jabłkiem 196

przykryciem  do zeszklenia się cebuli.  Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i duś razem jeszcze kilka minut mieszając.  Dopraw pieprzem oraz małą szczyptą soli. Śledzie połącz z  przestudzonym sosem i wstaw do lodówki, by całość się "przegryzła

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Przepyszna sałatka z mango, brzoskwinią i śledziem! 208

częścią sosu. Za pomocą obręczy kulinarnej, układamy je dość ściśle na samym dole, następnie wykładamy mango wymieszane z brzoskwinią ze śledzi, na samym wierzchu eksponujemy śledzie i żurawinę. Całość dodatkowo skrapiamy sosem i posypujemy obficie szczypiorkiem. Gotowe! Życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
Śledzie w śmietanie ( wersja I ) 376

kostkę. Śledzie po osuszeniu kroimy w paski. Do naczynia dodajemy odciśniętą cebulkę oraz pokrojone ogórki. Dodajemy śmietanę, majonez, koperek ( wedle uznania ). Doprawiamy wstępnie solą oraz pieprzem. Gdy sos wymieszany i gotowy dodajemy śledzie i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Gdy Całość przekładamy do szklanego naczynia. Zostawiamy w lodówce na 2 dni aby wszystkie smaki się przegryzł

Sprawdzone przepisy kulinarne