matias 1 szalotka 3 ogórki konserwowe 1/2 słoiczka grzybów marynowanych 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do … Czytaj dalej Śledzie w sosie tatarskim
czarrna od kuchnipieczemy przez około 20min. Smacznego. pierożki z ciasta francuskiego z serem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pizzerinki z ciasta francuskiego Śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą Śledzie w sosie musztardowym Artykuł Pierożki z ciasta francuskiego z serem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupaluszki Surimi nie rozpadły się. I to wszystko. Nasza sałatka jest już gotowa. Prawda, że ładnie się prezentuje? Smacznego! A jeśli szukacie oryginalnego przepisu na śledzika, polecam ten: Śledzie w sosie musztardowym z curry – przepis krok po kroku Artykuł Sałatka z paluszkami SURIMI i pomarańczami – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiponieważ można ją przygotować na tydzień do 10 dni przed Świętami i trzymać w słoiku, w lodówce. Przepis na tę sałatkę śledziową ze śliwką kalifornijską polecam wszystkim miłośnikom śledzia w sosie słodko kwaśnym
AniaGotuje.plmiód, rodzynki i orzechy, dokładnie wszystko razem mieszamy i posypujemy dekoracyjnie płatkami migdałów. Smacznego Kutia Wigilijna Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Przepis na śledzie po kaszubsku Śledzie w sosie musztardowym Pierogi z kapustą i grzybami Artykuł Kutia wigilijna – tradycyjny przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuBożego Narodzenia często goszczą na naszych stołach. Z chęcią sięgamy po śledzika w różnych wydaniach i z pewnością i na moim stole ich nie zabraknie. Bardzo proste połączenie śledzia i sosu koperkowego poleca się na Świąteczny stół. Składniki: - 1/2 kg filetów śledziowych Sos: - 6 łyżek majonezu - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 2 łyżki oleju rzepakowego SemCo - 1 czerwona cebula
Apetyczna babeczkaZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą Angelika Muffinki z rabarbarem i kruszonką Agnieszka Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód Aga Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym
Magiczne Życie Martychilli i suszonymi pomidorami BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Rudolf brownie BLOG: http://mamidami.com/ Czekoladowy sernik świąteczny BLOG: http://vegazone.blox.pl/ Muffinki piernikowe BLOG: http://slodkiezycie.com/ Keks angielski BLOG: http://wypiekibeaty.com.pl/ Śledzie w sosie piernikowym BLOG: https://poproszedokladke.pl/ Drożdżowy makowiec zawijany BLOG: http://obiadgotowy.blogspot.com/ Karp smażony BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Karp zapiekany z pieczarkami BLOG: http://karmelowy.pl/ Odwrócona rolada makowa BLOG: http://pelnytalerz.blogspot.com/ Pasztet
Kuchnia Bazyliiburaczkiem Śledź po kaszubsku II Domowe rolmopsy z papryką Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Na zakończanie obiecana wyżej niespodzianka w postaci rewelacyjnego przepisu na łososia. Ryba podana w ten sposób jest hitem wszystkich spotkań i uroczystości. Jest też jednym najbladziej popularnych przepisów
Kulinarne przygody Gatityszybka pasta do pieczywa. Składniki na jej przygotowanie można mieć zawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na kolację czy śniadanie. Składniki: 2 puszki śledzi w sosie paprykowym 2 jajka średnia biała cebula 2 ogórki kiszone ½ pęczka natki pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Jajka i ryby wraz
Pyry na Gazwędzoną śliwką Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Ryba po grecku w wersji odchudzonej Karp smażony z sosem szarym Śledzie marynowane w oleju lnianym Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie z czosnkiem Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Sałatka śledziowa
Codziennik Kuchennygroszek, którego torebkę zawsze mam w zamrażarce. Do tej pasty najbardziej pasują znane wszystkim szprotki w prostokątnej puszce Winter sprats . Czasem zamieniam te szprotki na np. puszkę śledzi w sosie pomidorowym i pasta też jest wyśmienita :) Pasta ze szprotek i zielonego groszku 200 g wędzonych szprotek 2 jajka ugotowane na twardo 3 płaskie łyżki majonezu 4 łyżki mrożonego, ugotowanego
Posadzone i zjedzonetakich okolicznościach przyrody z przyjemnością robię zakupy. Choć mam do wyboru świetnie zaopatrzoną halę targową w centrum Gdyni i rynek niedaleko domu, o którym pisałam przy okazji pieczonych śledzi w sosie pomidorowym , często wybieram sobotni targ w Kolibkach. Stajnia przylega do rozległego parku z trawnikami, ścieżkami i starymi drzewami, gdzie można pospacerować, pojeździć na rowerze i odpocząć. Dziś zapraszam
Posadzone i zjedzonePrzekąska z serii Graal po raz kolejny. Dziś dodatkiem są... Tadam!!! Filety ze Śledzia w sosie pomidorowym Nie wiązałam z tym daniem wielkich nadziei, ale ku mojemu zaskoczeniu była to kolejna uczta podniebienia:) Do stołu podano... Pizza rybna Składniki: 1/4 kg mąki 1/3 szkl letniej wody ok. 1 dag drożdży ok. 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Przygotowanie
Ukojenie PodniebieniaJOGO" . Jak zrobić creme fraiche w domu też Wam napiszę, jeśli nie macie dostępu do tej sklepowej. Śledzie są aromatyczne, jędrne i smakują wybornie, polecam. Śledzie w sosie musztardowo - śmietanowym po szwedzku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśledzie kroimy w paseczki, dodajemy do nich pokrojony por w półksiężyce, szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym
Łycha smakówinne przepisy ze śledziem w roli głównej: Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 5 małych konserwowych ogórków 1 cebula musztarda dijon czarny pieprz wykałaczki Zalewa
Kulinarne przygody GatityGeneralnie chodzi o to aby utrzymać w lokalu konwencję PRLu, wpaść na coś do picia (czytaj wódkę, piwo, wino raczej) i zjeść coś (czytaj pasztet z sosem tatarskim, śledzie, białą kiełbasę). Trochę taki fast food zakrapiany procentami. Łubu Dubu we Wrocławiu, w porównaniu do tych powyższych, poszło o krok dalej. Menu w lokalu jest bardziej rozbudowane i jest w czym
Right Behind The Kitchenśledzie po kaszubsku śledzie smażone w zalewie octowej sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami sałatkę śledziową z jabłkiem śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym z koperkiem
potrawyregionalneMożna polać jeszcze wszystko olejem. Śledzie podawać jest najlepiej schłodzone. Smacznego! Polecam śledzie w różnych odsłonach: śledzie smażone w zalewie octowej śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem sałatkę śledziową z jabłkiem sałatkę śledziową z ziemniakami i burakami
potrawyregionalneprzeszły" przyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalneDostałam do testowania drugą paczkę rybek Graal w puszkach , są jeszcze lepsze :) Tym razem postanowiłam zabrać rybkę w góry . Ta łagodna w smaku rybka "Filtey śledzia w sosie pomidorowym z papryką" doskonale nadaje się do spożycia prosto z puszki patrząc na piekne szczyty gór i słuchając dźwięków przyrody. Latwe do otwierania puszki do tego tylko bułeczka ale pamiętajmy -- puszkę
Gotowanie jest łatweKeks 1 <3 Keks 2 Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka 3 ugotowane jaka 1 kiszony ogórek pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka, cebulę i ogórka kroimy
MamaOskarkataką pastą śmiało można nafaszerować jajka... Kto zna i lubi to połączenie ? Pasta serowo rybna z nutą tajską SKŁADNIKI: 125 g chudego twarogu 1 puszka śledzi w sosie tajskim 1 łyżka ketchupu pikantnego szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy twaróg, który rozgniatamy widelcem. Puszkę rybą otwieramy, rozdrabniamy i wraz z sosem tajskim przekładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilanguage:EN-US;} Składniki: 2 puszki śledzia w pomidorach GRAAL 2/3 puszki kukurydzy konserwowej ½ cebuli 3 łyżki majonezu sól, pieprz mielony szczypta bazylii Kukurydzę odsączyć z zalewy. Śledzie bez sosu pomidorowego przekładamy do miski. Delikatnie rozdrobnić. Dodajemy kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, majonez, 2-3 łyżki sosu pomidorowego oraz przyprawy. Wymieszać. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiGdyby ktoś kazał nam wybrać ulubioną sałatkę ze śledziem, to chyba nie bylibyśmy w stanie wybrać jednej najlepszej. Uwielbiamy łączyć śledzia z przeróżnymi warzywami, a czasem
Jakugotujesz.plśledź- łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw. Prezentuję więc tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub w postaci śledzi w sosie pomidorowym z cebulą. Bajecznie pyszne, proste w przygotowaniu, są bardzo lubiane i popularne nie tylko na Kaszubach, ale w całej Polsce. Ten przysmak w słodko-kwaśnej marynacie można przechowywać
Smakowity Blog Kulinarnydziś i cieszy się sporym powodzeniem. Połączenie śledzia i curry wydawało mi się wręcz dziwaczne, ale nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Poza tym ileż można jeść śledzie w sosie z musztardą i samym jogurcie? Składniki: Ja zawsze sałatki robię na oko, mniej więcej proporcje sobie ustalam i robię do smaku ;) płaty śledziowe solone cebula ogórek korniszon/grzybki marynowane pieprz
Malinowe PocałunkiŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM Składniki: - 6 filetów matiasa - 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej) - 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej) - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju - 2 łyżki cukru - 2 łyżki wody - 4 ogórki konserwowe - 3 cebule - pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez
Mentor Smakuestetyczna sałatka śledziowa :) podane w pieczonych skórkach ziemniaczanych na grillowanych jabłkach. Śledzie zamarynowane w przyprawach korzennych, oleju rydzowym i domowym occie jabłkowym z sosem korniszonowym . Czas przygotowania: 40 minut + moczenie śledzi + marynowanie śledzi Porcje: 10 Składniki: 5 ziemniaków, 5 płatów śledzi solonych, 2 czerwone jabłka, 1 czerwona cebula, 4 łyżki oleju rydzowego lub innego tłoczonego(...)wydrążyć kulkownicą do melona zostawiając 0,5 cm brzeg. Miąższ pokroić w małe kawałki i dodać do sosu. Każdą łódeczkę napełnić 1-2 łyżeczkami sos, na wierzchu położyć 2 kawałki śledzia, kiełki pora, przybrać piórami czerwonej cebuli i czerwonym pieprzem. Podawać na plastrach grillowanych jabłek
SzczyptaSmaQkroję w drobną kostkę i dodaję do salaterki. Pieczarki kroję w plasterki i dodaję do salaterki. Wymoczone i osuszone śledzie kroję na mniejsze kawałki (paseczki około szerokości około 2 centymetrów) i dodaję do pozostałych składników w salaterce. Teraz przygotuję sos: Do miseczki daję ketchup przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i dokładnie(...)mieszam. Następnie stopniowo dodaję olej i po każdej porcji oleju dokładnie mieszam aby połączył się z pozostałymi składnikami. Na koniec doprawiam i dodaję cukier, całość dokładnie mieszam sos jest gotowy. Końcowe przygotowanie śledzi po cygańsku: Do salaterki z sałatką dodaję sos i dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sałatkę wstawiam do lodówki na około 1 godzinę aby składniki przeszły smakiem. Śledzie
Uwaga Babcia GotujeŚledzie w mocno czosnkowym sosie. Nie muszą długo się przegryzać, wystarczy noc. Nie robiłam dużej porcji, dwa filety wystarczają u nas dla 2 - 3 osób, ale ilość składników w przepisie, bez problemu można zwiększyć. Polecam, gdyż to dobry sposób na śledzie "w ostatniej chwili" Inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari Jeżeli lubicie śledzie, zajrzyjcie też do pozostałych, śledziowych przepisów: Śledzie(...)tarce lub zmiażdżyć przy pomocy noża. W misce wymieszać śmietanę z majonezem i czosnkiem. Można doprawić do smaku pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Dodać kawałki śledzia, przemieszać delikatnie, tak aby były całe otoczone sosem. Przykryć i odstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc, aby smaki dobrze się przegryzły. Smacznego
Stare Garywlać przecier pomidorowy , ketchup i dodać namoczone w wodzie rodzynki. Wszystko razem zagotować około 2 minuta następnie wystudzić. Płaty śledziowe pokroić na paseczki. W słoiku układać warstwami śledzie i przykrywać sosem. Odstawić do lodówki na całą noc. śledzie po sułtańsku
O kuchni z uczuciemwrzątkiem ,odcedzamy,i szklimy na rozgrzanym oleju.Do zeszklonej cebulki dodajemy odsączone rodzynki i po chwili przecier pomidorowy ,najlepiej własnej produkcji.Całość doprowadzamy do wrzenia. Ułożyć naprzemiennie w sloiku śledzie ,które zalewamy sosem i znowu sledzie i sos i tak do skończenia produktów .Gotowe śledzie pozostawiamy na kilka godzin do przegryzienia produktów. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak życzyc
w mojej kuchniłyżeczką cukru, słodką papryką, pieprzem chilii cayenne oraz szczyptą soli. Jeśli sos jest bardzo gęsty możemy dodać odrobinę wody. Zostawiamy do ostygnięcia. W słoiku układamy na przemian warstwę śledzi z warstwą sosu. Na koniec dopełniamy słoik olejem, zakręcamy i wkładamy do lodówki. Jak to bywa ze śledziami - im bardziej się "przegryzą" tym są smaczniejsze! Smacznego
Taste TherapyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ( + 3 GODZINY MOCZENIE ŚLEDZI ORAZ KILKA GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 Składniki podstawowe: 400 g filetów śledziowych z matiasa. Składniki na sos: opakowanie przecieru pomidorowego (200 g), większy por, 15 suszonych śliwek, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody, przyprawy: sól, pieprz, cukier, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej(...)wodę i przyprawy. Dokładnie mieszam. Sos gotuję przez kilka minut na niedużym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku. W szklanym naczyniu lub słoiku układam na przemian warstwę śledzi i gorącego sosu. Odkładam do przestudzenia, a następnie wkładam do lodówki (najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły
JejKuchniarolmopsa ułożyć migdał z farszu. Rozdzielić je plasterkami cytryny. Wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, żeby śledzie były ciepłe i przyrumienione z góry. Odsączyć sos, który puszczą śledzie i ostrożnie przełożyć na talerz (można też po prostu zapiec na talerzu, który dobrze znosi temperaturę). Podawać na ciepło posypane resztą koperku i słodką papryką w proszku. Lubisz
Ugotowane pozamiatane