czerwony puder Przygotowanie: 1.Ciasteczka pokruszyć na proszek i dodać do nich miękkie masło. Wymieszać, po czym ułożyć na spodzie tortownicy. Delikatnie przygnieść dłonią na całej powierzchni. 2. Przygotować masę serową: wymieszać wszystkie składniki Najpierw ser, cukier i wanilię. Następnie dodajemy przestudzoną czekoladę. Na końcu dodać jajka, Po jednym nadal miksując. Aż do uzyskania gładkiej jednolitej masy. 3. Wyłóż masę serową
KreatywnePiny/serową, na końcu dodać ostudzone wiśnie i troszkę syropu z wiśni, pamiętaj by zostawić do dekoracji syrop 3 Całość zblendować do otrzymania gładkiej, różowej masy. 4. Nakładać masę serową na schłodzony spód. Uwaga : nie wlewać całego syropu do masy wiśniowej/twarogowej bo będzie ona za rzadka. Dekoracja: 1. Mascarpone zmieszać mikserem z cukrem pudrem(...)Nakładać mascarpone na masę serową 3. Polać syropem z wiśni. Chłodzenie: Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny. Po czym przełożyć do lodówki. Podawać na zimno. Smacznego
KreatywnePinymnie jest fakt, że miałam baaardzo wymagających degustatorów: Pan Sz., Panienki Z. i M. A pamiętajcie, gotowanie dla dzieci, to dopiero jest wyzwanie Bułeczki są wilgotne, delikatne i mocno serowe SKŁADNIKI Ciasto 1/2 szkl. cukru 100 g masła 2 i 3/4 szkl. mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 i 1/6 szkl. mleka 2 jajka (w tym jedno do malowania(...)wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć ok. 3-5 mm. Na ciasto wyłożyć masę serową, a następnie zawinąć jak roladę. Ciasto przekroić na 12 części. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć bułki, przekrojoną częścią do góry. Bułki układamy mniej więcej w równych odległościach od siebie
zabawa smakiemmieszamy i studzimy . Serek o smaku waniliowym wkładamy do naczynia, dodajemy cukier puder i miksujemy. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami a na to kładziemy masę serową . Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje . Na wierzchu układamy truskawki i zalewamy gęstniejącą galaretką
Smakowite Daniaciasto 20 dag mąki pszennej 7 dag cukru 10 dag masła 1 jajko torebka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa 50 dag twarogu 2 żółtka pół szklanki oleju 10 dag cukru torebka budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka szczypta soli wierzch 2 białka 8 dag cukru przepis Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto(...)wstawiamy je na godzinę do lodówki . Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą .Wkładamy ciasto do blachy i robimy kliku centymetrowy rant. Przygotowujemy masę serową . Żółtka i cukier starannie ucieramy mikserem . Do masy żółtkowej dodajemy porcjami zmielony twaróg , olej, budyń a na końcu mleko i sól . Wszystko razem dokładnie mieszamy i wylewamy na kruche ciasto . Pieczemy 45 minut
Smakowite DaniaJeśli ktoś ma ochotę na lekko pikantne , serowe paluszki z serków topionych to zapraszam do wypróbowania , to świetna przekąska lub dodatek do bulionu, barszczu lub piwa. składniki na10 paluszków serowych 20 dag mąki 1/2 kostki margaryny czyli około 125 g 2 serki topione sól papryka w proszku białko przepis Mąkę , margarynę i topione serki siekamy nożem , dodajemy sól
Smakowite DaniaPyszna i zdrowa tarta z brokułami i pomidorem polana sosem jajeczno - serowym to moja propozycja na obiad dzisiejszego dnia .Jest bardzo prosta w przyrządzeniu, idealnie nadaje się dla dzieci , jest chrupiąca i bardzo smaczna .Zachęcam do wypróbowania . składniki na formę tarty kruche ciasto 1,5 szklanki mąki szczypta soli(...)piekarnika . Podzielone na różdżki brokuły gotujemy 5 minut na parze , odcedzamy . Pomidora kroimy w plastry . Na podpieczoną tartę układamy brokuły, pomidory a na wierzch wylewamy masę jajeczno - serową. Tartę pieczemy jeszcze 15 minut
Smakowite Daniaserki homogenizowane , dodajemy 2 łyżki cukru pudru i całość miksujemy.W trakcie ucierania dodajemy po łyżce śmietany a także schłodzoną żelatynę i wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę serową wykładamy na herbatniki i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch sernika ozdabiamy borówkami amerykańskimi, lekko dociskając aby delikatnie wbiły się w masę serową. Ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki
Smakowite Daniacukier waniliowy. Ciągle ucierając stopniowo dodajemy biały ser, a na końcu proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Do miski wlewamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy ubite białka i całość delikatnie mieszamy. Na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę, ścieramy na tarce o dużych oczkach większą cześć zamrożonego ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową
Smakowite Daniawaniliowy oraz cukier kryształ i całość miksujemy, w trakcie ucierania wlewamy szklankę śmietany kremówki i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na spodzie herbatnikowym układamy pokrojone brzoskwinie, na owoce wylewamy masę serową i dokładnie rozprowadzamy. Pozostałą śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na masę serową przekładamy ubitą kremówkę i dokładnie ją rozprowadzamy. Ćwiartkami brzoskwiń dekorujemy wierzch sernika. Ciasto wstawiamy
Smakowite Daniaszklani mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki ziemniaczanej 150 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) wiórki kokosowe do posypania ciasta(...)wyjmujemy i lekko studzimy. Do drugiej miski przekładamy zmielony twaróg i ucieramy go z cukrem oraz jajkami, w trakcie ucierania wsypujemy kaszę manną oraz mąkę ziemniaczaną. Tak przygotowaną masę serową rozprowadzamy na upieczonym spodzie makowym a na wierzchu rozprowadzamy pozostałą część masy makowej. Ciasto pieczemy około 60-70 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st.C. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi
Smakowite DaniaWszystkie składniki rozdrabniamy razem w malakserze, powinna powstać masa o konsystencji mokrego piasku, którą wykładamy spód lekko natłuszczonej tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st na 12 minut. Masa serowa: 90g masła 130-150g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 4 duże jaja lub 5 małych 1 kg sera twarogowego sernikowego w wiaderku 300g kajmaku (gotowa masa(...)Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu sernik będzie dobry-mocno kremowy, ale zwarty. Masę serową wykładamy na podpieczony i ostudzony spód. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45-50 min. Jeśli podczas pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić-przykrywamy go folią aluminiową
Zawsze głodna!wiem jak Wy, ale my bardzo lubimy pierogi:) ja najbardziej lubię ruskie i z serem. Dlatego troszkę poeksperymentowałam z nadzieniem serowym i dodałam do niego suszone pomidory oraz przeróżne bakalie. Całość podana z sosem śmietanowo - musztardowym. Wyszło naprawdę smacznie! Ciasto: 500g mąki pszennej, 2 jajka, sól, około 1/2 szklanki letniej wody. Mąkę przesiać, dodać sól(...)Bakalie zmielić w blenderze na pył, wymieszać z białym serem, dodać posiekane suszone pomidory oraz szczypior. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju wraz z posiekanym czosnkiem, dodać do masy serowej. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z farszu formować kuleczki, układać je co kilka cm na wyciętym pasku ciasta, przykryć drugim paskiem, docisnąć i wycinać kwadratowe pierożki
Z miłości do słodkościdodajemy ekstrakt waniliowy oraz esencję migdałową. W tym momencie kończymy używanie robota. Przy użyciu łyżki wrabiamy kolejno po 1 całym jajku. Gdy wrobimy jedno, dopiero dodajemy następne. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy, której dno zostało wyłożone papierem do pieczenia (niczym nie smarujemy). Równamy powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° C i od razu obniżamy temperaturę(...)być naprawdę dobry i zmielony trzykrotnie (nie odpuszczajmy sobie po drugim razie) ;) - wszystkie składniki muszą być o temperaturze pokojowej - nie dodajemy proszku do pieczenia - całe jajka wrabiamy do masy serowej szpatułką lub łyżką (nie używamy robota i nie ubijamy piany z białek) - pieczemy bez użycia funkcji termoobiegu (tylko grzanie góra i dół) - upieczony sernik pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku
mojewypiekiinietylkojadam, więc z tym wiekszą przyjemnością zabrałam się do jego robienia. Składniki: Spód: około 15-20 pierniczków 70 g masła 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu Masa serowa: 1 kg sera tłustego trzykrotnie mielonego 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 śmietany 30% 4 jajka 1/4 kostki miękkiego masła 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)czym całość przekładamy do blachy (ja robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy dno. Podpiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni. Masa serowa Twaróg dokładnie mielimy. Dodajemy do niego cukier, jajka, masło, śmietanę, budyń waniliowy (nie rozpuszczamy go, dodajemy po prostu proszek), cukier waniliowy, przyprawę do piernika i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!