serowe - 4000 przepisów (strona:93/267)

Tarta z mascarpone i truskawkami 145

delikatnie wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i sok, delikatnie połączyć składniki.  Upieczone i wystudzone ciasto cienko posmarować dżemem truskawkowym  Na dżem wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć połówki truskawek. Truskawki można cieniutko polać lekko tężejącą galaretką cytrynową

In my kitchen
Sernik z jabłkami 411

wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany; 120 g margaryny; 1,5 szklanki cukru pudru; 4 jajka (białka oddzielić od żółtek); 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru; około(...)proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 o C przez około 45 minut. Ciasto ostudzić i udekorować według własnego uznania

In my kitchen
Ciasto "poduszki" 396

szczyptą soli i pozostałym cukrem kryształem, dodać do masy kakaowej i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20cmx35cm. Wyrównać powierzchnię. Składniki na masę serową: 500 g sera białego (np. z wiaderka); 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku; 100 g cukru pudru; Wykonanie: Wszystkie składniki razem zmiksować i przełożyć do worka, w którym należy obciąć(...)jeden róg (może być worek cukierniczy). Masę serową wyciskać na ciasto tworząc przy tym białą kratkę. Ciasto piec w 180 st.C około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przełożyć na deseczkę. Moje uwagi: Każdy sernik po wystudzeniu dobrze jest wyjąć z formy, w której się piekł. Jeżeli zostawimy sernika w formie do pieczenia to ciasto szybko wilgotnieje od spodu

In my kitchen
Sernik z wiśniami i bananami na zimno 180

wymieszać. Do ciepłej masy czekoladowej dodać płatki migdałowe i kukurydziane, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem i wyłożyć czekoladową masą. Wstawić do lodówki na godzinę. Krem serowy: 500 g śmietankowego sera (dałam ser biały zmielony); 500 g sera mascarpone; 110 g cukru pudru; 9 łyżeczek żelatyny; 1 cukier waniliowy; 3 dojrzałe banany (średniej wielkości); sok z połowy cytryny(...)śmietany kremówki (30%); Ser biały zmielony wymieszać z serem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Banany zmiksować i skropić sokiem z cytryny, wymieszać.  Dodać do masy serowej delikatnie przy tym mieszając. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody (około 1/4 szklanki) i małym strumieniem wlewać do masy serowo-bananowej. Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem

In my kitchen
Sernik z malinkami 171

delikatny o lekko cytrynowej nucie. Mnie i moim znajomym smakował, więc może i Wy w tym serniczku zasmakujecie?:) Spód ciasta: cieniutki biszkopt waniliowy wg własnego przepisu; Składniki na masę serową: 1 kg sera waniliowego*; 300 g cukru pudru; sok z 1 cytryny; 1 cukier waniliowy; skórka otarta z 1 cytryny; 40 g żelatyny; 150 ml gorącej wody; 350 g jogurtu(...)Żelatynę rozpuścić w bardzo gorącej wodzie, lekko przestudzić i wymieszać z jogurtem. Jogurt dodać do sera i wymieszać. Następnie dodać ubitą śmietanę i ponownie delikatnie wymieszać. Lekko tężejącą masę serową wylać na spód biszkoptowy ułożony w tortownicy o średnicy 26cm. Sernik wstawić do lodówki, aby masa co nie co stężała.  Na wierzch sernika wyłożyć owoce (u mnie maliny

In my kitchen
Sernik brzoskwiniowy 546

przesiane przez sito) i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 25x35 cm i piec w temperaturze 175 0 C około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru kryształu; 12 jaj; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 1,5 kostki margaryny; 2 opakowania cukru(...)budyń, dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temperaturze 150-180 0 C przez około 1 godzinę (ja piekłam w temperaturze 175 0 C przez 70 minut

In my kitchen
Super puszysty sernik wiedeński 186

Uwielbiam serniki pod każdą postacią. I często lubię jakiegoś serniczka upiec:) Ostatnio naszło mnie znowu na coś "serowego" więc szukałam i szukałam po blogach... aż trafiłam tutaj :) Nie tak sam sernik jak jego pieczenie bardzo mnie zaintrygowało:) Bałam się, że to będzie jakiś niewypał, ale pieczenie przebiegło pomyślnie, a sernik wszystkim smakował:) Składniki na ciasto:    4,5 łyżki(...)ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 st.C na jasno złoty kolor.    Składniki na masę serową: 900g sera białego  10 żółtek  10 łyżek cukru pudru 10 dag płynnego masła 10 łyżek mąki pszennej 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej 450 ml mleka 12 białek 1/2 szkl

In my kitchen
Jubileuszowe ciasto 252

formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru); 12 jaj; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła(...)żółtku, następnie dodać ser i wymieszać. Dodać budyń w proszku i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki w tej samej formie co biszkopt.Piec w 180 st.C do lekkiego zrumienienia, tj. około 40 minut. Masa jabłkowa

In my kitchen
Ciasto makowo-serowo-orzechowo-jabłkowe 272

pieczenia, rodzynki i drobno pokrojone orzechy, wymieszać, dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać, wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę, w której był pieczony biszkopt. Składniki na masę serową: 500 g sera białego; 120 g masła lub margaryny; 200 g cukru pudru; 3 jajka; 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej; Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać zmielony ser, roztopione i ostudzone(...)piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi orzechami, lekko wymieszać i wylać na masę serową, wyrównać. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wystudzić. Składniki na masę jabłkową: 1 słoik prażonych jabłek (900g); 2 galaretki agrestowe; Jabłka wyłożyć

In my kitchen
Sernik chałwowy 476

malakserem na "piasek". Dodać roztopione masło i wymieszać. Formę - tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać, odstawić. Składniki na masę serową: 800 g sera twarogowego zmielonego przynajmniej dwukrotnie; 0,75 szklanki drobnego cukru do wypieków; 4 duże jajka; 125 ml śmietany kremówki (30%); 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 300 g chałwy sezamowej waniliowej(...)Dodawać jajka, jedno po drugim, krótko miksując po każdym dodaniu. Dodać pozostałe składniki i zmiksować tylko do połączenia się składników, na końcu przy pomocy szpatułki wmieszać pokruszoną chałwę. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać. Na najniższej półce w piekarniku postawić naczynie wypełnione wodą - sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze

In my kitchen
Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 168

wymieszać. Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 28x20cm wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 o C około 45 minut. Upieczone ciasto przestudzić. Składniki na masę serową: 2 łyżki masła; 3/4 szklanki cukru pudru; 120g serka śmietankowego; 1 cukier waniliowy; kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy;   Wykonanie: Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Masa będzie mieć konsystencję(...)uwagi: Do przygotowanej masy dodałam gorącą żelatynę (2 płaskie łyżeczki żelatyny zalałam 2 łyżkami wody, gdy żelatyna napęczniała to rozpuściłam ją nad ogniem i od razu dodałam do masy serowej cały czas miksując). Masa ładnie trzymała się na cieście

In my kitchen
Sernik kokosowo-malinowy 178

rozdrobnić nożem razem z sypkimi składnikami. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: 4 jaja; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 kg sera białego; 125 g śmietany 30%; 1 budyń waniliowy w proszku;   Dodatkowo: 450 g malin świeżych lub mrożonych(...)Spód kilkakrotnie nakłuj widelcem. Na nim rozłóż maliny (te mrożone dobrze jest rozmrozić i odlać z nich trochę soku). Wyłożone maliny posyp wiórkami kokosowymi. Na to wyłóż przygotowaną masę serową. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st.C i piecz około 1 godziny. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto około 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij

In my kitchen
Sernik 297

jednym żółtku. Następnie dodać ser, wymieszać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kilka kropli aromatu waniliowego, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na pół i upiec dwa serniki w dwóch takiej samej wielkości formach. Piec w temperaturze 180 st.C około 40 minut. Składniki na krem

In my kitchen
Racuchy, czyli pyszne i puszyste placuszki z serem 201

zapach, smak, wygląd... wszystko wywołuje uśmiech na mojej twarzy. Do dziś pamiętam dokładanie jak nie mogłam się doczekać, aż mama je usmaży i postawi przede mną cały talerz tych serowych pyszności, posypanych grubo cukrem pudrem... Ach... Jej racuchy były i będą zawsze najlepsze! A dziś przedstawiam Wam moją wersję tych serowych placuszków, które z uśmiechem na twarzy wcina moja mała

Słodkie okruszki
Zapiekanka z kurczakiem wędzonym i warzywami na cieście francuskim 231

nastawić na 200 stopni. Marchewkę oraz fasolkę wcześniej odmrozić. Ciastem francuskim wyłożyć żaroodporne naczynie, obciążyć i piec przez 15 minut. W międzyczasie pokroić kurczaka wędzonego i przygotować masę jajeczno serową- roztrzepać jajka, dodać starty ser i doprawić. Wyjąć ciasto francuskie, na spód wyłożyć marchewkę, fasolkę szparagową, kurczaka, oliwki, a pomiędzy nimi poukładać świeże listki bazylii i całość zalać masą jajeczno(...)serową. Piec przez 15 minut, aż masa delikatnie się zarumieni. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania