sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:48/199)

Sernik murzynek 191

ciasta jest oczywiści wiaderko dobrego sera. Przedostatnio miałam marki President i niestety bardzo się na nim zwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego z Kalisza. A jakich serków z wiaderka Wy używacie? Jestem bardzo ciekawa, więc piszcie, które godne są polecenia.          ciasto

Jadło i czytadło
Sernik truflowy 78

twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy(...)Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik truflowy 170

twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy(...)Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
pyszny, pieczony sernik z delicjami bez spodu, bez tłuszczu... 126

Składniki: twaróg 1 kg wiaderko, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, ekstrakt wanilii 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, delicje pomarańczowe 300 gram, cukier puder - ile potrzeba   Składniki temperatura pokojowa = całe jajka wbić do pojemnika, wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i mikserem ubijać do białości(...)spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki. Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki. Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym

W Mojej Kuchni Lubię
Kładzione serowe kluseczki z sosem owocowym 115

perspektywie fakt, że nie można robić żadnych resztek, bo nie ma gdzie tego chować. Tak na szybko, powstały właśnie kluseczki serowe, z serka z wiaderka. No bo ser trzeba było wykorzystać a sernika nie chciało mi się robić. W smaku delikatne, podobne do leniwych. Za to zdecydowanie mniej przy nich roboty. Rączek raczej tutaj nie pobrudzimy Jeśli chcecie mieć

Mieszam w Garnku
Sernik Wiedeński 311

przepisem zachwycona. Sernik jest rewelacyjny. Smak wyjątkowy. Uwielbiam serniki, które są mokre, puszyste i bardzo aromatyczne. Uważam, że  jest to najlepszy przepis na ciasto jaki do tej pory jadłam.  Z wielką radością dzielimy się z Wami tym sernikiem. Składniki:  - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik z makiem na kruchym spodzie 181

składników oprócz białek i podgrzać cały czas mieszając.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i połączyć z masą makową.Mak wyłożyć na podpieczone ciasto. Sernik: 1 kg twarogu (u mnie w wiaderku) szklanka cukru pudru 4 jajka  3/4 szklanki mleka w proszku cukier waniliowy sok z połowy cytryny 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 150 g masła op.budyniu

Anielskie wypieki
Sernik gotowany z jagodami 155

żółtka 1 łyżka śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagniatamy i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik gotowany: 1 kg sera mielonego (z wiaderka) 2 szklanki cukru 1 margaryna 2 całe jajka 0,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy Do sera dodajemy cukier, cukier wanilinowy

Pyszności Słodkości
SERNIK NA KORZENNYM SPODZIE 202

pachnie korzennymi przyprawami, które używamy do dań i wypieków. Ciasteczka korzenne, w tym również te troszkę przesuszone, możemy użyć jako składnik spodu i stworzyć pyszny sernik Składniki: 1/2 kg sera np z wiaderka 330 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny cukier puder do smaku 3 szklanki pokruszonych ciastek korzennych   CUKRY NYSKIE pół kostki

Z Majeczką w kuchni
Sernik tradycyjny 181

Stary przepis, wielokrotnie wypróbowany. Sernik można upiec z twarogu sernikowego z wiaderka. W takim przypadku ucieramy masło z żółtkami, a następnie dodajemy ser i pozostałe składniki. Ja jednak zachęcam do używania dobrego tłustego lub półtłustego twarogu i samodzielnego mielenia. Można wówczas przed upieczeniem na wierzchu narysować widelcem kratkę, jak robiły to nasze mamy i babcie. U mnie

Praktyczna pl
Babka serowa z rodzynkami 183

mamie i mężusiowi bardzo smakuje więc może znajdzie więcej zwolenników. składniki: 350 g mąki, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g sera jak na sernik może być mielony lub też z wiaderka 2 jajka 200 g margaryny lub masła 100 g cukru pudru 2 garście rodzynek kilka kropel aromatu rumowego 5 kopiastych łyżek śmietany 1 łyżeczka proszku

Monia miesza i gotuje
Sernik Delicja 118

Sernik delicja to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników słodkości. Sernik jest przepyszny! Delikatny, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Można go przygotować z prostych i ogólnodostępnych składników. Wasi gości po skosztowaniu z pewnością poproszą o dokładkę! Zapraszam na przepis! SERNIK DELICJA – PRZEPIS Składniki 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 660 g kwaśnej śmietany(...)Tortownicę o średnicy 24 cm, wyścielić papierem do pieczenia, na spód wyłożyć delicje. Do tortownicy powoli wlewać masę serową, początkowo, po kilka łyżek, by delicje nie wypłynęły na górę. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 60 minut. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku, bez uchylania drzwiczek i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. W kąpieli

Alle Dobre!
SERNIK Z WOLNOWARU (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 364

którzy podzielili się swoim doświadczeniem i przetestowali pierwsi mój przepis w wolnowarze. Zdecydowanie teraz tylko tak będę przygotowywać ten sernik. Składniki – sernik z wolnowaru: 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 12 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np.. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Sernik

Ola la LCHF
Ciasto Dziękczynienia 42

keksówce". W razie potrzeby należy ją uzupełnić wrzątkiem. Jeśli sernik zacznie się rumienić na wierzchu, można delikatnie położyć na nim kawałek folii aluminiowej. Gdy sernik będzie już upieczony - wyłączyć piekarnik, a ciasto pozostawić w środku na 1,5 - 2 godziny, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po tym czasie sernik przełożyć do lodówki, na co najmniej 8 godzin. Warstwę(...)się zetnie i będzie twarda. Uwaga! * po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych, powinno zostać 600 g jabłek ** należy wybrać gęsty, dobrej jakości ser w wiaderku. Jeżeli będzie zawierał płyn, to przed dodaniem go do sernika - należy go dokładnie odsączyć. Ja osobiście polecam ser „Mój Ulubiony” z Wielunia. *** żeby nie zniszczyć sernika przy krojeniu, polecam przed nałożeniem warstwy orzechowej, pociąć

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania