parą wodną sernik jest kremowy, aksamitny i delikatny, rozpływa się w ustach. Biała czekolada nie dominuje nad całością, jest subtelnie wyczuwalna i wspaniale podkreśla smak żurawiny. Sernik ten bardzo polecam Wam na tegoroczne Święta, na pewno zachwycicie swoich gości!:) Ciasto jest pyszne i pięknie się prezentuje, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. A co najważniejsze jest(...)Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 150 g herbatników (użyłam Petitki) 70 g masła 3 pełne łyżeczki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 300 g twarogu mielonego z wiaderka (użylam "Naturalnego" Delfiko) lub innego 2-3 krotnie zmielonego 250 g mascarpone 200 g bialej czekolady 0,5 szklanki śmietany kremówki 36% 2 jajka ziarenka z 1 laski
Słodko-Słony Świat Ilonyciastek/herbatników maślanych, pasować będą też ciastka kokosowe lub czekoladowe 35 g masła Masa serowa: 450 g serka homogenizowanego waniliowego lub zwykłego twarogu na serniki, zmielonego przynajmniej dwukrotnie ( lub sera z wiaderka ) 330 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 16 g żelatyny + 100 ml wody opcjonalnie - cukier puder do smaku ( jeśli używacie serków homogenizowanych nie jest on konieczny(...)truskawki zmiksować blenderem na gładki mus. Wymieszać z przestudzoną galaretką i włożyć do lodówki do momentu, aż mus truskawkowy zacznie lekko żelować. Taki tężejący mus wylać na wierzch schłodzonego sernika. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu, najlepiej na całą noc. Smacznego
Opowieści z piekarnikaktóra nie lubi serników. Wypiek ten to idealny wybór na każdą okazję, a także słodki dodatek do popołudniowej kawy, która dzięki takiemu sernikowi z pewnością będzie jeszcze smaczniejsza. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszny sernik z orzechami. Na pewno zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA SERNIK Z ORZECHAMI Składniki 1 kg twarogu z wiaderka(...)sztywną pianę. Twaróg z wiaderka, twaróg w kostce zmiksować, by nie było grudek. Cukier wanilinowy, cukier, żółtka, skrobie ziemniaczaną, mąkę dodać do sera i zmiksować. Białka połączyć z pozostałymi składnikami, wymieszać delikatnie szpatułką. Masę sernikową przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez godzinę w 180°, grzanie góra-dół. Po upieczeniu sernik pozostawiamy w piekarniku
Alle Dobre!jednak i tak parę rzeczy pozmieniałam, jednak za pomysł na jego stworzenie serdecznie dziękuję, gdyż połączenie sernika i kajmaku - niebo w gębie. Składniki: Na sernik: 1 kg sera białego (może być w wiaderku) 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 100 g masła 6 jajek (białka i żółtka osobno) szczypta soli 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki(...)pszennej aromat waniliowy lub migdałowy Na piankę kajmakową: 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 300 ml. śmietanki 30 % 2 opakowania usztywniacza do śmietany Przygotowanie: Sernik: Masło utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając, dodawać po 1 żółtku, a następnie po 1 łyżce sera białego. Następnie dodać mąkę, parę kropli aromatu i dokładnie przemieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno
My sweet a lifeDelikatny, kremowy, puszysty sernik bez pieczenia. Bez dodatku cukru. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, a liczą kalorie ;). Jest bardzo łatwy do zrobienia i z pewnością uda się każdemu. To taka moja propozycja na zbliżający się Dzień Kobiet :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kolorowy sernik bez pieczenia. Składniki 1 kg sera z wiaderka(...)opakowanie okrągłych biszkoptów lub 150 g ciasteczek owsianych 50 g masła Instrukcje Formę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Brzegi również dokładnie obkładamy papierem do pieczenia ponieważ sernik w zetknięciu z metalem robi się siny. Papier do brzegów foremki najlepiej jest "przykleić" odrobiną pierwszej masy serowej. Jeśli używacie formy silikonowej możecie ten krok pominąć
To co lubię - gotuję i polecamCudownie delikatny sernik, który dosłownie rozpływa się w ustach. Piekłam go z sera w wiaderku, więc nie wymaga on brudzenia maszynki do mielenia co więcej nie potrzeba podpiekać spodu gdyż zastosowałam w nim mój patent z białkiem ;) Sernik wychodzi dość wysoki i nie wiele opada :) Składniki na dużą blaszkę 25 x 35 cm CIASTO : 3 niepełne szklanki(...)jajko 3/4 szkl cukru 3-4 łyżki śmietany 1/2 kostki masła bądź margaryny 1 płaska łyżeczka prosz. do pieczenia parę kropel esencji waniliowej MASA SEROWA : 1 kg sera w wiaderku w temp. pokojowej ( użyłam Piątnicy ) 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szkl mleka w temp. pokojowej ( użyłam 3,2 % ) 3/4 szkl
Gotowanie...to proste !ciasta jest oczywiści wiaderko dobrego sera. Przedostatnio miałam marki President i niestety bardzo się na nim zwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego z Kalisza. A jakich serków z wiaderka Wy używacie? Jestem bardzo ciekawa, więc piszcie, które godne są polecenia. ciasto
Jadło i czytadłotwarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy(...)Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocham Czekoladętwarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy(...)Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocham Czekoladęjest to sernik mazisty i lekki. Wręcz odwrotnie- jest ciężki, zwarty, troszkę nawet sypki. Dokładnie taki, jaki robiła moja Babcia. Z twarogu z kostki, a nie z wiaderka, dzięki czemu ma naturalny kwaskowaty posmak. W masie serowej znajdujemy oczywiście rodzynki(...)sernik pieczemy z charakterystyczną kratką na wierzchu, którą po ostudzeniu oblewamy lukrem. Sernik dla tradycjonalistów, zdecydowanie! ;). Składniki: (na blaszkę 20x30 cm) Ciasto kruche: 180 g zimnego masła 3 żółtka 330 g mąki pszennej tortowej 80 g cukru pudru 1-2 łyżeczki kwaśnej śmietany 18% Masa serowa: 1200 g twarogu półtłustego z kostki (nie z wiaderka
Nastoletnie WypiekanieSkładniki: twaróg 1 kg wiaderko, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, ekstrakt wanilii 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, delicje pomarańczowe 300 gram, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = całe jajka wbić do pojemnika, wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i mikserem ubijać do białości(...)spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki. Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki. Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym
W Mojej Kuchni Lubięperspektywie fakt, że nie można robić żadnych resztek, bo nie ma gdzie tego chować. Tak na szybko, powstały właśnie kluseczki serowe, z serka z wiaderka. No bo ser trzeba było wykorzystać a sernika nie chciało mi się robić. W smaku delikatne, podobne do leniwych. Za to zdecydowanie mniej przy nich roboty. Rączek raczej tutaj nie pobrudzimy Jeśli chcecie mieć
Mieszam w Garnkuprzepisem zachwycona. Sernik jest rewelacyjny. Smak wyjątkowy. Uwielbiam serniki, które są mokre, puszyste i bardzo aromatyczne. Uważam, że jest to najlepszy przepis na ciasto jaki do tej pory jadłam. Z wielką radością dzielimy się z Wami tym sernikiem. Składniki: - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru
Pan i Pani Smith w kuchniskładników oprócz białek i podgrzać cały czas mieszając.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i połączyć z masą makową.Mak wyłożyć na podpieczone ciasto. Sernik: 1 kg twarogu (u mnie w wiaderku) szklanka cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki mleka w proszku cukier waniliowy sok z połowy cytryny 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 150 g masła op.budyniu
Anielskie wypieki