sernik na zimno zwieńczony chrupiącą kokosową posypką. Zależało nam na tym, żeby sernik był biały, więc użyliśmy przezroczystej galaretki, ale sprawdzą się tutaj także galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe. Orzeźwiający śnieżny puch będzie idealnym ciastem na nadchodzące ciepłe, czerwcowe dni. Udostępnij Ciasto śnieżny puch – składniki 100 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka
niecodziennikparyFajne kolorowe ciasto, które przyciąga wzrok. Galaretki lubią chyba wszyscy a tutaj jest ich sporo. Masa to zmielony ser z wiaderka czyli taka jak w wielu moich sernikach na zimno. Zamiast zmielonego sera można również wykorzystać jogurt naturalny lub serek homogenizowany albo śmietanę. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki(...)ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego masa serowa z galaretkami 1 kg zmielonego sera u mnie z wiaderka 2 galaretki pomarańczowe 3 różne galaretki (u mnie żółta, rubinowa i zielona) gorąca woda do rozpuszczenia galaretek Przygotować kolorowe galaretki, najlepiej dzień wcześniej. Każdą galaretkę rozpuścić osobno w ok 250 ml gorącej wody
Monia miesza i gotujetarce na grubszych oczkach, wsypać do startych jabłek kaszę manną i wymieszać. Miękkie masło, żółtka, cukier utrzeć mikserem do białości (dobrze utarte jajka dadzą sernikowi puszystości) z 3 minuty. Do jajek dodać twaróg z wiaderka, aromat waniliowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Ubite białka na pianę sztywną dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę(...)podwójnie herbatniki, na herbatniki wyłożyć jabłka starte z kaszą manną, łyżką wygładzić wierzch. Na jabłka wylać masę serową , łyżką wygładzić wierzch, Piekarnik nagrzany na 170C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić dobrze, najlepiej upiec wieczorem i zostawić do rana w chłodnym miejscu. Sernik wyjąć z formy
W Mojej Kuchni Lubiętortownicę o śr. 28cm Spód: 200g kakaowych herbatników (moje wyjątkowo czarne, które kupuję zawsze w Kauflandzie, gdzie indziej tak ciemnych nie widziałam) 80g masła Sernik: 1 kg sera (u mnie z wiaderka) 200g cukru pudru+ 4 łyżki 1 opakowanie żelatyny fix deserowej (60g) 500g malin 150g czerwonej porzeczki (pozbawionej szypułek) 1 galaretka owoce leśne Dodatkowo: 1 op.galaretki malinowej(...)Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki mielimy w mikserze lub wałkiem (w grubej foliowej torbie) wraz z roztopionym masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i mocno dociskamy. Schładzamy w lodówce. Sernik: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szklanki wody. Obrane, przepłukane i osuszone owoce miksujemy z 4 łyżkami cukru pudru. Możemy przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek, ale ja sobie ten etap
Kuchnia w czekoladzieucierane z serem. Ciasto z serem, które sprawdzi się na deser na co dzień i od święta. Prosty placek z serem z wiaderka z łatwością zrobi nawet osoba mało doświadczona w wypiekaniu ciasta. Przepis na łatwy sernik na cieście ucieranym można zrobić bez dużego wysiłku z naszej strony. Ciasto ucierane z serem przygotowałam z mielonego sera twarogowego(...)wiaderka. Ciasto z serem nie jest bardzo puszyste, ma raczej strukturę wilgotnej babki ucieranej. Ciasto ucierane zawiera masło, które od razu po upieczeniu nadaje ciastu delikatności, ale po schłodzeniu zastyga i je nieco usztywnia. Na 5 minut przed podaniem ciasto z serem najlepiej wyjąć z lodówki, wtedy będzie miało odpowiednią strukturę. U mnie ser jest na wierzchu ciasta ucieranego
Kuchcik gotujeroli głównej jak sernik jagodowy na zimno to już czysta przyjemność. Serniki na zimno przyrządzam niezależnie od pory roku, ale wiadomo latem korzystam z bogactwa świeżych owoców i są to najczęściej serniki z owoców jagodowych jak borówkowy , malinowy czy truskawkowy . Podstawą dobrego sernika jest ser. Zazwyczaj używam zmielonego twarogu z wiaderka. W Szwecji nie zawsze(...)możliwość kupienia polskiego twarogu, więc używam inne serki czy twarogi. Są jednak bardziej wodniste i zawsze odcedzam je na durszlaku. W ten sposób sernik na zimno czy nawet sernik pieczony nie podchodzi wodą i ma idealną, kremową konsystencję jak tradycyjny sernik . Do sernika na zimno dodaję żelatynę. W Szwecji rzadko kupuję żelatynę w proszku. Wolę żelatynę
codojedzeniabita śmietana o smaku likieru kokosowego. SKŁADNIKI (tortownica 21 cm ) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru Sernik espresso 500 g białego sera (najlepiej z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki espresso rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia ** 2 łyżki żelatyny rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić(...)wystygnięcia Sernik cappuccino 250 g Mascarpone 3 łyżki cappuccino w proszku (ja użyłam o smaku waniliowym) 1-2 łyżki cukru pudru ** 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia Bita Śmietana 300 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru kieliszek likieru kokosowego. Wariant bezalkoholowy pół szklanki wiórków kokosowych zalać wrzątkiem
RAROSSAmaziste. Sernik według tego przepisu jest przepyszny, ma kremową konsystencję i wyraźnie bananowy smak. Polecam. Spód ciasteczkowy: 250 g ciastek zbożowych 80 g masła Sernik: 1 kg sera (np Piątnica z wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki(...)łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej, a więc ser, śmietanę i jajka należy wyjąć ok. 2 godzin wcześniej z lodówki. Banany umieszczamy w misce, dodajemy 2 czubate łyżki masła orzechowego
Smaki Na Talerzuzrobić sernik pieczony, który z wyglądu przypomina paski zebry? Uwaga, jest na to super prosty sposób. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sernik zebra , który szykuję bez spodu i z twarogu z wiaderka. Zrobisz go z kilku łatwo dostępnych składników. Po wylaniu do formy obu mas serowych wystarczy umieścić sernik w piekarniku.. i czekać
AniaGotuje.plznaleźć. Można go wyjadać łyżką już prosto z wiaderka. Korzystajcie z sezonowych owoców i delektujcie się smakiem sernika. biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao galaretka malinowa: 1 galaretka malinowa 250 ml wody 250 g malin sernik malinowy: 250 ml śmietany 30 % 300 g sera
wesoła kuchniamiksera, zmiksować tylko do połączenia. Sernik czekoladowy wyjąć z piekarnika, na niego delikatnie i równomiernie wylać masę porzeczkową, pomagając sobie łyżką. Wstawić do piekarnika. Piec około 30 min w temperaturze 160 st. Do momentu, aż środek sernika się zetnie. Po upieczeniu sernik pozostawić w formie i całkowicie wystudzić na kratce. Gdy sernik będzie zimny przygotować mus żurawinowy(...)reszty musu, dokładnie wymieszać. Mus żurawinowy przelać na sernik, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (od 2 do 6 godzin). Delikatnie zdjąć obręcz formy, pomagając sobie nożykiem. Udekorować żurawiną. Podawać. Najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego! Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym listonic_type='fooddrink
moj przepis naZapraszam dziś na sernik Złota Rosa. Pyszny sernik na kruchym spodzie, z ciekawym efektem rosy na wierzchu warstwy bezy. O tym serniku słyszałam i od sąsiadki i widziałam w necie, ale jakoś nie było nam po drodze. Pierwszy raz spróbowałam go w Boże Nardozenie u teściów. I tak nam zasmakował, po prostu rozpływał się w ustach(...)powrocie do domu, musiałam go zrobić. Niestety, nie wyszła mi wtedy słynna rosa i dlatego przepis odstawiłam. Ale nie ze mną te numery! W lodówce miałam wiaderko sera, więc wiadomo, że trzeba piec sernik. Tylko jaki? Wróciłam do przepisu teściowej, ale w necie poszukałam informacji o rosie. Co mogę robić nie tak. I tym razem sernik wyszedł wzorcowy
Mieszam w GarnkuOchotka naszła i powstał przepyszny sernik. Żurawina, ser i czekolada wyśmienicie się komponują. Składniki: ser z wiaderka 1 kg jaja 5 szt cukier 3/4 szklanki budyń śmietankowy 2 szt (70-80 g) żurawina suszona tyle aby starczyło na spód i do środka ( miałam szklankę -starczyło ) herbatniki typu petitki 12 szt tortownica 26 cm Dodatkowo: czekolada mleczna(...)Wykonanie sernika: Do misy wbijamy jaja temp pokojowa. Miksujemy jaja, w międzyczasie wsypujemy cukier i miksujemy , aż cały się rozpuści i nie będzie grudek czuć.Teraz dodajemy ser z wiaderka, miksujemy na małych obrotach, aż do ostatniego sera. Wsypujemy budyń, nadal miksując na najmniejszych obrotach. Formę tortowa 26 cm wykładam herbatnikami, to co nie dojdzie to kruszę
Różowa kuchniamarchewkowego oraz kremowy, wilgotny smak pieczonego sernika. Mimo, że osiągnięcie odpowiednich proporcji wymagało kilku prób, to stworzyliśmy przepis na ciasto marchewkowe z sernikiem , które jest świetnie zbalansowane i przede wszystkim bardzo proste w przygotowaniu. Dlatego gdy zrobisz ten sernik nawet po raz pierwszy, jesteśmy pewni, że wyjdzie idealnie! Dzięki uniwersalnym składnikom, ten sernik z marchewką jest ciastem całorocznym(...)praktycznie same się rozprowadzą, podobnie jak w serniku łaciatym . Nie polecamy rezygnować z polewy, ponieważ jej wykonanie zajmie to tylko chwilę, a okaże idealnym zwieńczeniem tego wyjątkowego ciasta! Jeśli szukasz więc nieskomplikowanego przepisu na oryginalny deser, zobacz jak w kilku prostych krokach przygotować ten pyszny sernik z marchewkowym ciastem ! Sernik marchewkowy Składniki: Ciasto marchewkowe: mąka pszenna uniwersalna
Kuchnia Na Wypasie