Pyszny, rozpływający się w ustach sernik z karmelizowanymi gruszkami, szczyptą cynamonu i imbiru, polany ganache z białej czekolady. Smak przywodzi mi na myśl Święta Bożego Narodzenia :) Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki. Ciasteczkowy spód: 160 g ciastek maślanych 30 g roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru Karmelizowane gruszki: 1 łyżka masła 5 gruszek 4 łyżki brązowego cukru(...)łyżeczka cynamonu Masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 łyżeczka imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki pszennej Ganache z białej czekolady: 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN CZAS OCZEKIWANIA: 10 GODZIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Składniki na spód wrzucamy
My Culinary Artmorele rozdrobnić w rozdrabniaczu, jeśli są twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele i mikserem połączyć składniki, białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i teraz tylko(...)25x24 cm, keksówka silikonowa 20x15, formę dużą wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie w formach poukładać biszkopty, wlać masę serową piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 60 minut, w formach zostawić do wystudzenia, najlepiej na całą noc z formy silikonowej wyjąć sernik, duży jest w formie do zabrania, 1 szklanka pudru cukru
W Mojej Kuchni LubięCiasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków. Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube(...)nią wierzchu budyniu (by nie stworzył się kożuch). Dopiero całkowicie wystudzony, bardzo gęsty budyń, dodajemy do masła i innych składników. Jeśli chcecie może być to ciasto z serem z wiaderka , ale upewnijcie się, że jest to ser dobrej jakości - tak, są też takie :) Serowy okruszek to ciasto z brzoskwiniami z puszki - raczej nie wykorzystacie do niego wszystkich owoców
Lekcje w kuchniSernik migdałowy odkryłam trochę przez przypadek, szukając ciasta na święta. Uwielbiam serniki i uwielbiam migdały, więc to połączenie wydawało mi się jak najbardziej na miejscu. I muszę przyznać, że okazało się znakomite. Chyba sernik migdałowy zostanie moim ulubionym sernikiem, a już na pewno będzie w pierwszej trójce. No może zaraz za sernikiem straciatella z malinami Sernik(...)foremkę 20×20 cm): Spód: 150 g herbatników maślanych 50 g gorzkiej czekolady 50 g masła Masa serowa: składniki muszą być w temp. pokojowej 500 g sera z wiaderka (600g) 100 g masła (120g) 5 jajek (6) – białka i żółtka osobno 1/2 szklanki cukru (0,6) opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie) 2 łyżki mąki (3 łyżki) 1/2 szklanki
Relaxtimezałożenia, rok w rok, namawiali mnie wszyscy imprezowicze. Jeśli zaś chodzi o przepis na moje ulubione danie, to nie będzie to sałatka. Ostatnio moim numerem jeden jest mój autorski sernik wytrawny z boczkiem, gruszką, orzechami włoskimi, serem z niebieską pleśnią i szpinakiem. To fantastyczne, niebanalne i bardzo eleganckie danie, które zaskakuje swoim fenomenalnym smakiem zarówno na ciepło(...)roztopionego masła • 300 g boczku surowego wędzonego • 1 szklanka orzechów włoskich • 2 gruszki • 150 g sera z niebieską pleśnią • 3 garści liści szpinaku • 350 g twarogu półtłustego (wiaderko) • 250 g sera mascarpone • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 4 jajka • sól himalajska • świeżo mielony pieprz • 4 łyżki płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1. Krakersy wraz z masłem wrzucamy do malaksera i miksujemy
W mojej kuchnigorzka Goplana 5 dag, śmietana gęsta 1 łyżeczka czekoladę mleczną orzechową rozdrobnić w blenderze, najlepiej tabliczkę czekolady włożyć do zamrażalnika na 30 minut, wtedy dobrze się rozdrobni twaróg z wiaderka przełożyć do miski, dodać czekoladę rozdrobnioną i mikserem połączyć - galaretkę pomarańczową rozmieszać w 1 szklance 180 ml gorącej wody i przestudzoną wlać do twarogu, mikserem wymieszać tortownica(...)poukładać połówki truskawek delikatnie je wciskając w tawróg, schować do lodówki do stężenia na 1 godzinę galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzic i tężejącą dać na sernik - czekoladę rozpuścić ze śmietaną w kąpieli wodnej, maczać w niej truskawki i poukładać na galaretce - schować do lodówki najlepiej na całą noc jeśli lubisz bardziej słodki sernik
W Mojej Kuchni Lubięrobieniem sernika, z lodówki. Raz sobie opadnie, raz sobie nie opadnie...ale co ciekawe, w obydwu przypadkach zostaje zjedzony bez problemu! Składniki na spód 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru, ja mielę w młynku do kawy zwykły cukier kryształ 200 g masła 2 duże żółtka Składniki na masę serową 1 kg twarogu- zmielonego albo z wiaderka(...)więcej, musisz obserwować. Po czasie wyłącz piekarnik i nie otwieraj go. A po pół godzinie uchyl drzwiczki i zostaw do wychłodzenia. Rozpuść czekoladę deserową lub mleczną , pokryj zygzakami sernik. Gotowe. Serniki lubią wypoczywać w lodówce bez przykrycia. Na drugi dzień są o wiele smaczniejsze. Trudno to wytłumaczyć tym , którzy jedzą je jeszcze ciepłe
Z Kuchni Do KuchniNajlepszy sernik gotowany! Szybkie, proste w przygotowaniu, efektowne i przepyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Sama się dziwie, że nigdy wcześniej nie robiłam sernika gotowanego, bo okazał się prawdziwym hitem, bardzo wszystkim smakował i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz. Polecam wypróbować ten przepis! Pomysł na ciasto (na który naniosłam drobne zmiany) pochodzi ze strony „smaki katriny(...)Składniki: * na blaszkę o wymiarach 32 x 20 cm Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru Dodatkowo: ok 100 sztuk okrągłych biszkoptów (ok 500g) 2-3 łyżki gorzkiego kakao Do nasączenia: 1 szklanka mocnej kawy
Blog z Apetytemsernik na kruchym spodzie i bezą na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika w ekspresowym tempie :) Składniki na dużą prostokątną blachę: Kruche(...)koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier. Ubijać około 5-6 minut aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć na upieczony, gorący sernik. Można zrobić wzór, falę
Zrób to smaczniemoim blogu chyba najwięcej przepisów znajdziecie na serniki. Jak już wielokrotnie pisałam to moje ulubione ciasta i za każdym razem można go upiec w inny sposób, aby nie było nudno. Dziś kolejny przepis na pyszny sernik, tym razem jest to sernik na orzechowym spodzie. Spód wychodzi fajny i chrupiący, przyjemnie orzechowy w smaku. Masa serowa jest natomiast(...)przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spod orzechowy: ok. 110g miękkiego masła 1szkl. zmielonych orzechów włoskich 1szkl. mąki tortowej 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 6 jaj 100g miękkiego masła 3/4szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 120ml śmietany 30% szczypta soli Sposób przygotowania: Miękkie masło (110g) przełożyłam
Waniliowe Improwizacjekolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni 0,75 wiaderka(...)ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem. Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meKażdy z nas ma w swoim menu potrawę, która przywołuje wspomnienia. Smak tego sernika przypomniał mi czasy, kiedy od kuchni trzymałam się bardzo daleko. ;-) By było wiadomo o jaki sernik chodzi, mówiłam o nim "czarny". Nie jadłam go już kilka dobrych lat i od razu kiedy spróbowałam, wróciły wspomnienia, smak wydał się bardzo znajomy, jakbym jadła go nie kilka(...)łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera (u mnie z wiaderka) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy przełożyć do garnka. Gotować około 5 minut. Pozostawić do wystudzenia. 2. Do zimnej masy dodać
Szefowa kuchnikolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni 0,75 wiaderka(...)ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem. Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.me