właśnie sernik Snickers. Prawdziwa rozpusta i uczta dla zmysłów. Z tym ciastem zaczynałam wiele lat temu swoją sernikową przygodę :) Mam więc do niego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym na naszego bloga życzymy spokojnych, radosnych chwil spędzonych z najbliższymi. Składniki: Spód: 150 g herbatników 30 g masła Ciasto: 1 kg twarogu (dwukrotnie(...)przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku. Przygotować kajmak. Do garnka wlać śmietankę, wsypać brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut. Na wystudzony sernik wsypać posiekane orzechy, następnie wlać ciepły kajmak. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce
zadanie-gotowanieOtworzyłyśmy... zapach skusił. Skosztowałyśmy... i przepadłyśmy. Powstała pierwsza propozycja - sernik wiśniowy w kokosowym cieście z towarzystwem bezy.SKŁADNIKI:/ CIASTO KOKOSOWE:- mąka kokosowa, 3/4 szklanki- mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki- masło, pół kostki- żółtka, 2- łyżka śmietany,- cukier, 3/4 szklanki- łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego)/ MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI- ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg- masło 0,5 kostki(...)aromatem. Smakiem cieszyć się można krócej, z jednego bardzo poważnego powodu - otóż, to co z niej zrobione znika w mgnieniu oka!W pierwszym starciu zestawiłyśmy ją z delikatnym wiśniowym sernikiem, co okazało się strzałem w 10-tkę i uruchomiło w naszych głowach lawinę pomysłów na kolejne wykorzystanie. Mąkę Kokosową - bezglutenową, możecie kupić tutaj: kliknij.Warto tam zajrzeć i się rozejrzeć
Wypisz Wymalujborówki. Wyglądały tak zachęcająco, że szkoda by było ich nie wykorzystać, z drugiej strony włączanie piekarnika przy takiej temperaturze nie wydawało mi się rozsądnym pomysłem - idealnym rozwiązaniem był zatem sernik na zimno :) Mocno schłodzony (na krótko w zamrażarce) smakuje prawie jak tort lodowy.Składniki na spód:120 g herbatników60 g masłaSkładniki na masę serową:800 g białego sera(...)odstawiamy do przestudzenia. Do twarogu dodajemy cukier oraz skórkę pomarańczową i dokładnie mieszamy. Do przestudzonej żelatyny dodajemy łyżkę sera i mieszamy. Całość wlewamy do reszty sera i dokładnie miksujemy.Na koniec do masy serowej dodajemy borówki, mieszamy i przekładamy do tortownicy. Wierzch wygładzamy łyżką, przykrywamy tortownicę folią i wkładamy do lodówki do stężenia.Gotowy sernik dekorujemy borówkami. Przed podaniem przechowujemy
Ciastkozercykokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany Masa serowa - 1 kg. twarogu mielonego sernikowego ( u mnie(...)blaszce. Na kruszonkę ubijam dwa białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie polewam roztopioną czekoladą. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródchodził za mną taki prawdziwy wiejski sernik, taki weselny, jestem w szoku, że się udało! Podczas pieczenia skrupulatnie zapisywałam składniki. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje. Do tego te orzechy, tak miło się chrupie! Polecam :)"Składniki:Kruchy spód:150g masłajajkożółtko2 szklanki mąkiszklanka cukruMasa serowa:200g masła220g cukru4 łyżki cukru waniliowegoWanilia5 żółtek70g mąki1kg twarogu 3 krotnie mielonego5 białekkarmel, czekolada, orzechy(...)ciasta. Masę wylewamy na upieczony kruchy blat i pieczemy 60 minut w 200`CJa po około 30 minutach przykryłam wierzch ciasta folią aluminiową, aby się przesadnie nie przypiekło. Sernik studzimy w piekarniku, lekko uchylając drzwiczki. Po ostudzeniu wierzch dekorujemy karmelem, następnie ścieramy czekoladę na tarce i posypujemy poszatkowanymi orzechami laskowymi. Idealny smak uzyskamy po paru godzinach trzymania sernika
Słodkie PrzyjemnościPRZEPIS{tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min.Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka(...)być ścięty. Jeśli góra zbyt szybko się rumieni, ciasto można przykryć folią aluminiową. Polewa kajmakowa i czekoladowa. Kajmak, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła podgrzać. Polać wystudzony sernik. Na wierzch wyłożyć pokruszone orzeszki ziemne. Podobnie można przygotować polewę czekoladową. Kilka kosteczek czekolady, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać i jeszcze ciepłą
coolinarnastrefa.blogspot.comszklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 dag masła 1 czubata łyżeczka śmietany 18% szczypta soli Masa serowa: 1 kg kremowego twarogu Wieluń 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 50 g masła 1 budyń czekoladowy o smaku trufli 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki rumu(...)krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami. Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com
Wanilia i Kardamonsernik dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli dla Marco Ghia i Emiliano Castagna. Życzę Wam spełnienia marzeń, dużo pozytywnej energii oraz dodatkowych inspiracji na przepyszne smakołyki. Wszystkiego najlepszego! (Tortownica o średnicy 28 cm) Spód: 120g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 40g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany Masa serowa: 500g twarogu(...)widelcem i podpiec 10 minut w 190 stopniach. Przygotować masę serową. Obrane banany zmiksować blenderem, dodać ser i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać (nie za długo, aby nie napowietrzać sernika, wtedy nie opadnie). Masę przełożyć na podpieczony spód i piec 60-70 minut w 150 stopniach. Po 20 minutach pieczenia na serniku rozsmarować bezę. Białka ubić na sztywno (z szczyptą
Di gotujemusem z mango i pomarańczy oraz sernik z jogurtem naturalnym Składniki (forma o średnicy 22 cm): Spód: 200 g – 220 g ciasteczek owsianych dobrej jakości 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czybate łyżki nierafinowanego oleju kokosowego w temperaturze pokojowej Masa serowa: 500 g serka twarogowego naturalnego (jak Bieluch lub President Twaróg Delikatny Naturalny) 1/2 szklanki (125 ml) mleczka(...)dolewać do reszty masy, a następnie całość wylać (masa jest dosyć rzadka) na przygotowany wcześniej spód, wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Lekki sernik
Fitsweet.mejest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :)Spód:240 g ciasteczek oreo lub innych podobnych, np. neo100 g wiórek kokosowych60(...)masłem. Spód formy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć nań otrzymaną masę. Piec w 180°C przez 10 minut. Wyjąć i wystudzić.Masa serowa:900 g prawdziwego twarogu (tłustego lub półtłustego)150-200 g cukru pudru1 puszka mleka kokosowego (sama śmietanka zebrana z góry)4 łyżki mąki ziemniaczanej5 jajekTwaróg, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietankę kokosową umieścić
Food Squareprzygotowanie kruchego ciasta z powodzeniem można wykorzystać herbatniki. Składniki potrzebne na sernik dyniowy - mała porcja Kruche ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru Ser dyniowy 100 g pieczonej dyni 250 g serka mascarpone 100 g zmielonego twarogu 2 łyżki mąki pszennej lub budyniu waniliowego 1 cukier waniliowy
Korniszonkirazem z herbatnikami, dodajcie roztopione masło, wymieszajcie. Masą wyłóżcie spód tortownicy. Twaróg zmiksujcie z jajami, kajmakiem i mąką ziemniaczaną- nie miksujcie długo- napowietrzona masa pięknie urośnie podczas pieczenia, a potem spektakularnie opadnie. Wymieszaną masę wylejcie na przygotowany spód i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie 1 godzinę. Upieczony sernik zostawcie w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Masę kajmakową rozsmarujcie na jeszcze
OliveandThymewszystkich sernik. Mój sernik przygotowałam na piernikowym spodzie, wykorzystując tym samym niedojedzone pierniczki świąteczne. Zamiast pierników możecie użyć biszkoptów lub innych suchych okrawków ciast i ciasteczek. Składniki: 400 g suchych pierników lub innych ciastek około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru(...)wyparzonej pomarańczy. Możecie dodać też łyżkę soku z pomarańczy. Z białek ubić pianę. Pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony piernikowy spód. Wstawić sernik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C, piec 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec sernik przez 80 minut. Upieczony sernik
kolorowotorcikowoznikają praktycznie zanim się pojawią? W moim domu jest to właśnie sernik śmietankowy. Przepis na to cudo znalazłam w zeszycie mojej mamy. Zapisany odręcznie na jakiejś karteczce, włożony między kartki, zupełnie nie zwracał na siebie uwagi. Pierwszy raz zrobiłam go, ponieważ w lodówce zalegały mi spore ilości twarogu i duży kubek śmietany. Wyszedł wspaniały! Zjedliśmy go jeszcze na ciepło
Cakes By Kejtczemu był bardzo kolorowy. Ja sernik na zimno robię z serków homogenizowanych a ten sklepowy niestety miał inny smak a córcia zażyczyła sobie abym jej zrobiła taki sklepowy sernik. No i zrobiła, ale nie na serkach homo tylko na mielonym białym serze. Składniki: biszkopt: 2 jajka(...)łyżeczka budyniu śmietankowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1kg twarogu mielonego (musi mieć temperaturę pokojową) 4 czubate łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 200ml śmietanki kremówki (musi mieć temperaturę
Amatorka kuchenna