Uwielbiam wilgotne i kremowe serniki! Ten właśnie taki jest! Z migdałami i wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz(...)stopniach. Po upływie tego czasu tortownicę wyciągamy i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. * użyłam ciasteczek holenderskich, półsłodkich Składniki na masę serową: 700 g twarogu 250 g mascarpone 160 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżka budyniu śmietankowego 30 g wiórków kokosowych 220 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 8 g 2 jajka Miksujemy razem twaróg z mascarpone
Plate of JoyKwestii smaku . Sernik jest pyszny, delikatny, kremowy i bardzo ciekawy w smaku. Ja podałam go z brzoskwinią, ale można serwować go z musem śliwkowym, makowym lub czekoladą. Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego(...)docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 4. Przygotować masę serową: Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna i dolna bez termoobiegu). do misy miksera włożyć twaróg razem z serem mascarpone oraz z proszkiem budyniowym. Ucierać mieszadłem miksera przez około 2 - 3 minuty na małych obrotach miksera, aż masa będzie gładka. 5. Stopniowo wlewać mleko skondensowane, cały
W mojej kuchniłyżki mąki pszennej 1 i 21/2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady wykonanie: Twaróg mielimy 3 razy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Twaróg miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem. Następnie dodajemy czekoladę i miksujemy. Dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszane mąki z kakao i miksujemy. Gotową masę przelewamy(...)spód i wciskamy gruszki. Pieczemy w 170 st. C przez 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 60 min. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do przestygnięcia. Następnie schładzamy w lodówce. Gotowy polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj
Domowy Smak Jedzeniapółtłustego twarogu, dwukrotnie zmielonego12 jajek250 g masła, rozpuszczonego1,5 szklanki cukru3 łyżki mąki ziemniaczanej150 g rodzynek, uprzednio namoczonych w gorącej wodzie lub rumie50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub innego ulubionego aromatuszczypta soli100 g włoskich orzechów (opcjonalnie)Żółtka oddzielić od białek i ubić z cukrem do białości. Następnie powoli dodawać zmielony twaróg, nadal miksując. Wlać masło. Dodać(...)pozostałego kruchego ciasta wyciąć paski za pomocą radełka i ułożyć z nich kratkę na serniku. Paski z ciasta można posmarować również żółtkiem, wtedy ładnie się zarumienią. Ciasto piec w 180°C przez 1,5-2h, aż ser się zetnie. Upieczony sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Jeśli sernik za mocno Wam wyrośnie, nie martwcie się
Food SquareSernik jest mocno pomarańczowy - smakuje rewelacyjnie. Kusi cudownym, aromatycznym zapachem i jest niezwykle delikatny oraz kremowy. Dzięki dodatkowi oleju - długo pozostaje świeży. (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 60g margaryny (użyłam z wanilią) 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Masa serowa: 600g mielonego twarogu(...)pomarańczowym. Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno (z solą) białka. Całość przełożyć na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych
Di gotujewzmocni! Trzeba zacisnąć zęby i pruć na przód. A żeby mieć więcej energii i podjadać zdrowe rzeczy podczas uczenia się trzeba coś upichcić. Dzisiaj podaję przepis na sernik o wiele szybszy w przygotowaniu niż poprzedni, równie pyszny i równie niskokaloryczny. Serniczek ten, jest niesamowicie prosty, delikatny i świetny do wzięcia "na wynos". U mnie w domu zniknął w ciągu(...)szybko! Od poprzednika różni go brak spodu i dodatek kakao bez cukru, który nadaje mu nieco inny smaczek. Na zdjęciu kawałek z tortownicy o średnicy 21cm. Składniki: - 500g twarogu chudego lub półtłustego - 150g jogurtu naturalnego - 3 jajka - budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru - ziarenka z laski wanilii - stewia lub ksylitol (ilość taka, w zależności jak słodkie chcemy) - kakao naturalne
Be Fit Be Strongotwartym piekarniku, sparzyłam dłoń i zamiast wzorku powstało rozmazane fioletowe tło, ale co tam! Nie ma się czym przejmować :) Upiekę następny i pokażę innym razem ;) W każdym bądź razie sernik pyszny i wart upieczenia. Źródło: Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: SPÓD: 150 g ciastek pełnoziarnistych 50 g roztopionego masła Ciastka wrzuciłam do malaksera, zmiksowałam na proszek(...)POLEWA ŚMIETANOWA: 250 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny
Blondynka Gotujetworzy pyszny jesienny sernik w sam raz do filiżanki ciepłej herbaty. Ciasto podałam na talerzyku z serii Jesień-Bogucice Do udekorowania użyłam niezawodnych jak zawsze produktów Dr.Oetker Składniki: Ciasto kruche 15 dag mąki pszennej 10 dag masła 2 łyżki cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg mielonego twarogu 3/4 szklanki puree(...)Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietankę -prosto z lodówki ubijamy na sztywną pianę , wlewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę, wylewamy na zimny sernik, rozprowadzamy szpatułką, dekorujemy wg uznania. Schładzamy w lodówce. Bon Appetit! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html http://www.porcelanabogucice.pl/index.php
Wanilia i Kardamondominuje wanilia. Jest w cieście jak i w kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
VioletoweKucharzeniepomimo tego te serniczki są moim numerem jeden! Uwielbiam serniki wszelkiego rodzaju, ale wiadomo, że nie zawsze chce się piec całą blaszkę. I wtedy ratują mnie te z patelni. Z zewnątrz złociste, chrupiące, a w środku delikatne i mięciutkie. W połączeniu z kwaśnymi owocami smakują genialnie! Dlaczego warto? Twaróg to źródło pełnowartościowego białka i dużych ilości wapnia oraz fosforu
Ekocozy | Naturalnie na co dzień. Produkty zakupiłam i tak oto dzisiaj przedstawiam przepyszny sernik. Chciałam połowę zamrozić, ale nic z tego nie będzie. Nadmienię, że przepis pochodzi z mojego wiekowego zeszytu. Składniki: Ciasto 250 gram maki 120 gram tłuszczu ( ja dałam kasię ) 100 gram cukru pudru 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu mielonego ( z wiaderka ) 7 jajek 80 gram tłuszczu 250 gram
Smaki EwySezon na rabarbar powoli dobiega końca, u mnie kończy się przepisem na super smaczny sernik. Ponoć koniec czerwca to data graniczna, później rabarbar posiada dużą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wspaniały serniczek ,,odkurzony" z jakiejś starej ,,Claudii" i oczywiście przetestowany przez moją familię:) Składniki: 100 g biszkoptów 60 g masła Masa: 25 dag twarogu 1 szklanka
Ciasteczkowy PotwórPyszny, słodki, z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie!Składniki na 1 porcję:20 g mąki kokosowej BIO150 g twarogu
Czarnawisienkamalinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Spód: • 150 g mąki pszennej • 2 łyżki drobnego cukru do wypieków • 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę • 1 żółtko • 1 łyżka zimnej wody Masa serowa: • 1,3 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego(...)białka na sztywną pianę. 10. Masę serową delikatnie połączyć z ubitą kremówką, pianą z białek i bakaliami. 11. Przełożyć do formy na podpieczony spód masę serową, wyrównać powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. 13. Wierzch ciasta dowolnie ozdobić. Ja wykorzystałam błyszczącą polewę czekoladową
W mojej kuchni