przypraw korzennych. Jest kremowy, za sprawą nieubijanych jajek raczej ciężki, wilgotny. Zamiast spodu użyłam nadziewanych pierniczków w czekoladzie, dzięki czemu zaoszczędziłam trochę czasu a i efekt był ciekawszy. *tortownica 26 cm Składniki: na spód: 2 opakowania pierniczków nadziewanych w czekoladzie na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 300-350 g dyni 150 g cukru 3 jajka 3 żółtka(...)minut. Po upieczeniu studzić przez godzinę w uchylonym piekarniku a po całkowitym wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę połamać, przełożyć do miseczki, wlać mleko i wsypać cynamon. Rozpuścić w kąpieli wodnej i polać sernik
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSłodka marcepanowa masa serowa bez spodu i orzeźwiająca warstwa owoców lasu z galaretką daje niesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki mleka w proszku(...)minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, lekko tężejącą mieszamy z owocami. Wylewamy na zimny sernik, wstawiamy do lodówki na parę godzin. Wierzch dekorujemy kleksami bitej śmietany, jeżynami i czekoladą. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonformie dwukolorowej tarty. Klasyczna jasna masa serowa i druga przypominająca w smaku nutellę. Pyszności! Do tego kruche ciasto z orzechami laskowymi, oj jest naprawdę kruchutkie. Polecam wszystkim miłośnikom sernika, naprawdę warto wypróbować ten prosty przepis. Zapraszamy! SkładnikiKruche ciasto na spód100 g płatków owsianych górskich zmielonych na mąkęgarść orzechów laskowych zmielonych (razem z płatkami)2 żółtka3/4 kostki masła (wcześniej wyjętej(...)piekarnika (takze 180 stopni) i po 10 minutach wyjmujemy i nakładamy na wierzch ciemną masę serową. Pieczemy ok. godzinę. Na następny dzień ozdobiłam ciasto polewą czekoladową: 6 kostek czekolady 70% kakao, 2 łyżki śmietanki 30%, łyżeczka miodu. Smaczego
Symfonia SmakówSernik dla wielbicieli słodkości . Kupując paczkę m&m pomyślałam dlaczego nie spróbować dodać ich do sernika ? . Do sernika nie dodawałam cukru ze względu na słodkość małych kuleczek i do tego białej czekolady . Smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu. Składniki ; Spód ciasteczko-wy ; 150 g herbatników maślanych 50 g margaryny lub masła Masa serowa(...)koniec dodajemy roztopioną czekoladę delikatnie szpatułką mieszamy z masą serową . Wyciągamy nasz ciasteczko wy spód wylewamy na niego masę serową . Wkładamy do piekarnika (piekłam w kąpieli wodnej - nalewam do żaroodpornej miski wodę i kładę na spód piekarnika , piętro wyżej kładę blaszkę z sernikiem ) . Temperatura 150 stopni przez 60 min . Dodatkowo : Na upieczony, wystudzony sernik dałam kuleczki orzechowe
Wypieki Uliobrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościZdrowa, dietetyczna (no prawie ;) ), śniadaniowa wersja serniczka Bounty. Kokos i czekolada to najlepsze połączenie smakowe na świecie. Do przepisu wykorzystałam resztkę śmietanki kokosowej z kremowego sernika kokosowego . takie śniadanko jest bardzo odżywcze, sycące i nieprzyzwoicie smaczne :) Składniki: 4 łyżki twarożku 1 łyżeczka śmietanki kokosowej lub mleka kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki wiórków kokosowych 1 kostka gorzkiej czekolady Twarożek
Chocolate Muffin BlogDelikatny, kremowy, rozpływa się w ustach, taki jest mój dzisiejszy deser. Serników na moim blogu jest całkiem spora ilość ale ja je uwielbiam i jeszcze spora
Moje Małe Czarowanie/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze strony: MniamMniam.pl (Kasi). Trochę go zmodyfikowałam a spód z precelków zamieniłam na ciasteczkowy. Sernik jest przepyszny, lekki, kremowy i rozpływający się w ustach. Idealne połączenie czekolady i lekko solonego masła orzechowego - sprawia, że trudno oprzeć się sięgnięciu po kolejny kawałek. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g(...)śmietanki 30-36% 50g gorzkiej czekolady (możecie użyć mlecznej) Opcjonalnie do dekoracji: 2 batoniki Snicers (małe) zmielone orzeszki Czekoladę (ze śmietanką) rozpuścić w kąpieli wodnej. (Śmietankę przelać do metalowej miseczki i dodać połamaną czekoladę. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać na małym ogniu.) Dokładnie połączoną masę lekko ostudzić i wstawić
Di gotujeorzechowy posmak i uważam, że idealnie współgra z tym sernikiem. Składniki: Spód: 1 szklanka mąki Teff 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady 50% 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka(...)powoli dodajemy mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera na małych obrotach. Następnie dodajemy lekko przestudzoną i rozpuszczoną czekoladę, mieszając łyżką. Wylewamy masę na spód i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Sernik jest upieczony idealnie gdy brzegi są zwarte, ale środek jest trochę miękki. Przed podaniem sernik należy schłodzić kilka godzin w lodówce
Delusional Trinewierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Śliwki kroimy na cztery części. Na upieczony i wystudzonym serniku rozsmarowujemy równomiernie masę kajmakową, układamy pokrojone śliwki i polewamy polewą czekoladową. Sernik odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej
Domowy Smak JedzeniaMoja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy
Kuchnia Ellieładniki:Spód:ok pół opakowania herbatników0,5 kostki masła1-2 łyżek kakao.Wykonanie:Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy. Do masła dodajemy kakao, herbatniki I wszystko razem łaczymy. Wykładamy na spód blachy. Sernik:1 kg sera w wiaderku3 jajka200 ml ubitej kremówki200 gr cukruaromat2 puszki wiśni3 łyzki mąki ziemniaczanejWykonanie:Na poczatek odsączamy wiśnie z jednej puszki od soku ( bez pestek)Ubijamy(...)serowej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180-190 C na 1 godzinę do 1,15. Polewa:200 ml kremówki2 czekolady cukierniczeWykonanie:Ubijamy kremówkę, rozpuszczamy czekoladę. Łączymy razem, jezeli nie chce się dobrze połaczyć, troszkę podgrzać. Smarujemy sernik. :) Polewa wiśniowa. Odsączamy wiśnie z drugiej puszki. Odlewamy do szklanki 150 ml soku, dodajemy 6 łyzeczek mąki ziemniaczanej. Mieszamy. Pozostałą
Smaki EdytyDoskonałe ciasto zwłaszcza dla osób, które nie przepadają za masami i ciastami tortowymi. Połączenie maku, sera i orzechów zawsze smakuje wyśmienicie. Wykonanie mojej ukochanej Mamuśki :) Składniki
Kuchnia w czekoladziePiękna i upalna pogoda więc na ochłodę proponuje sernik na zimno. Na blogu jest wiele pomysłów ale zrobiłam kolejny bo serniczki cieszą się u mnie dużym powodzeniem. Tym razem wersja z granatem i białą czekoladą. składniki: spód 200 g herbatników kakaowych 120 g masła masa serowa z białą czekoladą 1 kg zmielonego sera 200 g białej czekolady 2 łyżki
Monia miesza i gotujewięc go wykorzystać do czegoś naprawdę wyjątkowego:) Gdy tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że to właśnie do niego użyję mojego sera. Sernik jest tak pyszny, że nawet nie wiem jak go opisać... Mieszają się smaki orzechów laskowych, czekolady i mleka w proszku. Ciasto jest wilgotne, odpowiednio słodkie, autorka przepisu twierdzi, że smakiem przypomina batoniki Kinder Bueno. Mój mąż(...)proszku i krem czekoladowy. Dokładnie utrzeć. Mieszając, powoli wlewać śmietankę. Dokładnie wymieszać i przelać na przygotowany spód. Piec ok. 60minut w temp. 160st. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić sernik do lodówki. Krem: 1/2 szklanki mleka w proszku, 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych (BackMit), 5 łyżeczek cukru pudru, 25g masła, 7 łyżek śmietanki 30%. Miękkie
Z miłości do słodkości