Czas ucieka nieubłaganie szybko. Planowałam, że podzielę się przepisem na sernik i pierogi, a tu nici. Niedoczas straszny opanował moje życie. Co chwila coś, a doba nie chce być dłuższa. Do tego są chwile, że wszystko jest przeciwko mnie. Dziś dla przykładu, gdy parę godzin temu zabrałam się za wpis, nagle komputer wyłączył się tak sam z siebie(...)roku. Z pyszności, które planowałam nic nie wyszło, a te orzechy to taki plan awaryjny, co nie znaczy, że nie jest dobry. Ja orzechy uwielbiam, lubię je w czekoladzie i bez. To jest wersja dla czekoladoholika. Orzechy w czekoladzie: 200 g orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 70% skórka z 1 pomarańczy 1 łyżka miodu wykonanie: Orzechy prażymy na suchej
Przysmaki Karolkitakie służy naszej diecie w sposób szczególny i żarcie tego cuda na kilogramy jest usprawiedliwione zdrowotnie, możemy zacząć produkcję. Potrzebujemy: 600 g sera półtłustego, zmielonego 3x lub sera na sernik 4 spore jajka 100 g cukru około 400 g mąki pszennej uniwersalnej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki proszku do pieczenia skórkę otartą z jednej cytryny sok z jednej cytryny(...)wódki. Z podanej ilości wyjdzie wam około 60 sztuk pączusiów. Jeśli zrobicie je większe, to możecie je potem nadziać za pomocą szprycy. Serowe mini pączki genialnie komponują się z czekoladą lub konfiturami. Na początek wyjaśnijmy dwie sprawy: Proszku jest dużo, gdyż musimy unieść ciężkie i kleiste ciasto. Nie zamieniam części proszku na sodę, bo nie znoszę sody w ciastach
ladykitchenPiekłam wiele serników i wiele jadłam. Ten sernik przebił wszystkie. Dla mnie idealny, wilgotny, kremowy .... idealny! Zniknął bardzo szybko. Nikt z degustujących nie miał żadnych uwag, tylko jedną.... kiedy go jeszcze upiekę? Dla mnie ma tylko jedną wadę, troszeczkę źle mi się go kroiło, ale to wszystko przez kawałki czekolady, których przy następnym razie też nie pominę, bo wszystko(...)wrzenia. Oczywiście co jakiś czas mieszałam. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam mleczną czekoladę połamaną na kosteczki i wymieszałam w gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam kandyzowanymi wiśniami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujepyszny krem jest produkowany od 1940 roku. Można go kupić prawie na całym świecie. Głównymi składnikami jest czekolada i orzechy laskowe. Firma pochodzi z Włoch.Teraz pewnie nie macie już żadnych wątpliwości, że chodzi o markę Nutella®!Ten pyszny sernik z dodatkiem tego słynnego kremu czekoladowo-orzechowego, który polecam Wam przygotować na Walentynki jest pyszny i mega kremowy!Nigdy
Pora coś zjeśćmnie w domu nigdy nie było takiej tradycji, aby piec mazurka ma święta. Zastępowały go zawsze babki, serniki i inne ciasta. Mój mazurek jest na kruchym spodzie z nutą pomarańczy oraz pyszną, słodką masą pomarańczową i gorzką czekoladą na wierzchu. Może nie wygląda super atrakcyjnie, ale zapewniam Was, że smakuje rewelacyjnie! Pamiętam, że włożyłam wtedy w jego wykonanie całe
Kuchnia MagdaLenymascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej(...)ekstraktu z wanilii Wierzch: 200 g śmietany 18% 2 łyżeczki cukru Dodatkowo: 1 puszka (510 g) gotowej masy kajmakowej 50 g solonych orzeszków ziemnych Piekarnik nagrzać do 175°C. Czekoladę połamać na cząstki. Włożyć do garnka. Dodać pokrojone na mniejsze części masło. Roztopić na małym ogniu, ciągle mieszając. Lekko przestudzić. Płatki migdałowe drobno posiekać. Cukier, jajka, migdały, mąkę, sodę oraz
Bulliomascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej(...)ekstraktu z wanilii Wierzch: 200 g śmietany 18% 2 łyżeczki cukru Dodatkowo: 1 puszka (510 g) gotowej masy kajmakowej 50 g solonych orzeszków ziemnych Piekarnik nagrzać do 175°C. Czekoladę połamać na cząstki. Włożyć do garnka. Dodać pokrojone na mniejsze części masło. Roztopić na małym ogniu, ciągle mieszając. Lekko przestudzić. Płatki migdałowe drobno posiekać. Cukier, jajka, migdały, mąkę, sodę oraz
BullioNieskomplikowany deser, który mogą przygotować nawet dzieci. Pyszny sernik na zimno z orzechowymi wafelkami to moja propozycja na weekend. Składniki 1 kg sera do serników ok. 2 opakowania Pałeczek orzechowych firmy Cukry Nyskie 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1. Żelatynę zalewamy 5 łyżkami gorącej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. 2. Ser dokładnie mieszamy z cukrem pudrem(...)Kiedy ciasto dobrze stężeje, delikatnie zdejmujemy rant i dekorujemy pozostałymi wafelkami, cukrowymi posypkami lub czekoladą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: Cukry Nyskie , dla dzieci , gotowanie z dzieckiem , na szybko , na zimno , ser , sernik , wafle , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycukier zmiksować mikserem dokładnie gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników żelatynę romieszać w pół szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty, dać masę serkową, przycisnąć łyżką do dna, wyrównać wierzch na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą(...)galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny, delikatny................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUwielbiamy serniki. Pieczone, na zimno, z owocami, z bakaliami, z galaretką... Opcji jest wiele :) A u nas na stole ostatnio królują serniki czekoladowe. Jednym z nich chcemy się podzielić, bo jest po prostu obłędny w smaku, Delikatny, słodki, ale nie mdły i niesamowicie puszysty. Naprawdę warto go zrobić! :) Nie zawiera w swoim składzie mąki, więc nadaje się(...)połowie czasu zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Po godzinie wyłączamy piekarnik zostawiając sernik w środku na minimum kolejną godzinę lub do całkowitego wystygnięcia. Będzie w środku wciąż płynny, ale spokojnie - jest upieczony. Następnie wstawiamy do lodówki, aby ładnie stężał. W kąpieli wodnej roztapiamy tabliczkę ulubionej czekolady, dolewamy pozostawioną kremówkę i odstawiamy do wystygnięcia. Polewamy ciasto i zostawiamy w chłodzie
Kuchnia od dwojgawiem jak u Was ale w moim domu mazurki, babki i serniki to obowiązkowe wypieki wielkanocne. Mazurki lubię z tego względu, że wbrew pozorom nie wymagają wiele pracy a smakują wspaniale i pięknie prezentują się na świątecznym stole. Do mojego mazurka wykorzystałam dżem wiśniowy z płatkami róż Łowicza ale jeśli go nie dostaniecie to z powodzeniem możecie wymieszać(...)Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 100 g ziemnego masła 50 g cukru pudru żółtko łyżka kwaśnej śmietany spora szczypta soli Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego z płatkami róży biała czekolada kilka białych bezików łyżka płatków migdałowych kilka jajeczek migdałowych w białej czekoladzie listki melisy do dekoracji Ciasto: wszystkie składniki posiekaj i zagnieć elastyczne ciasto. Formę na tartę (35x11 cm) posmaruj
Smakołyki AsiJest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu. Przygotowany na spodzie z kruchego, bardzo chrupkiego ciasta. Idealny dla fanów i dynii i czekolady. Składniki na foremkę 24 cm: 120 g mąki orkiszowej pół na pół 630 z pełnoziarnistą 80 g masła 1 łyżka(...)rozpłyną się w piekarniku pod wpływem temperatury wstawić do nagrzanego piekarnika do 180`C i piec 15 minut, następnie zmiejszyć temperaturę do 150`C i piec kolejne 75 minut. Sernik jest upieczony, gdy boki są ścięte, środek pozostanie drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony przez noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rzeczy:) Wymyśliłam tym razem biszkopt o smaku piernika i połączyłam go z czekoladową masą, są to dwa ulubione smaki moje łasucha:) Ciasto smakowało bardzo ciekawie, nuta piernika z czekoladą okazała się dobrym połączeniem. Jedyne co mogłabym zmienić i co na pewno zrobię to nasączę biszkopt alkoholem, myślę, że rum sprawdziłby się tutaj idealnie:) a, zapomniałabym według łasucha biszkopt powinien(...)względnie w proporcjach podanych dla was po niżej. Tym samym wracam do pieczenia, jutro możecie się spodziewać przepisu na sernik i keksa świątecznego. składniki:ciasto:2 szklanki mąkiszklanka cukrułyżeczka proszku do pieczenia6 jajekmasa:budyń czekoladowykostka margarynytabliczka czekolady gorzkiej3/4 szklanki cukru0,5 l mleka.Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier z żółtkami. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną
ciastkarnia na kruchym spodziepotrzebowałam czegoś szybkiego, łatwego, najlepiej czekoladowego na poprawienie nastroju nadszarpniętego przed silny wiatr, który rzucał mi autem w drodze do pracy (a auto mam duże i ciężkie). Sięgnęłam po Czekoladę. 50 łatwych przepisów wydanej przez Academię Barilla, którą wygrałam jakiś czas temu w bardzo przyjemnym konkursie. No a skoro już ją wygrałam, to warto by było zacząć ją testować(...)czasie), a efekt jest naprawdę rewelacyjny. Pieczenie zajmuje sporo czasu, pod koniec trzeba puddingu pilnować - powinien mieć konsystencję sernika - ścięty wierzch, ale przy poruszeniu blaszką powinien lekko drżeć. Ostudzony i dobrze schłodzony, z dodatkiem bitej śmietany smakuje rewelacyjnie - bardzo czekoladowy, choć czekolady jest tam niewiele, trochę słodki, w dużych ilościach mógłby być zamulający. Trochę jak budyń, ale gęstszy, bogatszy. Myślę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy(...)jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy na około 10 minut aby przestygła. Dodajemy do masy serowej i wszystko mieszamy. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka
Mania Gotowania