MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY

MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY

MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY

Mazurki obok bab, należą do tradycyjnych ciast wielkanocnych. Mogą być wykonane z różnych gatunków ciast - kruchego, półkruchego, biszkoptowego, marcepanowego, drożdżowego... Klasyczny mazurek zazwyczaj wykonany jest z ciasta kruchego i powinien on być bardzo cienki. Główne cechy mazurka wielkanocnego to: płaski, słodki i bogato przyozdobiony 😉 Mazurek widoczny na zdjęciu został wykonany przeze mnie jakieś 3 lata temu i był to mój pierwszy mazurek w życiu, bo u mnie w domu nigdy nie było takiej tradycji, ab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, placki, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, mascarpone, sernik, babki, biała czekolada, drożdżowe, lukier , ciastka kremówki, szybkie ciasto, wielkanoc, ciasta z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto drożdżowe, sernik pieczony, baba drożdżowa, sernik z mascarpone

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.