Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszonką. Pyszotka. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji Czas przygotowania 60 minut Składniki na spód: · 15 łyżek mąki pszennej · 250 g margaryny rozpuszczonej · 3 łyżki cukru(...)masła · 3 łyżki cukru · 3 całe jajka · 80 g budyniu waniliowego Składniki na bezę: · 5 białek z jajka · 1 szklanka cukru · Szczypta soli Dodatkowo
Kulinarna Chwilaidealny do serników. Marka Wieluń ma w swojej ofercie pyszne sery, mleka, masła, serki kanapkowe, kefiry i rewelacyjny jogurt naturalny kremowy, który mi też bardzo przypadł do gustu. Polecam sernik i wyroby Wieluń również. Miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka 23x33cm Składniki ciasto kruche: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kakao(...)łyżeczki proszku do pieczenia Ser: 1 kg sera z wiaderka u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy Wiueluń 4 jajka L 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 40 g bez cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 kopiate łyżki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części
kruche babeczkijuż na gałęziach… Z tak cudownych owoców aż żal nie skorzystać, dlatego w te pędy zabrałam się za zrobienie tych tartaletek. Łączą one w sobie elementy delikatnie śmietankowego sernika, migdałowo-owsianek kruszonki oraz kruchego, pełnoziarnistego ciasta. Do tego zdrowego połączenia idealnie pasują dojrzałe, słodkie gruszki. Obowiązkowy wypiek dla wszystkich uwielbiających gruszki. Składniki (na 4 tartaletki o średnicy ok. 12cm(...)szklanki mąki pełnoziarnistej zytniej 1 duże jajko 1/3 szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 100g zimnego masła Na masę twarogową: 250g chudego twarogu 2 łyżki cukru łyżeczka budyniu śmietankowego Na kruszonkę: 2 łyżki blanszowanych migdałów 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki mąki 4 łyżki cukru 50g zimnego masła Dodatkowo: 2 średnie, dojrzałe gruszki łyżka soku z cytryny odrobina masła
Smaczna Stronamiałam zamiar zrobić z niego coś na pikantnie. Jednak jak zwykle stanęło na tym, że będę robić coś słodkiego ;) Tak więc upiekłam roladę z serem i rodzynkami. Smakuje jak sernik otulony kruchutkimi listkami ciasta. Roladę robi się szybko i jeszcze szybciej znika z talerzyków. polecam :) Do sera dodałam cukier migdałowy dzięki czemu zyskał naprawdę ciekawy smak. Zamiast niego możecie(...)pominąć jeśli nie lubicie. op. ciasta filo Nadzienie: 600 g białego sera 5 łyżek cukru pudru 3 jajka łyżka cukru migdałowego 1/2 szkl rodzynków 2 łyżki budyniu śmietankowego 100 g rozpuszczonego masła cukier puder do posypania Ser zmielić dwukrotnie, dodać jajka, budyń, cukier puder i cukier migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki. Pojedynczy płat ciasta posmarować masłem
Smakołyki Asisernik rosa, zwany również "sernikiem z rosą"- a to dla jego wyjątkowej puszystości, delikatności, kruchości, i aksamitnego smaku. Cudna rosa na powierzchni sprawia dodatkową przyjemność podczas "pożerania wzrokiem...;-) SERNIK ROSA- SKŁADNIKI: SKŁADNIKI- CIASTO: - 250g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko - 1 żółtko - 30g cukru (ok. 1 1/2 łyżki stołowej) WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki zagnieść energicznie(...)Rozwałkować na stolnicy lekko podsypanej mąką 3. Delikatnie przełożyć do natłuszczonej blaszki SKŁADNIKI- MASA SEROWA + PIANKA: - 1kg twarogu półtłustego (na wagę- nie z wiaderka!) - 250g cukru - 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego - ok. 650ml mleka (3 pełne szklanki) - 1/2 szklanki oleju - 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) - 100g cukru pudru - szczypta soli WYKONANIE: 1. Ser zmielić dwukrotnie na gładką
Aromatyczne PodróżeSpód: -24 ciastka petit beurre Masa serowa: -1 kg. mielonego twarogu w wiaderku -1/2 szklanki oleju -3 szklanki mleka -1 szklanka cukru -2 jajka -4 żółtka -1 opakowanie budyniu śmietankowego (65 g.) -1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej -5 kropli aromatu cytrynowego Wierzch: -5 białek -1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania: Masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować ze sobą(...)rzadka. Wlać ją na wyłożone na blaszce petit beurre i piec w temperaturze 180 stopni przed 50 minut. Wierzch: Białka z cukrem ubić na gęstą piane. Nałożyć ją na sernik i piec jeszcze przez 15 minut w temperaturze 150 stopni. Upieczony sernik od razu wyjąć z piekarnika. Rosa zacznie wychodzić po ok. 30 minutach. Smacznego
Magia jedzenia.Gorący czas mazurków, a ja przewrotnie zrobiłam Marmurek, ale nie taki oczywisty, tylko na bazie mojego fasolowego sernika, z kawałkami czekoladowego ciasta w środku i chrupiącymi orzechami, jednym słowem cudo! Składniki na dużą tortownicę: masa „serowa” 400 g suchej fasoli piękny Jaś ugotowanej o miękkości puszka mleka kokosowego 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wiórków kokosowych (u mnie standardowo po „dojeniu”) moje mleko kokosowe było jakieś dziwne i masa wyszła bardzo rzadka, więc dla pewności dodałam opakowanie budyniu waniliowego. ciasto czekoladowe: tabliczka gorzkiej czekolady 300 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150 g masła/oleju kokosowego lub 200 ml oleju roślinnego 1 banan 150 g cukru (u mnie dark
greenscarfdawna miałam ochotę na mój ulubiony sernik czyli gotowany, jednak nie chciało mi się piec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach(...)Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy masa owocowa 1 litr jeżyn (mogą być inne owoce) 4 łyżki żelatyny dodatkowo duża paczka herbatników Wykonanie: Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim warstwę herbatników. Do sera dodać masło
PychotkaaaMojprzepisna.pl | Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie
moj przepis naBiszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 2 jajka 60 g
Ciastka - domowe słodkościMojprzepisna.pl | Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie
moj przepis naMojprzepisna.pl | Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie
moj przepis naMojprzepisna.pl Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie
moj przepis naSkładniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej szczypta soli 0,5 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa
Qchnia po prostuPuszysty biszkopt i niebanalna masa: serowo ryżowa tworzą wyśmienite ciasto na różne okazje a owoce są kropką nad "i "Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3
Wanilia i KardamonPoszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i kreseczek z polewy czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam(...)waniliowego 2 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki Masa serowa: 70 dag twarogu 6 jaj 25 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 duży cukier waniliowy 125g margaryny (1/2 kostki) Bakalie (ilość wg uznania) np. rodzynki, skórka z pomarańczy etc. + 1 łyżka mąki Masa kokosowa: 4 białka
Smakowy Rajoraz skórka z cytryny i to dość spora jej ilość, która nada ciastu odpowiedniego wigoru. Do tego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam(...)proszku do pieczenia szczypta soli ¼ kostki wegańskiej margaryny 1 płaska łyżeczka przecieru z mango Masa: 350 g naturalnego tofu ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżki waniliowego budyniu ½ szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 szklanka gęstego mleka kokosowego, dobrze schłodzonego spora garść rodzynek, namoczona w ciepłej wodzie przez
Roślinna - blog wegańskiSernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać z samych serków homogenizowanych waniliowych, jeśli lubicie dość słodkie desery. Dla mnie taka masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które(...)serkami naturalnymi, a następnie wlewamy powoli zimną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Miksujemy do połączenia składników. Masa będzie dość rzadka... Wkładamy ją do lodówki, by lekko stężała - powinna mieć konsystencję budyniu. Dno blaszki (wymiary około 23 x 33 cm) wykładamy goframi. Na gofry wylewamy zgęstniałą masę serową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki, do momentu całkowitego stężenia. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać z samych serków homogenizowanych waniliowych, jeśli lubicie dość słodkie desery. Dla mnie taka masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które(...)serkami naturalnymi, a następnie wlewamy powoli zimną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Miksujemy do połączenia składników. Masa będzie dość rzadka... Wkładamy ją do lodówki, by lekko stężała - powinna mieć konsystencję budyniu. Dno blaszki (wymiary około 23 x 33 cm) wykładamy goframi. Na gofry wylewamy zgęstniałą masę serową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki, do momentu całkowitego stężenia. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy
Kuchnia MagdaLeny