sernik z beza - 3978 przepisów (strona:82/266)

Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 147

które cudownie podkreślało smak mięsa. Zwieńczeniem uczty była pomysłowa dekonstrukcja sernika podawana z figami i lodami hibiskusowymi. To był zdecydowanie przyjemny, nie za słodki  i lekki deser, który mimo wciągnięcia przeze mnie funta mięsa, pozwolił jeszcze jakimś cudem wstać od stołu. Następnym razem czaję się jednak na bezy z mango, marakują i wasabi, bo po spróbowaniu byłem w siódmym(...)Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym sianem. Ciastko czekoladowe, mus z białej czekolady, słony kajmak. Beza, mus z mango i marakui, wasabi. Dekonstrukcja sernika z lodami z hibiskusem. * Menu Motto | ul. Hubska 54, Wrocław

Food Square
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 126

ubiegły weekend piekłam sernik na proszony obiad ze znajomymi. Potrzebowałam do niego 5 jajek i 5 żółtek. "Uwielbiam" takie przepisy, bo co tu zrobić z tymi wszystkimi pozostałymi białkami... Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego postanowiłam zmierzyć się pierwszy raz w życiu z bezami. Znalazłam różne przepisy w internecie, ale wybrałam ten najprostszy na blogu Moje wypieki. Nie wyszły

Pyza i Surówka
SERNIK KRAKOWSKI BEZ RODZYNEK + FILMIK 70

Pyszny sernik krakowski z cudowną kratką z ciasta. Bez dodatków jak rodzynki i skórka pomarańczowa.  SKŁADNIKI :             CIASTO : 3 żółtka  200 g masła  5 łyżek cukru pudru  3 szklanki mąki pszennej ( szklanka 150 g )  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka gęstej śmietany ( gdyby ciasto nie chciało(...)białek  3 żółtka  1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3/2 % ( 250 ml )  1 kg, mielonego sera półtłustego  2 budynie waniliowe bez cukru po 40 g  PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników zagniatamy ciasto i większą część rozkładamy na dnie blaszki 25 /30 cm.  Białka ubijamy ze szczyptą soli i odkładamy. W misie miksujemy żółtka

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik gotowany z galaretką 7211

Sernik gotowany z galaretką to dla mnie odkrycie 2020 r. W mojej rodzinie nikt nigdy go nie przyrządzał, raczej przygotowuje się puszyste serniki np. sernik z rosą , wiedeński, z czekoladowym spodem. Pierwszy raz jadłam taki w pracy, koleżanka przyniosła i się zachwyciłam smakiem. Jest zbity, trochę podobny do sernika na zimno, bardzo słodki, jednak warstwa galaretki(...)galaretki malinowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik gotowany – Wykonanie Do sernika najlepiej wykorzystać gęsty twaróg z wiaderka. Mój ulubiony to twaróg z Piątnicy, jest gęsty, nie ma nadmiaru wody. Jeśli twój sernik ma nadmiar wody zlej ją przed przygotowaniem sernika. Przygotuj duży garnek, na małej mocy palnika rozpuść kostkę masła, dodaj cukier

To Musisz Wiedzieć
Sernik chałwowy 120

gustu. Do sernika użyłam polskiej chałwy wedlowskiej o smaku waniliowym. Ser jak zwykle z Piątnicy, bo jest bez żadnych dodatków i uważam go za najlepszy z mielonych serów. Sernik nie jest zbyt słodki, nam to wystarczało, ale można oczywiście dosłodzić według uznania. Składniki: • 1 kg białego sera mielonego • 5 jajek

To co kocham
Sernik na zimno na biszkoptach 230

Bardzo łatwy do wykonania sernik na biszkoptach. Możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców oraz ulubionej galaretki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o

Bullio
Sernik z nutą orzechową 119

polewą kajmakową i masłem orzechowym. Masę serową stanowi mieszanka twarogu i mascarpone, której ostatnio coraz częściej używam do pieczenia serników (ciasto jest wtedy bardziej aksamitne). Jeśli używacie gotowego twarogu do serników, zwróćcie uwagę żeby był odpowiedniej jakości (zwarty, bez dodatków smakowych). Spód: 220 g ciastek owsianych 100 g masła 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa (składniki powinny być w temperaturze(...)wody). Piec 15 minut w temperaturze 175°C (z termoobiegiem), następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze ok. 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić sernik na jeszcze ok. 15 minut. Polewa kajmakowa: Masę kajmakową wymieszać łyżką z masłem i podgrzać przez chwilę na małym ogniu. Zimny sernik polać przygotowaną polewą i ozdobić posiekanymi

Bullio
Sernik z nutą orzechową 537

polewą kajmakową i masłem orzechowym. Masę serową stanowi mieszanka twarogu i mascarpone, której ostatnio coraz częściej używam do pieczenia serników (ciasto jest wtedy bardziej aksamitne). Jeśli używacie gotowego twarogu do serników, zwróćcie uwagę żeby był odpowiedniej jakości (zwarty, bez dodatków smakowych). Spód: 220 g ciastek owsianych 100 g masła 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa (składniki powinny być w temperaturze(...)wody). Piec 15 minut w temperaturze 175°C (z termoobiegiem), następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze ok. 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić sernik na jeszcze ok. 15 minut. Polewa kajmakowa: Masę kajmakową wymieszać łyżką z masłem i podgrzać przez chwilę na małym ogniu. Zimny sernik polać przygotowaną polewą i ozdobić posiekanymi

Bullio
Rolada z białego sera 136

Jak napisałam w poprzednim poście, chodził za mną ten nieszczęsny sernik, aż znalazłam przepis, a nawet dwa. Ten drugi był tak

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z papają słodzony stewią 47

Robiąc zakupy w Lidlu natknęłam się na pulpę z papai bez dodatku cukru, którą oczywiście musiałam wrzucić do koszyka. Już w trakcie powrotu do domu zastanawiałam się, jak ją fajnie wykorzystać. Padło na sernik z papają słodzony stewią, który nie tylko zachwyca wyglądem ale także smakiem! Jego jedyny minus to dość długi czas spędzony w piekarniku, ale myślę(...)wyłączamy piekarnik. Zostawiamy w nim sernik jeszcze na 20 minut. Następnie wyciągamy ciasto i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Wierzch Śmietanę mieszamy ze stewią i przekładamy na całkowicie wystudzony sernik. Na wierzchu robimy kropki z pulpy papai i rozprowadzamy je wykałaczką. Gotowy sernik wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego! JEDEN KAWAŁEK SERNIKA TO: około 327kcal Białko

Natka Pietruszki
Sernik krakowski 147

, to nie jest za bardzo udana para. Serniki lubie, ale jakoś tak dlugo nie mogłam upiec takiego który by mi smakował, bez żadnego ale. Na szczęście, mam wrażenie, że to już przeszłość i sernik chyba mnie polubił, bo przychodzę tu do was z kolejnym przepisem na niego

Polska Zupa
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 174

Listopad rozpoczynam od bardzo smacznego,gotowanego sernika z galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z kaszy jaglanej z frużeliną jagodową 186

Ponownie zapraszam Was na pyszny, kremowy "sernik" z kaszy jaglanej. Delikatny, udekorowany wspaniałą frużeliną jagodową. Rewelacyjny pomysł na kaszę jaglaną ;) Bez pieczenia, ekspresowy, poczekać trzeba jedynie na stężenie masy ;) Polecam! :) Składniki na sernik: 100 g kaszy jaglanej Kupiec 250 ml wrzącej wody szczypta soli 250 ml śmietany kremówki 125 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 g cukru 2 łyżki

Domowa cukiernia Ewy
Sernik dyniowy 279

wierzch wlewamy masę serowo-dyniową. Na dno piekarnika wstawiamy jak największą, głęboką blachę, do której wlewamy wrzątek z czajnika (ok. 1 litr). Sam sernik wstawiamy na środkowy poziom, zmniejszamy od razu temperaturę do 150ºC (bez termoobiegu!) i pieczemy przez ok. 90 minut. Chłodzimy potem przy lekko uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem sernik dyniowy posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem

Poezja smaku
Sernik kołem się toczy 155

cukier, jogurt grecki, drobniutko posiekane kwiatki lawendy (bez łodyżek) i nasiona wanilii. Jajka wrzucamy pojedynczo, wciąż powoli ubijając. Tak otrzymaną masę wlewamy do wcześniej przygotowanej formy. Formę uszczelniamy dwoma warstwami folii aluminiowej albo papierem do pieczenia i wkładamy do pieca na dużą blachę. Do dużej blachy wlewamy gorącą wodę- tak, żeby dookoła sernika było jej około 3cm. Pieczemy 1 godzinę(...)najsmaczniejszy jest po co najmniej dwunastu. Serek jest wtedy gładki i wilgotny, nieco wytrawny przez lawendę. A! No i zapomniałabym- tuż przed podaniem sernik dekorujemy herbacianą bitą śmietaną. Aby ją przygotować podgrzewamy (bez gotowania!) śmietankę i wkładamy do niej torebkę herbaty. Po czterech minutach torebkę wyjmujemy a śmietankę chłodzimy. Kiedy jest zimna ubijamy i nakładamy na ciasto. Pyszności

les mirabelles