sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:72/501)

borówkowy sernik pieczony na herbatnikach... 155

zmiksować forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej całą noc lukier: cukier puder utrzeć z jogurtem na nie za gęsty lukier, wymieszać z borówkami i wyłożyć na sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Babci Krysi 372

dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik

My Culinary Art
Sernik z frużeliną truskawkową 387

dekoracji 1/5 szklanki wody  + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy  Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm),  lekko nakłuwamy(...)niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Masę przelewamy na wcześniej upieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 150`C przez około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wstawiamy sernik na całą noc do lodówki. Na patelnie wrzucamy mrożone truskawki, posypujemy cukrem i smażymy około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z wodą a następnie dolewamy

Słodkie Przyjemności
Ciasto Patriota 165

tego przepisu nie znajdziecie nigdzie indziej, bo sobie go wymyśliłam:) Bazą do jego wykonania było ta masa serowa , ale zmieniłam prawie wszystko:)  I tak powstał Patriota- prawdziwie owocowy sernik z kawałkami owoców  o czerwonej barwie i warstwą dżemu wiśniowego na kruchym cieście i białą słodziutką pianką przykrytą chrupiącą kruszonką. Całość bardzo lekka, letnia i bajecznie owocowa. Składniki(...)cukier, śmietanę, kisiele, barwnik i dokładnie ucieramy na w miarę gładką masę. Następnie dolewamy olej i ucieramy na gładko( można zmiksować) Składniki na piankę: ( przygotowujemy na 10 minut przed pierwszym wyjęciem sernika z piekarnika) 4 białka 3/4 szklanki cukru Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier, aż powstanie sztywna beza.  Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego WYKONANIE: 2/3 ciasta kruchego wykładamy

Domowe ciasta
Słodkie środy - Seromakowiec z jabłkami i gruszką 240

śmietanę - zagniatamy kruche ciasto. Ciasto odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wykładamy na blaszkę, nakłuwamy i podpiekamy w 180 stopniach przez 10 minut. Masa makowa: jabłka i gruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do rondla i podduszamy do miękkości. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Do przestudzonych owoców dodajemy(...)mieszamy. Powstała masę przekładamy na masę makową.  Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 70 minut (po 50 minutach zmniejszyłam grzanie do 165-170 stopni). Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik w zamkniętym piekarniku przez około 15 minut.  Polewa: śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę i podgrzewając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik z kalafiora z tahini i sosem karmelowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 207

całość mieści się w wytycznych diety ketogenicznej i Paleo! Palce lizać! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword sernik Porcje 16 Porcji Czas przygotowania 30 Minut Czas gotowania 8 Minut Składniki Spód 1 Szklanka mąki migdałowej 2 Łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 1 Szczypta soli 1/2 Łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa sernikowa 800 g kalafiora 70 g tahini(...)Wyłożyć na wierzch masy sernikowej. Sos karmelowy Masło rozpuścićw garnuszku na średnim ogniu. Dodać erytrytol i rozpuścić. Dodać mleko kokosowe i sól. Gotować przez ok. 15 minut aż do zgęstnienia. Polać sosem cały sernik lub pojedyncze kawałki. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 181 kcal Tłuszcz: 15,5 g Węglowodany: 2,8 g Błonnik

Modern Cave Girl
sernik 171

temperaturę piekarnika do 180 stopni i pieczemy sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkrawamy delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .na wierzchu posypane posiekanymi orzechami

w mojej kuchni
Sernik nowojorski z czereśniami 213

okrągłą formę, zarówno spód, jak i boki na wysokość  ⅓  wysokości tortownicy. (Ciasta z pewnością trochę zostanie). Ciasto ponakłuwaj widelcem, a formę schłodź przez 30 minut w lodówce. Następnie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Spód po upieczeniu odstaw do wystudzenia, a piekarnika nie wyłączaj. Masa serowa: 800 g tłustego twarogu 200 g kwaśnej śmietany(...)sernika z wodą). Wstawiamy wszytko do piekarnika, nagrzanego uprzednio do 180 °C. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 °C. Ciasto pieczemy łącznie  60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty, a sernik sprężysty. Formę wyciągamy z kąpieli wodnej i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto wstawiamy na 8-12h do lodówki. Sos czereśniowy: 2 szklanki drylowanych czereśni

Food Square
Sernik z białą czekoladą i serduszkiem 132

rozpuszczamy. Do misy miksera wkładamy ser, cukier, skórkę z cytryny i ziarenka z laski wanilii. Całość miksujemy po 1 minucie dolewamy powoli ciepłą (ale nie gorącą!) czekoladę.  Wymieszaną masę przelewamy na spód z ciastek. Formę z sernikiem przykrywamy folia aluminiową, aby wierzch si ę za ba rdzo nie zarumienił, wstawiamy ją do większej formy wypełnionej do połowy wodą(...)pieczemy 40-45 minut. wierzch: Łączymy obydwie śmietany i miksujemy z ciepłą rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.   Masę przelewamy na upieczony ciepły sernik, który ponownie wstawiamy do piekarnika na 7 -10 minut. Pu upieczeniu studzimy i wstawiamy do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w wodzie wylewamy na dno miski,a po zastygnięciu wycinamy z niej serduszka foremką

Bon appetit mon amie
Sernik kiwi na zimno 799

lubię :). W związku z tym, że świeże owoce kiwi ( podobnie jak ananasa ) zawierają enzymy rozkładające kolagen, z którego składa się żelatyna, puree należy wcześniej gotować przez kilka minut. To daje gwarancję, że sernik stężeje i będzie idealny. Wierzch sernika udekorowałam plasterkami banana i zalałam galaretką cytrynową, ale może to być inny owoc i inny smak galaretki, wg uznania. Może(...)Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( ułatwi to uwolnienie gotowego sernika z obręczy tortownicy ). Na spodzie formy ułożyć biszkopty. Masa serowa: Żelatynę zalać wodą do pokrycia, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Kiwi obrać, pokroić w plasterki i zmiksować blenderem na gładkie puree. Puree umieścić w garnuszku, wymieszać z sokiem

Opowieści z piekarnika
Sernik z wiśniową wkładką 161

połączenie. Sernik jest bardzo kremowy i puszysty.Piekłam go po  raz pierwszy,ale nie po ostatni :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 10 min + 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia 180 C Składniki: Spód: 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę wiśniową i pieczemy 30 minut. Na lekko zapieczoną masę wiśniową ,wylewamy drug,serową. Z mniejszej części ciasta kruchego wykrawamy np. serduszka i kładziemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy następne 30 minut ( wierzch zacznie się rumienić) Można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik wiedeński 111

twarogowej, delikatnie mieszamy łyżką i powtarzamy, aż dodamy całe białka. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na 5 minut. Po tym czasie oddzielamy nożem brzegi sernika od formy i wstawiamy spowrotem do piekarnika obniżając temperaturę do 180°C na kolejnych 30 minut. Po tym czasie wyciągamy go z piekarnika i odstawiamy(...)minut. Następnie znowu wkładamy pieczemy go w 180°C tym razem przez 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Zimny można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Sernik wiedeński pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik z wiśniową wkładką 133

połączenie. Sernik jest bardzo kremowy i puszysty.Piekłam go po  raz pierwszy,ale nie po ostatni :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 10 min + 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia 180 C Składniki: Spód: 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę wiśniową i pieczemy 30 minut. Na lekko zapieczoną masę wiśniową ,wylewamy druga,serową. Z mniejszej części ciasta kruchego wykrawamy np. serduszka i kładziemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy następne 30 minut ( wierzch zacznie się rumienić) Można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
IDEALNY SERNIK CZEKOLADOWY 89

białej czekolady i wymieszaj z pozostałą masą serową. Przełóż ją, również bardzo ostrożnie, do foremki piecz 1 godzinę w 170ºC, następnie wyłącz piec i pozostaw w nim sernik na kolejne 30 minut pozostałą białą czekoladę podgrzewaj w małym garnuszku, cały czas mieszając, aż się lekko skarmelizuje i zmieni w chrupiącą posypkę (rozbijaj grudki w trakcie mieszania) po upieczeniu

SandraFrej.com
Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą 151

masy serowej. Formę pokryj od spodu papierem do pieczenia i wlej gotową masę na sernik. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piecz przez 50-60 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik odstaw do wystudzenia, a następnie delikatnie oddziel od brzegów formy, zdejmij papier i ułóż na talerzu lub paterze. W kąpieli wodnej rozpuść pozostałą czekoladę i polej

Food Square
Sernik kajmakowy Leniwiec 326

składniki wrzucić do jednej miski, dokładnie wymieszać (można za pomocą łyżki). Przelać do okrągłej blaszki o średnicy 20cm. Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 – 60 minut. Opcjonalnie można polać sernik lukrem (kilka łyżek cukru pudru wystarczy rozprowadzić w odrobinie wody i polać nim wierzch sernika). The post Sernik kajmakowy Leniwiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania