sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:70/501)

Czekoladowy sernik na herbatnikach. 165

spód do sernika. Kto chętny to zapraszam na kawałeczek. Dodam, że pysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy równomiernie masę serową ( masa jest trochę rzadka i taka ma być ). 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Izabelawkuchni
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 144

Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut  Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady

zdrowo i aktywnie
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 159

Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut  Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady

Zdrowie i pysznie na talerzu
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 193

Masę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód.  Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut.  Wyłączamy grzanie i zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku.  Przygotowujemy polewę.  Galaretkę rozrabiamy w 250 ml wrzącej wody. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik dyniowy z kremem kokosowym 188

formy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 30-45 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą noc. Następnie z góry zbierz śmietankę. Ubij(...)młynku do kawy) i z ziarenkami laski wanilii. Masą posmaruj wierzch sernika. Nań ułóż orzechy włoskie oraz laskowe i posyp cynamonem. Sernik wstaw do lodówki na 3 godziny do lodówki lub na 30 minut do zamrażarki

Food Square
Senik z musem brzoskwiniowym 185

Szukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok  80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Lena Gotuje
Jagodowa miłość 160

wygląda zdecydowanie lepiej, niż moje serniki dotychczas. Większość z Was pewnie zna ten patent, a jeśli nie - polecam. Takie proste, a jakie skuteczne!A teraz już zapraszam na sernik. Bo mimo pewnych niedociągnięć, jest naprawdę smaczny - zwarty, kremowy, z pyszną śmietanową polewą, którą uwielbiam.Sernik jagodowy z polewą śmietanowąSkładniki:(na formę o średnicy 26 cm)spód:140 g ciastek(...)każdym dodaniu. Na końcu wlać jagody, wymieszać na jednolitą masę.Masę serową przełożyć na wcześniej przygotowany spód.Piec w 180 st. C. przez 55 minut.Śmietanę krótko zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym. Wyjąć sernik, na wierzch wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię.Piec kolejne 10 minut w 180 st. C.Piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
125. Słodko - kwaśno czyli: sernik z porzeczkami i białą czekoladą. 260

Dziś zapraszamy Was na bardzo pyszny sernik ze słodką, białą czekoladą i kwaskowatymi porzeczkami. Nasz sernik sporządziłyśmy ze zwykłego, ziarnistego twarogu - czyli coś idealnego dla fanów ziarnistych serników i pasch. Do wykonania nie będzie potrzebny Wam ani mikser, ani maszynka do mielenia twarogu, a tylko i wyłącznie blender, składniki i co najważniejsze.. odrobina chęci. :) Zapraszamy do wypróbowania(...)dociskamy lekko dłońmi po to, aby dobrze przylgnęły do masy. Formę umieszczamy na środkowej półce piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C, a kolejne 35-40minut w 150*C. Sernik studzimy w otwartym piekarniku (przez co zapewnimy sobie równo opadnięty wypiek). Prawda, że banalnie proste? I obyło się bez miksera i maszynki do mielenia  :) Smacznego

Symfonia Smaków
borówkowy sernik pieczony na herbatnikach... 169

zmiksować forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej całą noc lukier: cukier puder utrzeć z jogurtem na nie za gęsty lukier, wymieszać z borówkami i wyłożyć na sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Babci Krysi 393

dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik

My Culinary Art
Sernik z frużeliną truskawkową 405

dekoracji 1/5 szklanki wody  + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy  Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm),  lekko nakłuwamy(...)niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Masę przelewamy na wcześniej upieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 150`C przez około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wstawiamy sernik na całą noc do lodówki. Na patelnie wrzucamy mrożone truskawki, posypujemy cukrem i smażymy około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z wodą a następnie dolewamy

Słodkie Przyjemności
Ciasto Patriota 180

tego przepisu nie znajdziecie nigdzie indziej, bo sobie go wymyśliłam:) Bazą do jego wykonania było ta masa serowa , ale zmieniłam prawie wszystko:)  I tak powstał Patriota- prawdziwie owocowy sernik z kawałkami owoców  o czerwonej barwie i warstwą dżemu wiśniowego na kruchym cieście i białą słodziutką pianką przykrytą chrupiącą kruszonką. Całość bardzo lekka, letnia i bajecznie owocowa. Składniki(...)cukier, śmietanę, kisiele, barwnik i dokładnie ucieramy na w miarę gładką masę. Następnie dolewamy olej i ucieramy na gładko( można zmiksować) Składniki na piankę: ( przygotowujemy na 10 minut przed pierwszym wyjęciem sernika z piekarnika) 4 białka 3/4 szklanki cukru Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier, aż powstanie sztywna beza.  Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego WYKONANIE: 2/3 ciasta kruchego wykładamy

Domowe ciasta
Słodkie środy - Seromakowiec z jabłkami i gruszką 261

śmietanę - zagniatamy kruche ciasto. Ciasto odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wykładamy na blaszkę, nakłuwamy i podpiekamy w 180 stopniach przez 10 minut. Masa makowa: jabłka i gruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do rondla i podduszamy do miękkości. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Do przestudzonych owoców dodajemy(...)mieszamy. Powstała masę przekładamy na masę makową.  Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 70 minut (po 50 minutach zmniejszyłam grzanie do 165-170 stopni). Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik w zamkniętym piekarniku przez około 15 minut.  Polewa: śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę i podgrzewając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki