sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:123/501)

Lekki jak chmurka sernik z ricotty i jogurtu greckiego na kakaowym spodzie jaglanym z wegańską polewą czekoladową, domowymi śliw 238

ciasto, które chłodzę w lodówce przez 30 minut a następnie wylepiam nim spód tortownicy. Ser ricotta miksuję z jogurtem greckim, jajami, ekstraktem z wanilii, syropem klonowym i mąką kokosową na gładką masę. Masę serową wylewam na spód ciasta i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 165 stopni i piekę przez 40 minut. Studzę ciasto a następnie wyciągam z formy(...)jednolitą masę. Kiedy polewa stanie się gładka na szaszłyk nabijam suszoną śliwkę i moczę w polewie. Następnie odkładam śliwki na kratkę aby polewa zastygła. Pozostałą polewą oblewam wierzch sernika. Sernik chłodzę w lodówce przez godzinę lub dwie.  Na suchej patelni prażę pestki słonecznika. Następnie dodaję cukier oraz mleko kokosowe. Pestki karmelizuję przez minutę lub dwie a następnie ściągam

Mango Papaja
BAKLAVA CHEESECAKE CZYLI SERNIK W CIEŚCIE FILO 129

tamtych stronach jest... baklava. Słodki deser z ciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego 3/4 szkl. cukru ( w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) szczypta soli 3 jajka 150 g masła(...)tortownicę. Powtórzyć czynność z pozostałymi płatami ciasta filo. Na ciasto filo wysypać 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych i pistacjowych. Na to wylać masę serową. Piec sernik w 160 st C przez ok 100 minut (nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia). Posypać wierzch ciasta pozostałymi posiekanymi orzechami. Na noc zostawić w lodówce

Kuchnia w oparach
Śnieżny Puch 314

Śnieżny puch to jedno z łatwiejszych ciast jakie robiłam. Nie wymaga włączania piekarnika, nie potrzebujecie żadnych wymyślnych składników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W konsystencji przypomina delikatny i puszysty cytrynowy sernik na zimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie

Ciastkozercy
Tarta czekoladowo wiśniowa 207

wiśni wydrylowanych i wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na pięć minut, po czym zmniejszam na 140 stopni i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki, żeby sernik wystygł w nim. Jak będzie zimny dekoruje polewą, frużeliną

wesoła kuchnia
Ciasto brownie 141

jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią

nietylkopasta.pl
SERNIK CHAŁWOWY W GLAZURZE 160

tortownicę o średnicy 28 cm, którą wcześniej wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na ciasto masę serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60  minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta

Ciastka - domowe słodkości
Prosty sernik na zimno z jagodami 199

Bardzo letni i bardzo sezonowy przepis na super prosty sernik na zimno. Cudownie jagodowy :-) Czas przygotowywania:  30 minut + 2,5 godziny w lodówce Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki: • 8 okrągłych biszkoptów • 3 x 200 g serek waniliowy • 100 ml wrzątku • 2 płaskie łyżki żelatyny • 350 ml wrzątku • galaretka z owoców leśnych

AniaGotuje.pl
Ciasto Pink Banana Mama 163

Wesoły deser bez pieczenia. Truskawkowo bananowy sernik z kilku składników :-) Czas przygotowywania:  około 20 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy 20-22 cm Składniki: • 2 dojrzałe banany • 500 g rozmrożonych truskawek • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 łyżek żelatyny i szklanka wrzątku • 4 łyżki cukru • 2 duże wafle w bloczku

AniaGotuje.pl
Keks bezglutenowy 150

Keks zrobiłam w niedzielę w ekspresowym tempie, ponieważ nie wyszedł mi sernik na zimno... Robiłam tak ekspresowo, że 5 minut po wyjęciu z piekarnika przyszli goście więc jeszcze ciepłe musiałam polać lukrem....  Ale i tak wyszedł smaczny i lekki:-) A zrobienie go zajęło chwilę... Składniki: 300 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru

Ze smakiem bez glutenu
Czekoladowy sernik na zimno z galaretką o smaku coli (mrożony sernik czekoladowy) 208

czasie galaretkę przełożyć na schłodzony sernik i ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Sernik można chłodzić w zamrażarce - mrożony sernik czekoladowy. (Wtedy należy go wyjąć - około 20 minut przed podaniem i kroić ciepłym nożem.) (*) Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać

Di gotuje
Słodkie środy - Sernik z brzoskwiniami i czekoladą 190

szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.  Polewę wylewamy na przestudzone ciasto.  Odstawiamy do zastygnięcia polewa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik czekoladowy z czereśniami 141

ponownie wylewamy 1/3 sera, ponownie układamy 1,5 szklanki czereśni. Całość przykrywamy pozostałym serem. Do naczynia w piekarniku wlewamy 2-3 szklanki wrzątku, tortownicę z sernikiem szybko wstawiamy do piekarnika, zamykamy, pie4czemy 70 minut. Po upieczeniu studzimy do temperatury otoczenia i wstawiamy na noc do lodówki.  Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czereśniami

Kuchenne aromaty
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 184

Dzisiaj pomysł na rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Ugotować
Sernik z brzoskwiniami 174

masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto.Smacznego

Salonik smaków
Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką 328

jogurtu i cukru pudru, dokładnie ubijamy. Piankę przekładamy na powierzchnię gorącego ciasta, zmniejszamy temp. do 150 stopni i ponownie wstawiamy tortownicę do piekarnika na 15 minut. Podobną piankę ale ze śmietany przygotowywałam w serniku nowojorskim .Wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Delikatnie ostrym nożem obkrawamy całość, otwieramy tortownicę i zsuwamy ciasto na talerz, powierzchnię i boki ciasta dekorujemy plasterkami świeżych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię