sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:129/501)

Wielkanocny bezglutenowy sernik bez cukru 134

cukru a jednocześnie wpisywało się w świąteczną tradycję. Mój wybór padł na sernik :-) Wielkanocny sernik Postanowiłam zmodyfikować nieco tradycyjne kaloryczne i słodkie wypieki, tak by sernik wpisywał się w moją dietę i nie pozostawiał wyrzutów sumienia. Składniki na małą tortownicę: Spód: 50 gram mąki kokosowej (zamiennie jakiejkolwiek orzechowej) 50 gram mąki orzechowej 30 gram mąki migdałowej (mogą(...)masy dodawać po łyżce ser i dalej ucierać. Wyłożyć masę na ciasto w tortownicy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60-70 minut. Czas pieczenia pod koniec kontrolujemy, żeby się nam sernik zbytnio nie przypiekł. Sernik kroimy po ostygnięciu. A oto jak prezentuje się mój sernik po upieczeniu :-) Sernik z tego przepisu jest

Marta próbuje
Serowa pajęczyna. 160

masła 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie. Tłuszcz stopić. Przelać do większej miski, przestudzić. Odważyć cukier. W zależności od zapotrzebowania na "słodkość" 160-200 g. Cukier wsypać do tłuszczu(...)stołowe białego  i kawowego. Na wierzchu ciasta zaczynając od środka przeciągnąć kreski  tworzące pajęczynę. Wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp.160 stop..60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie. Brzegi serowej pajęczyny posmarowałem lukrem kawowym

Kulinarny karnet Christophera
Sernik matcha z owocami leśnymi 160

łyżką erytrolu (chyba, że był słodzony, to nie dosładzamy). Gotujemy 2-3 minuty. Galaretkę wylewamy do formy, pozostawiamy do stężenia. 800 g twarogu miksujemy z 4 łyżkami erytrolu i matchą. W ok. 50 ml wody rozpuszczamy 8 łyżeczek agaru, podgrzewamy w rondelku, gotujemy przez ok. 2-3 minuty. Mieszamy szybko i intensywnie z twarogiem. Masę serową wykładamy na wierzch stężałej(...)obrane truskawki, przykrywamy drugą warstwę. Zostawiamy do stężenia. W rondelku zagrzewamy owoce leśne. Dodajemy pozostały erytrol i agar. Gotujemy ok. 1-2 minuty. Dodajemy twaróg, mieszamy, wykładamy na wirzech masy serowej. Pozostawiamy do stężenia. Sernik wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wykładamy delikatnie z formy

Kucharzyca
Sernik doskonały 201

kocham serniki wiadomo nie od dziś. Moje ulubione to te ciężkie, mocne, zwarte, najlepiej z sera mielonego własnoręcznie, najlepiej chudego (najbardziej mi smakują), długo pieczone w niskiej temperaturze, w kąpieli wodnej. Ten taki jest. Dodatek kaszy manny sprawia, że jest niesamowicie bogaty i mokry, nie tam jakiś puszek. Najlepszy! Składniki:   (26cm) SPÓD: 150 g ciasteczek lub herbatników kakaowych(...)spód. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut.  Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać.  2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas pieczenia

Cakes By Kejt
Sernik z białą czekoladą i glazurą porzeczkową 162

piekarnika na ok. 1,5 godziny w 175 stopniach. Nie zapomnijcie o dorzuceniu naczynia z wodą na najniższej półce, serniki serio wychodzą wtedy cudownie wilgotne!       Żelatynę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 15 minut do napęcznienia. Po tym czasie mieszamy, pozbywając się grudek i nierówności. Przekładamy do rondelka z dżemem (najlepiej własnej roboty!) i lekko podgrzewamy(...)też zostawić owoce w całości. Gdy sernik będzie też już całkowicie zimny możemy przelać masę na wierzch ciasta i schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. Łasuchy muszą niestety poczekać, ale warto!       O smaku ciasta niech świadczy fakt, że zawartość blaszki, którą przyniosłam do pracy zniknęła w jakieś 20 minut :D       Lubicie

sama złodycz
Sernik z malinami 135

piekłam już identyczny sernik, z tym że na wierzchu zamiast malin były świeże truskawki :-) Ale bardzo lubię wracać do tego przepisu w różnych wersjach, więc tym razem powstał sernik z malinami. Zapewniam, że warty przygotowania. Najlepsze jest w nim to, że nie wymaga żadnego spodu i wychodzi z każdej gotowej masy twarogowej z wiaderka ;-) SKŁADNIKI 125 g masła(...)masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje, zdjąć obręcz z formy i wyciągnąć

Passions hobbies life
delikatny i pyszny sernik z ziemniakami... 151

wmieszać w masę piekarnik nagrzany 190C, grzanie góra/dół, 2 poziom, piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut, blaszkę zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik jest delikatny, wilgotny i bardzo smaczny....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik jogurtowy z kiwi. Super fit. 171

poprzednim serniku zachęcił mnie do dalszych eksperymentów i w dzisiejszym stanowi już prawie 50%. Sernik z dodatkiem jogurtu ma świetną konsystencję jest lekki i mocno odchudzony. Spód sernika wykonany ze zmielonych płatków owsianych, z dodatkiem orzechów laskowych nie jest bardziej pracochłonny, niż zmielenie gotowych ciasteczek, a o ileż zdrowszy. Cukier tradycyjnie już zastąpił ksylitol, nie tylko najzdrowszy słodki jego(...)krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać przesianą przez sitko mączkę ziemniaczaną. Masę wylać na podpieczony spód i piec w 170`C  60 minut wg wskazań na opakowaniu przygotować Tortenguss. Na przestudzonym serniku ułożyć plasterki obranego kiwi. Zalać Tertengussem. Podawać schłodzony w lodówce, najlepiej przez całą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z białą czekoladą i porzeczkami 323

wylepić dno formy, nakłuć widelcem - wstawić do piekarnika nagranego do 180 stopni, piec przez 20-25 minut lub do zrumienienia - upieczony kruchy spód ostudzić MASA SEROWA - temperaturę piekarnika obniżyć do około 150 stopni - na dno piekarnika lub na półkę, powyżej której będzie pieczony sernik, wstawić dużą blaszkę lub naczynie żaroodporne napełnione wodą - sernik będzie się piekł z parą(...)masy serowej, na wierzchu poukładać pozostałą 1/3 porzeczek - formę z masą serową wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez około 60 minut, po tym czasie temperaturę obniżyć do około 120 stopni i piec do momentu ścięcia się sernika - sernik po upieczeniu pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku do ostygnięcia - po całkowitym ostygnięciu schłodzić przez noc w lodówce, dopiero wtedy wyjąć

Smakołyki Bereniki
sernik bananowy na murzynku 173

kremowy o mocnym aromacie bananowym. Upiekłam najpierw sernik a pod koniec pieczenia wylałam na wierzch ciasto murzynkowe. Potem całość odwróciłam dnem do góry.  *tortownica 26 cm: na sernik: 750 g twarogu z kostki 3 banany 4 jajka 1/2 szklanki mleka (pominąć jeśli używamy sera z wiaderka) 3/4 szklanki cukru na ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru(...)masy kakaowej, dodać także żółtka i dżem, zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto wyłożyć na upieczony sernik, nastawić 170*C na górną grzałkę  i piec jeszcze około 20 minut. Wystudzić w otwartym piekarniku, przełożyć na paterę odwracając dnem do góry. Udekorować czekoladą i bananami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik na zimno z czekoladą i truskawkami... 142

opakowanie sernik z opakowania wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko, zimny jogurt, dodać pokrojoną czekolade truskawkową i mikserem z 5 minut wyrabiać na dużych obrotach tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, do formy przełożyć sernik, powkładać połówki umytych dużych truskawek - jeśli są małe to wkładać całe, schować do lodówki galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej

W Mojej Kuchni Lubię
Królewski sernik 519

jajek szklanka ksylitolu zamiast cukru 2 łyżki pasty waniliowej lub 2 łyżki cukru waniliowego robionego w domu z prawdziwą wanilią u mnie  Skworcu 3 łyżeczki przyprawy do sernika i mas serowych , u mnie  Skworcu 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej typ 500 u mnie http://mlyn-kopytowa.pl/ Ponadto papier do pieczenia, bułka tarta na obsypanie brzegów(...)druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej 60 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i nie wyciągając sernika pozwalamy mu spokojnie wystygnąć.Wyciągamy już kompletnie przestudzony! Sernik przygotowany z wiejskiego twarogu- z dodatkiem ksylitolu i jogurtu to potężna dawka ...wapnia dla kości niejednej teściowej...Kakao pobudzi

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową i orzechami 193

Wstawić na 30 minut do lodówki.  Następnie Podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Masa serowa: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Zmielony twaróg razem z pozostałymi składniki połączyć za pomocą miksera. Miksować tylko i wyłącznie do połączenia składników, nie za długo. Im dłuższe miksowanie tym masa serowa się bardziej napowietrza, czyli sernik rośnie wysoki(...)obniżyć do 160 stopni i piec 60 minut do ścięcia się masy serowej. Studzić w zamkniętym piekarniku. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać 2 łyżki mleka. Wymieszać i rozprowadzić po wierzchu sernika. Na wierzchu ułożyć pokrojone na paski orzechy pecan, mogą być też połówki. Wstawić do lodówki by polewa zastygła. Sernik najlepiej smakuje schłodzony. *osoby z nietolerancją glutenu

Fabryka pomysłów
SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 232

Sernik na ciemnym spodzie jest nadzwyczaj pyszny, półkruche ciasto i ser na wierzchu. Serniczek na drugi dzień rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI :  ciasto ; 500 g mąki pszennej 2 całe jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki ciemnego kakao 250 masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)część ciasta i równo je rozkładamy, na to wylewamy ser, wyrównujemy, na wierzch kruszymy pozostałe ciasto lub ścieramy na tarce.   Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C, następnie po 20 minutach temperaturę zmniejszamy do 170-160 %C. Ciasto po upieczeniu studzimy 1 godzinę przy uchylonych drzwiczkach. Najsmaczniejsze jest na drugi dzień. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Prosty Sernik z Wiśniami i Kruszonką 154

Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty Sernik z Wiśniami i Kruszonką Składniki: Spód: 220g herbatników w czekoladzie 90g miękkiego masła Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik 300g naturalnego jogurtu typu greckiego 3 jajka 200g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 budyń śmietankowy bez cukru skórka starta z 1/2 cytryny 1 słoik wiśni w kompocie (wiśnie(...)przygotowany spód w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie i równomiernie posypać je kruszonką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 75 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i sernik można wstawić do lodówki na parę godzin. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania