sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:133/501)

Sernik z musem czekoladowym 394

inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu(...)zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić, schować do lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serrnik z musem czekoladowym 667

inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu(...)zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić, schować do lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik krówkowy, wersja beta 158

miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą

Kocham Czekoladę
sernik kawowy 173

kawowej na bazie kawy rozpuszczalnej. Całość polałam białą polewą z dodatkiem kawy właśnie. To ciasto idealne dla kawoszy.  *tortownica o średnicy 21 cm Składniki: 1 kg sera na sernik 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego  1/3 szklanki oleju 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka kawy mielonej łyżka kakao dodatkowo: 100 g białej czekolady 2-3 łyżki(...)piec około 10 minut. Kiedy wierzch będzie zapieczony wylać masę z kawą mieloną i piec tak samo, aż na wierzchu zrobi się skórka. Na końcu wlać ostatnia warstwę z kawą rozpuszczalną i piec całość w 180*C około 30 minut a następnie jeszcze kwadrans w 150*C. Po upieczeniu sernik zostawić na chwilę w uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
.1014. karobowy serniczek 182

karobowy sernik podany z amazake ryżowym i truskawkami~ No to mamy lipiec...Szczerze mówiąc to chciałabym żeby czas płynął jak najwolniej i wakacje trwały jak najdłużej... :D Na razie nieco się nudzę, ale to dopiero początek ;) Dzisiaj wieczorem idę na fitness, ostatnio dużo u mnie ruchu, ale dzięki temu czuje się o wiele lepiej ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~250g twarogu(...)sztywną pianę i następnie delikatnie łączymy z masą serową. Dodajemy karob i słodzimy do smaku. Przekladamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 45 minut w 150*C. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia (najlepiej na noc). Rano wyjmujemy, wierzch smarujemy amazake ryżowym i układamy pokrojone truskawki. Smacznego

breakfast of dreams
Sernik truflowy 80

posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
SERNIK Z WIŚNIOWĄ PIERZYNKĄ 177

moim poprzednim SERNIKU Z KAWOWĄ PIANKĄ przyszła kolej na sernik z owocowym wierzchem. Całość komponuje się wspaniale, nie jest mdły ani przesłodzony. A taki zimny z lodówki będzie wspaniale smakować w upały.   SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru(...)Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody

Pani na deser
Sernik truflowy 178

posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie 109

pieczenia. Wyłożyć masę. Piec ok. 20 minut w 160 st. C Z dyni przygotować puree: dynię pokroić na mniejsze części, zagotować w garnku uważając, aby się nie przypaliła. Następnie zmiksować na gładko i gotować jeszcze chwilę, aby woda odparowała. Można także dynię podzielić na ćwiartki, piec w piekarniu przez ok. 40 minut, a następnie oddzielić miąższ od skórki i zmiksować(...)Przygotowaną masę wyłożyć na podpieczony spód. Temperaturę piekarnika zwiększyć do 180 st. C, piec ciasto przez ok. 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec kolejne 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić uchylone drzwiczki. Ostudzony sernik przełożyć do lodówki i zostawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Porcja ma ok. 210 kcal

Kucharzyca
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 99

Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami to sylwestrowa niespodzianka najmłodszych członków Rodziny. Słono-słodki sernik mimo zaskakującego połączenia smaków okazał się pyszny i szybko znikał z patery – przy dużym naszym udziale. Tak nam przypadł do gustu, że postanowiliśmy rozpocząć nim tegoroczne wpisy w kategorii ciasta i desery. Nasz sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami(...)pieczenia, równomiernie rozsypać kruszonkę, docisnąć ją do dna. Wlać masę serową. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 60 minut . Ostudzić. Na wierzchu ciasta rozprowadzić masę krówkową, rozsypać orzeszki. Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami pochodzi

niecodziennikpary
Sernik na zimno! 184

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI(...)mleko kokosowe i syrop wymieszaj trzepaczką - łyżkę suszej żelatyny rozpuść we wrzątku ( w jak najmniejszej ilości wody) Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Wylej na wierzch. Całość trzymaj w lodówce minimum 3 godziny. Po tym czasie sernik będzie już gotowy. Jeżeli używasz świeżych owoców, pozostaw masę na minimum 5 godzin w lodówce. Sernik można przechowywać w lodówce

SMYKWKUCHNI
sernik z kajmakiem na bakaliowym spodzie 151

połączeniu dodajemy budyń oraz esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu. Po wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem

Pychotkaaa
Sernik wiedeński 182

Bardzo smaczny i puszysty sernik z dużą ilością bakalii, idealny na święta Wielkanocne. Składniki: Masa serowa: 1 kilogram białego tłustego sera  10 żółtek 5 białek 1 masło roślinne 2 szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki mąki krupczatki  1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka rodzynek 1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej Dodatkowo: 3 opakowania herbatników tłuszcz(...)smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno wykładamy herbatnikami, wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnik, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70-80 minut. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. polewamy ostudzony sernik

Bajeczna Kuchnia
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 156

średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę i dokładnie uklepujemy na spodzie formy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. W czasie, gdy nasz spód się chłodzi, piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misie miksera i miksujemy na gładką masę. Jeżeli masa nam się rozwarstwi (jeżeli wszystkie składniki mają temperaturę pokojową(...)piekarnika na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy w formie do całkowitego ostygnięcia. 3. Dwie łyżki cytrynowej galaretki zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy na bok, a następnie do lodówki, aby zaczęła nam delikatnie tężeć. Owoce myjemy, osuszamy. Czereśnie drylujemy i przekrawamy na pół, nektarynki kroimy w cienkie cząstki. Na wystudzonym serniku układamy owoce i polewamy tężejącą galaretką

My Culinary Art
Sernik krówkowy 153

miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą.     Inspirację zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania