sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:131/236)

Sezon na truskawkowe wypieki 126

sprawdza i smakuje najlepiej zaraz po upieczeniu. Serniki z truskawkami Uwielbiam sernik z truskawkami. Pieczony sernik polewam truskawkowym musem. Truskawki świetnie smakują z czekoladą, więc często piekę sernikobrownie i kiedy już ostygnie polewam go musem z truskawek. Jest to bardzo smaczne ciasto i bardzo łatwe w przyrządzeniu. Sernikobrownie, sernik i brownie czyli dwa ciasta w jednym(...)pieczenia jest sernik na zimno . Sernik z truskawkami jest zimny i orzeźwiający, po prostu idealny deser na lato. Ciasta bez pieczenia na lato są bardzo praktyczne. Kruche ciasta z truskawkami Kruche ciasto z soczystą truskawką to wspaniały deser do popołudniowej kawy. Uwielbiam jeść kruche ciasto z truskawkami . Moim ulubionym jest kruche z puszystą pianką budyniową. Kruche ciasta

codojedzenia
Sernik waniliowo – czekoladowy „Zebra” 93

przygotowania sernika potrzebujemy: – 500 g twarogu sernikowego – 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) – 1/3 szklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy – budyń waniliowy – ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej) W celu przygotowania „Zebry” utrzyjcie na jasną puszystą masę masło

Szybko Tanio Smacznie
Sernik waniliowo – czekoladowy „Zebra” 164

przygotowania sernika potrzebujemy: – 500 g twarogu sernikowego – 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) – 1/3 szklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy – budyń waniliowy – ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej) W celu przygotowania „Zebry” utrzyjcie na jasną puszystą masę masło

Szybko Tanio Smacznie
PUSZYSTY BRZOSKWINIOWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 281

pyszny, nie za słodki, mocno brzoskwiniowy, łatwy i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia. Zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno.   Ciasto doskonałe na lato, ale nie tylko. Uwielbiam serniki na zimno, a ten z brzoskwiniami mogłabym chyba jeść codziennie :) Wprost sam rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku długości(...)puszka brzoskwiń Na mus: * 1 puszka brzoskwiń * 1,5 łyżki żelatyny  * 1/4 szklanki wody Wykonanie: Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem i 2 łyżkami twarogu na puszystą, jasną masę. Dodać pozostały twaróg i wszystko wymieszać mikserem. Brzoskwinie z puszki odsączyć z nadmiaru soku, zmiksować za pomocą blendera na mus (tak by częściowo pozostały małe kawałki brzoskwiń). Mus dolać

Zrób to smacznie
35 najlepszych przepisów na czerwiec! 312

botwinką, sałatki rozgoszczą się w menu na dobre, bo kto nie lubi młodych małych ziemniaczków? Owoców będzie pod dostatkiem to i chętnie przygotujemy świeże puchate bułeczki drożdżowe z owocami, serniki na zimno czy inne słodkości z owocami. Jednym słowem czerwiec to najlepszy moment aby zjeść dobre rzeczy! 1. LETNIA SAŁATKA Z BOBEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ! 2. PLACUSZKI NA KWAŚNYM(...)PORZECZKĄ! 14. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM! 15. NAJLEPSZE NALEŚNIKI ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17.  PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY

SMYKWKUCHNI
Sernik miętowo-czekoladowy 223

przygotowuje pyszną orzeźwiająca herbatę. A wczoraj ścięłam solidny pęczek i upiekłam sernik miętowy z czekoladową nutą, na herbatnikowym, spodzie. Wyszło super. Piekłam w kąpieli wodnej, przez co sernik nie urósł i nie opadł, więc był idealnie płaski, gotowy na przyozdobienie. Polecam zwłaszcza do kawy w upalne dni.  Składniki: na spód: 200 g herbatników petit(...)puszystą białą masę. Dodajemy ser i krótko miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, miętową śmietanę, sok z cytryny, likier i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Pieczemy w kąpieli wodnej. Tortownicę umieszczamy na większej blaszce wypełnionej do połowy wysokości tortownicy wrzącą wodą. Pieczemy około 1,5 godziny. Studzimy.Najlepiej pozostawić sernik

na moim stole...
Jak upiec idealny biszkopt 104

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt? Biszkopt – dla wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 100

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt? Biszkopt – dla wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 168

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt? Biszkopt – dla wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 535

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt? Biszkopt – dla wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta

moj przepis na
Sernik 3-składnikowy (z białą czekoladą) i smażoną pomarańczą 218

pomarańczy. Nie mogłam znaleźć tego przepisu w internecie, więc postanowiłam sama odtworzyć takie ciasto. Przyjechałam niedawno do domu na weekend, miałam trochę czasu i poeksperymentowałam... Wyszedł jeden z najlepszych serników, jaki jadłam! Cudownie kremowy i delikatny, lekko słodki, rozpływający się w ustach, idealny. Do tego ciepła, słodka konfitura i voilà! PS W planach mam różne wersje z innymi dodatkami(...)tłustego, białego sera, zmielonego Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić (czekolada ma być płynna, ale chłodna). Całe jajka ubić przy pomocy miksera, aż staną się puszyste. Dodać biały ser i dokładnie zmiksować. Wlać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać całość. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez

Słodkie inspiracje
Pomarańczowy sernik wiedeński z makutry 165

polski wypiek który króluje nie tylko na świątecznych stołach, bo święta to nie wykwintne przekładane torty nie wiadomo czym, udziwnione masy ,  to także tradycyjne makowce, pierniki i właśnie serniki. Ten przygotowałam metodą taką jak robiła moja Babcia, utarłam go w kamionkowej makutrze, czytając ten przepis wiele osób na pewno się zdziwi-komu by się chciało ręcznie ucierać masę(...)puszystą jasną masę. Dodajemy same żółtka jaj, stopniowo po jednym i nadal ucieramy, wsypujemy budynie, ucieramy aż się połączy z masą, wlewamy ekstrakt z pomarańczy , dodajemy po łyżce twarogu cały czas ucierając. Na sam koniec ubijamy osobno  białka na sztywną lśniącą pianę, dodajemy do masy serowej, ucierając delikatnie , na sam koniec wsypujemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy, mieszamy. Gotowy sernik

Wanilia i Kardamon
New York cheesecake 181

Mój narzeczony uwielbia serniki, dlatego postanowiłam zrobić mu sernik.  Padło na tak zwany sernik nowojorski na kruchy spodzie.  Składniki Spód: 2 żółtka 300 g mąki 100 g cukru 200 g masła Masa serowa 800 g serków Philadelphia 150 g śmietany 18% 1 i 1/4 szklanki cukru 3 jajka 1/4 szklanki mąki 3/4 aromatu waniliowego Wierzch(...)tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić do wystygnięcia.  Serek Philadelphia ucieramy na puszystą masę z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy na wolnych obrotach miksera. Następnie należy dodać jajka i aromot waniliowy, całość wymieszać, na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i całość mieszamy mikserem

Delusional Trine
puszysty, malinowy sernik w polewie z białej czekolady 213

wyobrażam sobie idealny sernik. Lekki jak puch, odrobinę mazisty i słodki w punkt. Dodatek malin sprawia, że jest orzeźwiający i wygląda niezwykle. Sprawdźcie! Składniki: spód: - 200 g czekoladowych herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy(...)było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie możemy przystąpić do wykonania polewy: W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy

Cook&Love
świąteczny sernik z prażonymi jabłkami 310

puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy do połączenia się. Dodajemy obie mąki, masło oraz sok z cytryny i miksujemy. Na końcu dodajemy żurawinę z rodzynkami i mieszam. Całość przekładamy na upieczony spód i pieczemy przez ok. 50-60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i czekamy, aż równomiernie opadnie. Na jeszcze ciepły sernik

Domowy Smak Jedzenia