połowę ciasta – po części dlatego, że mój sernik nie był równy jak stół i część zlała się w powstałe w nim zagłębienia (można zobaczyć to na zdjęciu), a po części sama nie byłam pewna, czy nie zepsuje mi ona efektu finalnego, więc specjalnie połowę ominęłam. Koniec końców uważam, że sernik fajnie wyglądał muśnięty taką cieniutką warstwą niby(...)wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz roztopione, przestudzone masło. Następnie mikser wyłączamy, a do masy dodajemy twaróg oraz proszek budyniowy i znów miksujemy, tylko do połączenia. Masę serową delikatnie wylewamy na ciasto czekoladowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165 stopni na około godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy odłożoną polewą (moja Izaura
Smaki Na Talerzudarmowe owoce zbierane na wsi nie zna granic. Dojadam właśnie ostatnie słoiki jeżyn w syropie, pamiętając minione lato i czekając na to, które nadejdzie. Z jednego z nich zrobiłem sernik. Jeśli macie jeżyny w swojej spiżarni, musicie go spróbować, jeśli nie – dodajcie przepis do ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru(...)będzie puszysty i jednolity. Na koniec dodajecie jeżyny i znowu miksujecie, aż masa będzie miała taki sam kolor w całym swym jestestwie. Przelewacie ją na foremkę z ubitymi ciasteczkami i wstawiacie do piekarnika. Najpierw pieczecie w 180 stopniach przez piętnaście minut, potem w 160 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie wyłączacie piekarnik i zostawiacie sernik w środku
GRUBY WAŁEKszklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 15 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny(...)zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy
Izabelawkuchniwykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy(...)nagrzewamy do około 170 stopni. Na dno wkładamy naczynie wypełnione gorącą wodą (można też owinąć blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Pieczemy około 45 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, najlepiej w lodówce
Smaki Na Talerzucukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy delikatnie rozpuszczone masło i po łyżce sera. Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy krem kukułkowy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z masą serową (wcześniej hartujemy około 2 łyżki). Przelewamy do tortownicy , czekamy aż masa stężeje (u mnie był w lodówce przez całą noc). Sernik dekorujemy ubitą śmietaną
VioletoweKucharzeniejakich warstw składa się to lekkie ciasto? Ciasto składa się z następujących warstw: owsiane ciasteczka (lub ciastka wielozbożowe) puszysty mleczny krem waniliowy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej . PRZEPIS – Lekkie ciasto z mlecznym kremem Lekkie ciasto z puszystym kremem Via Gusto Lekkie ciasto z mlecznym kremem, które może stać się zarówno zdrową przekąską, jak i doskonałym zamiennikiem pełnowartościowego posiłku(...)kremu – wyrównaj. Całość możesz jeszcze posypać pokruszonymi ciasteczkami. Gotowe ciasto włóż do lodówki do stężenia (na kilka godzin, a najlepiej na noc). Zobacz przepis na FIT sernik bez pieczenia: FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/bez-pieczenia/ Bądź
Via Gustowiśniowym. Do tego borówki i całość smakowała obłędnie. Sernik robiłam w tortownicy 24 cm. Składniki: 1 duże opakowanie ciastek typu delicje około 300 g. 800 g sera na sernik ( użyłam Mój Ulubiony z Wielunia) 1 szklanka mleka zagęszczonego nie słodzonego 4 pełne łyżki cukru pudru 2 pełne łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 galaretki 3 szklanki(...)Puszyste mleko dodawać partiami do sera, miksując na najniższych obrotach. 2- 3 łyżko masy serowej dodać do żelatyny i dobrze wymieszać. Następnie żelatynę powoli przelać do masy serowej cały czas miksując. Kiedy składniki dobrze się połączą, wylać masę na przygotowane delicje. Na wierzch poukładać umyte i osuszone owoce. Wstawić do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie sernik
Agusiowe smakołykimasa będzie jasna i puszysta. Dodaj wanilię, miękkie masło i mąkę, miksuj. Do masy przełóż twaróg i jeszcze raz zmiksuj. Białka ubij na sztywno z 50 g cukru. Dodaj do masy serowej i delikatnie połącz szpatułką. Całość wyłóż do tortownicy. Wierzch wyrównaj i posyp żurawiną, którą następnie lekko wciśnij palcami w masę serową. Sernik wstaw do piekarnika i piecz
Delicious Placesłodzonym pysznym miodem Wielkopolskim . Jest bardzo kremowy i delikatny. Efektowny i przepyszny. Najlepszy jaki ostatnio robiłam. Pomysł powstał spontanicznie. Moja mama uwielbia pierniki, orzechy i wszelkie serniki. Więc dlaczego tego nie połączyć? Życzę wszystkim mamom cudownych chwil w tym wyjątkowym dla nas dniu! Spód: 75g masła 75g deserowej czekolady 50g miodu 1 jajo 60g mąki(...)ubijamy pianę. Żółtka ubijamy na puszysty krem wraz z cukrem i roztopioną na parze czekoladę. Porcjami dodajemy ser oraz serek homogenizowany i budyń czekoladowy. Całość mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy, tak aby nie napowietrzyć masy. Masę wykładamy na masę waniliową i pierniczki. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Słodki Zakątekbardziej podzielny, co przy różnorodności wypieków światecznych nie było bez znaczenia. Zmodyfikowałam odrobinę tradycję i tak zamiast masła dałam mascarpone, a cukier podmieniłam jego zdrowszą wersją - ksylitolem. Cudowny sernik, idealny na różne okazje! Polecam! Składniki: 1 kg sera z wiederka 3x mielonego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 160-200 g ksylitolu 6 jajek L skórka otarta(...)cytryny Dodatkowo: 100 g gorzkiej czejkolady 100 ml śmietany kremówki opcjonalnie: rodzynki skórka pomarańczowa Wykonanie: odzielić białka od żółtek. Zółtka utrzeć z ksylitolem na biały, puszysty kogel-mogel. Ksylitol należy wcześniej zmielić na puder np. w młynku do kawy ser utrzeć z maskarpome na gładką masę. Przesiać budyń i powtórnie zmiksować. Dodawać do masy serowej w porcjach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki(...)łyżki mleka 3 łyżki wiórek kokosowych Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Przygotować masę serową: białka i żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Nadal ucierając dodać ser, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 50 minut. Wystudzić. Przygotować masę kokosową
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w ustach, przygotowanie go zajęło mi zaledwie kilkanaście minut. Składniki: 1 kilogram sera z wiaderka Wieluń 250 gram masła 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka rodzynek 1 szklanka skórki pomarańczowej 0,5 opakowania okrągłych(...)puszystą masę, ucierając dodajemy po łyżce sera białego. Do masy dodajemy rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masa wykładamy na ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem i kakao, gotujemy przez 2 minuty, zdejmujemy z ognia i dodajemy masło oraz olej, mieszamy o momentu aż masło się rozpuści. Sernik wyjmujemy
Bajeczna Kuchniapowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Żółtka ubić w misie miksera z erytrolem na jasną i puszystą
Dietologpowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Żółtka ubić w misie miksera z erytrolem na jasną i puszystą
Dietologwiedeński po mojemu tzn na kruchym spodzie, bo moi domownicy nie mogą się przekonać do serników bez spodu, a to delikatne kruche ciasto idealnie do sernika pasuje. A sam sernik jest idealnie kremowy, delikatny, aksamitny, po prostu poezja. Kruchy spód: 250 g. mąki pszennej 100 g. cukru 125. g masła 1 jajko 8 g cukru z wanilią Ze wszystkich(...)puszystą, niemal białą masę. Ser mieszamy z mąkami, masłem i cukrem waniliowym. Na koniec dodajemy stopniowo ubite jaja i mieszamy delikatnie do połączenia składników. Masę serową wykładamy na podpieczony spód, a blaszkę umieszczamy w drugiej większej blaszce napełnionej do połowy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 150 st. Pieczemy 90 minut. Studzimy w zamkniętym piekarniku i najpyszniejszy sernik
Cynamonowe szczęście