sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:110/236)

Sernik przekładany s. Anastazji 166

Witajcie poświątecznie ; ) Zapraszam Was na sernik, który podbije Wasze serca- szczególnie jeśli jesteście sernikomaniakami, jak ja ; ) Przepis zaczerpnęłam z zasobów s. Anastazji, bo wiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu(...)wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki : 1 kg sera wiaderkowego niesłodzonego 350 g cukru drobnego (lub 400 g cukru pudru) 10 jaj 2 budynie śmietankowe 20 dag margaryny 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy żółtka, następnie ser wymieszany z budyniowym proszkiem i proszkiem

Domowe ciasta
Sernik gotowany z kokosem 179

pracę, Wam też polecam tę firmę :) Sernik polecam Wam szczególnie, podobny robiła moja babcia, wspomnień smak :) Składniki: 500 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 100 g miękkiego masła 150 g cukru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek mleka 75 g wiórków kokosowych około 15 prostokątnych herbatników Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać cukier, cały czas(...)keksówki o wymiarach 21 x 11 cm wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylać połowę masy serowej, przykryć drugą warstwą herbatników. Następnie wylać pozostałą masę serową i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Sernik obciążyć i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem usunąć obciążenie, a sernik oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
sernik z jabłkami 209

łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek  3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto(...)puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 147

sernik (w wiaderku) - 1 jajko - 150g masła  - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii - 1/4-1/3 szklanka cukru Ciasteczka degestive rozkruszyć. Masło rozpuścić. Dodać do pokruszonych ciasteczek i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą wyłożyć formę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Jajko utrzeć z cukrem na gładką i puszystą masę(...)masie serowej, delikatnie przyciskając je do masy. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec przez ok.45-50 minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself
SERNIK CZEKOLADOWY 142

Sernik z prawdziwą gorzką 90% czekoladą. Jest mocno czekoladowy, aksamitny i delikatny. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na kawałek kalorycznego deseru. Uwielbiam go! Pyszny, nie jest za słodki dzięki gorzkiej czekoladzie. Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 1 szkl cukru pudru 50g miękkiego masła 4 jaja 2 tabliczki gorzkiej 90% czekolady Jedna czubata łyżka mąki ziemniaczanej Ponadto(...)cukrem ucieramy na puszystą masę. Kolejno dodajemy po jednym jaju do momentu połączenia się z masą. Następnie po łyżce dodajemy ser, potem mąkę ziemniaczaną, a na końcu roztopioną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników i dodajemy pokrojoną ½ tabliczki czekolady. Masę serową wylewam na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175 o C i pec w nim sernik przez 15min

Słodki Zakątek
Sernik orzechowy na spodzie brownie 62

Sernik orzechowy na spodzie brownie to był prawdziwy hit. Już dawno nie jadłam tak dobrego ciasta. Ciężkie, aromatyczne intensywne w smaku, świetne połączenie czekolady i orzechów. Jednocześnie, chyba jeszcze nigdy nie użyłam do ciasta aż tylu jajek. W sumie na niewielką foremką weszło ich tu aż 9 sztuk. Ale może dzięki temu ciasto wyszło, pomimo swojej intensywności w smaku(...)puszysta masa (jak na biszkopt). U mnie trwało to 10 min. Dodajemy do jajek przesianą mąkę. Krótko miksujemy. Dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Miksujemy tylko do momentu połączenia składników. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 min w 160 stopniach. Po ty czasie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Sernik

Relaxtime
Puszyste placki z mąki żytniej 180

jogurtu lub śmietany. Składniki: 4 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 200g twarogu na sernik 3 łyżki mąki żytniej 4g suchych drożdży 2 łyżki ksylitolu lub cukru masło do smażenia Do podania: prazone jablka, slodka smietanka Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek a następnie ubić na puszystą pianę. Zółtka wymieszać z twarogiem, cukrem, sodą, drożdżami i mąką.  Do powstałej masy

Mohiella
Fit sernik na zimno 165

kiedy śmietanę mamy ubitą, dodajemy pozostałe składniki , ksylitol, zapach śmietankowy, oraz wystudzoną żelatynę i mieszkamy wszystko dokładnie, po czym przekładamy do formy i następnie dekorujemy owocami ,po czym nasz sernik  odstwaiamy do lodowki na kilka godzin aż zastygnie . Kiedy nasz sernik już zastygł, w oddzielnej misce zalewamy herbatę owocowa wrzątkiem po 5 minutach dodajmy żelatynę oraz substancje

Mój Smak
PLACKI SEROWO- BANANOWE 565

domu zalegały mi dojrzałe banany i twaróg na sernik, więc postanowiłam je wykorzystać do placków. Moja córka była zachwycona i zjadła je z wielkim apetytem.  Placki są bardzo smaczne, idealne na śniadanie lub podwieczorek. Błyskawiczne w przygotowaniu, delikatne i puszyste. Przyznam, że sama zjadłam je ze smakiem i na pewno powtórzę je nie raz :) Do smażenia placków wykorzystałam

Zrób to smacznie
sernik czekoladowy 126

rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 10 minut. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać pozostałe składniki, zmiksować krótko - tylko do połączenia składników. Masę wylać na podpieczony spód. Wierzch przykryć folią aluminiową. Do szerokiej, płaskiej blaszki nalać wody, wstawić na dno piekarnika. Włożyć sernik, po 10 minutach temperaturę obniżyć do 160 stopni, piec sernik ok 90 minut

6niebo
Babka twarogowa pieczona w keksówce. 163

Znalazłam ten przepis w mojej starej gazecie. Zaciekawił mnie bo niby to sernik, a tak dużo mąki. Byłam ciekawa smaku. Konsystencja lekko wilgotna. Smak zupełnie inny jak wszystkie Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki również. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Powoli dodawać twaróg na przemian z mlekiem i mąką. Wlać płynne masło.Dodać rodzynki

Kuchnia Pokoleń
Sernik z kubusiowym budyniem 182

przepis wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko

Na Ciasteczkowych Papierach
Cytrynowy sernik na zimno 3547

Przygotowanie sernika: Zaczynamy od przygotowania spodu. Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Wykładamy tortownicę ( 21cm ) folią spożywczą, a następnie ciastka połączone z masłem, tworząc ciasteczkowy spód. Żelatynę namaczamy wg. instrukcji na opakowaniu. W garnku gotujemy wodę, na garnek stawiamy miskę, do której wrzucamy żółtka, cukry i wlewamy 100ml śmietanki. Tak na parze ubijamy całość trzepaczką, do momentu uzyskania puszystej masy(...)ubijamy na sztywno pozostałe 300ml śmietanki i łączymy z tężejącą masą. Wylewamy na spód z ciastek, odstawiamy do lodówki na 1,5-2 godziny. Dekorujemy według uznania Artykuł Cytrynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania