Sernik z rosą to przepyszny sernik na kruchym spodzie i bezową pianką na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie tuż po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika w ekspresowym tempie :) Sernik z rosą - składniki na blachę 25x35 cm: Kruche ciasto: * 250 g mąki pszennej * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 żółtka * 1 łyżeczka proszku... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...