tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami
Cynamonowe szczęściekostkach, uprzednio dwukrotnie zmielony, i dopiero na drugi dzień smakował jak serniczek, a nie zwykły biały twaróg;) 800 g sera na sernik 6 łyżeczek żelatyny garść rodzynek 6 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 puszka brzoskwiń 250 ml kremówki 1 galaretka brzoskwiniowa 1 op. okrągłych biszkoptów Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia
Smaki Na TalerzuTchnienie wiosny wpadło do pokoju w postaciciepłego powiewu.Słońce wykukuje zza chmur.Czujesz to?Ten specyficzny zapach radości i szczęścia? MANDARYNKOWY SERNIK NA ZIMNO. (na małą tortownicę) 500g serka śmietankowego 5 galaretek cytrynowych (lub pomarańczowych) puszka mandarynek garśc rodzynek biszkopty 3 galaretki rozpuściłam w 1/3 ilości wody z przepisu na opakowaniu. Mandarynki osączyłam. Syrop zmieszałam z wodą
W kuchni Karmel-itkiłyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki w różnych kolorach Warstwa z brzoskwiń: 1 puszka brzoskwiń (820 g) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 - 3 łyżki cukru pudru Spód: 100 g herbatników 100 g roztopionego masła 2 łyżki cukru pudru Jak zrobić sernik bez pieczenia z brzoskwiniami? Spód: Herbatniki rozdrobnić blenderem i wymieszać z roztopionym masłem
Gotuj w domujuż wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idealne na cieplejsze dni, a nawet upały. W wersji na zimno to chyba jeden z moich ulubionych… delikatny i lekki. Gości u nas w sezonie wiosenno(...)letnim prawie w każdy weekend… raz z borówkami, raz z truskawkami, w sytuacjach kryzysowych z brzoskwiniami z puszki. To wakacyjny “must have”, koniecznie dopiszcie go do swojej listy letnich przysmaków. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Sernik: 500 g twarogu dwukrotnie zmielonego 2 duże kubki (800 g) gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki drobnego cukru
Fitsweet.mejuż wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idalne na cieplejsze dni, a nawet upały. W wersji na zimno to chyba jeden z moich ulubionych… delikatny i lekki. Gości u nas w sezonie wiosenno(...)letnim prawie w każdy weekend… raz z borówkami, raz z truskawkami, w sytuacjach kryzysowych z brzoskwiniami z puszki. To wakacyjny „must have”, koniecznie dopiszcie go do swojej listy letnich przysmaków. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Sernik: 500 g twarogu dwukrotnie zmielonego 2 duże kubki (800 g) gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki drobnego cukru
Fitsweet.meposypałam sernik czekoladowymi wiórami i udekorowałam wiśniami w syropie…Ten sernik to prawdziwe niebo w gębie! Sernik z czekoladą Składniki: okrągła forma z otwieraną obręczą o średnicy 23 cm Masa serowa 900 g twarogu 1 puszka skondensowanego mleka, 390 gram 2 łyżki mąki 3 białka, żółtka wykorzystaj do musu 2 łyżki soku z cytryny(...)wiśni w syropie Zacznij od pieczenia sernika. Nastaw piekarnik na 180ºC. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz i obetnij nadmiar papieru. Do dużej miski włóż ser, wlej skondensowane mleko, białka i sok z cytryny. Zmiksuj lekko i wylej do formy.Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik przez 25 minut. Wymieszaj creme fraiche z cukrem
codojedzeniamarcu znalazłam pyszny sernik czekoladowy z wiśniami. Wtedy, z braku składników, wybrałam jednak sernik zebra. Ale obiecałam sobie, że na specjalną okazję będzie właśnie ten – sernik czekoladowy z wiśniami. Okazja się nadarzyła, była nią pierwsza rocznica mojego bloga. Składniki na spód (tortownica 24cm): - 150g herbatników digestives- 1 i ½ łyżki kakao- 2 łyżki cukru pudru- 110g miękkiego masłaSkładniki(...)wanilii- 200g czekolady deserowej- oraz 2 szklanki wiśni bez pestek odsączonych z syropu (dałam 3 puszki po 425g – jak na zdjęciu)Składniki na polewę:- 150g gorzkiej czekolady- ½ szklanki śmietany 30% Wszystkie składniki do sernika muszą być w temperaturze pokojowej (to ważne). Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, tortownicę trzeba zabezpieczyć. Podczas pieczenia sernika zebra wpadłam na pomysł
mojewypiekiinietylkoUwielbiam serniki i mogłabym je piec i jeść bez końca. Przepisów jest bardzo dużo, a ten na biszkoptach z brzoskwiniami, kojarzy mi się z czasem gdy miałam naście lat i odwiedzała nas znajoma, która miała w zwyczaju przyjeżdżać z sernikiem, fajni tacy znajomi, a serniczek przepyszny :) Składniki: 750g twarogu półtłustego 1 1/3 szklanki cukru 15 dag masła(...)jajek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Skórka otarta z 1 cytryny (można pominąć) Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Około 150g (20 sztuk) okrągłych biszkoptów około 50g rodzynek 1 – 2 łyżki mąki Polewa: 40g czekolady 40ml mleka (Jeśli ktoś woli oblać cały sernik, wtedy 100g czekolady i 100ml mleka) Do dekoracji użyłam posypki z białej łamanej czekolady Twaróg mielimy
Smakowy Rajtylko pozazdrościć talentu cukierniczego. No ale cóż ćwiczenie czyni mistrza. Sernik jest prosty i bardzo smaczny szczerze polecam. Składniki: 4 serki homogenizowane (150-180g każdy serek) 125 g margaryny 1 szkl. cukru 4 żółtka cukier waniliowy (16g) 3 łyżki żelatyny Dodatkowo: galaretka truskawkowa galaretka cytrynowa puszka brzoskwiń tortownica lub silikonowa forma np. w kształcie róży (ja wzięłam(...)pewność, że się nie zważy). Wszystko dobrze wymieszać. Tężejącą galaretkę wylać do formy i wrzucić 1/2 puszki brzoskwiń. Jak galaretka zastygnie do masy sernikowej dodać pozostałą część brzoskwiń i wylać na galaretkę. Jak masa zastygnie odwrócić i wyłożyć na talerz. Jeżeli sernik będziemy robić w tortownicy to najpierw układamy biszkopty, później masa sernikowa i na końcu galaretka
IMPRESJA SMAKUskórka starta z 1 cytryny szczypta soli dodatkowo masło do wysmarowania formy i kasza manna do posypania Na wierzch sernika 1 opakowanie galaretki np. pomarańczowej + 450 ml wody (można wykorzystać sok z brzoskwiń) owoce: 2 kiwi, mała puszka brzoskwiń, truskawki (lub inne sezonowe) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C, tortownicę(...)Białka ubić osobno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z pozostałą masą. Przelać do formy i piec godzinę, po tym czasie wyłączyć piekarnik i go uchylić, zostawiając w nim sernik jeszcze na 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć go z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu z wykorzystaniem mniejszej ilości wody (można również zamiast
Passions hobbies lifewrześniu, zamiast rozgrzewających zup, ja po raz kolejny zapraszam na słodkie co nie co ;) Tym razem to po prostu sernik na zimno, którego przygotowanie ani nie jest trudne, ani nie zajmie zbyt dużo czasu. Jest prosty, a zarazem smaczny. Śmiało możecie użyć sera z wiaderka, nie będzie to żadną zbrodnią ;) Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)wody. Owoce myjemy i osuszamy. Formę wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopciki. Ser mielimy, a następnie łączymy ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki (bez syropu!), cukrem pudrem i tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wylewamy na biszkopty i schładzamy. Gdy wierzch sernika będzie twardy wylewamy połowę czerwonej, truskawkowej galaretki i układamy owoce. Schładzamy ok 20 minut w lodówce i wylewamy galaretkę przeźroczystą
Kuchnia w czekoladzieBezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński. Bez spodu ale z dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu
Ze smakiem bez glutenuwnusi, teraz ciasta na wesele dla znajomej. A patrząc na słodkości rodzinka domagała się czegoś słodkiego. Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniWitajcie. Jak co piątek mam dla Was propozycję czegoś słodkiego na weekend. Zapraszam na lekki deser na zimno. W kształcie kopuły sernik wygląda pięknie i jest niezwykle ozdobny. Składniki: 1 melon średni 4 krążki ananasa z puszki+ sok z puszki od ananasa 1 banan 2 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 180 g jogurtu naturalnego 1 kiwi
słodkie i nie tylko historie kulinarnePyszny, kremowy, rozpływający się sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny
Aga w kuchni