roztopionym masłem i płatkami jaglanymi. Sernik wyszedł wyśmienity. spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 100 g płatków jaglanych Kupiec masa serowa: 1 op. sernika na zimno 600 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: puszka brzoskwiń w syropie 150 g winogron 2 galaretki krystaliczne Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć(...)łyżką. Zawartość opakowania z sernikiem zmiksować z mlekiem,dodać żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Całość wymieszać z częścią pokrojonych brzoskwiń i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody i wystudzić. Kawałki brzoskwiń i kulki winogron ułożyć na serniku,zalać tężejącą galaretką. Sernik wstawić na kilka godzin
Kolorowa kuchnia ElkiSerniki. Zna je każdy, kocha je większość. To chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze(...)sernikowy przyszły mąż (córki) i zięć (matki), prosi o dokładkę i gdy ma ochotę na ciasto - składa zamówienie właśnie na niego.Ten konkretny sernik robiony był w średniej tortownicy z połowy porcji i całej puszki brzoskwiń.Przepis (z kg sera) jest na bardzo dużą blaszkę. Lepszy jest jeśli weźmiemy wtedy 2 puszki brzoskwiń, ale wyjdzie on w rezultacie
Wypisz Wymalujpyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. Jest prosty do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Składniki na sernik na zimno z brzoskwiniami: paczka herbatników (100 g) puszka brzoskwiń 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 300 ml śmietany 36% pół szklanki cukru 3 galaretki (dałam dwie brzoskwiniowe i jedną wiśniową) Przygotowanie Dwie galaretki(...)wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy masę serową. Wygładzamy i wkładamy do lodówki. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do przestygnięcia. Po jakiś 2 godzinach sernik wyjmujemy z lodówki (powinien być już sztywny). Na niego ostrożnie wylewamy ostygłą galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik na zimno z brzoskwiniami Artykuł Sernik
e-PrzepisyKulinarnewłasnej roboty) Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Składniki masy serowej: 1 kg sera mielonego w kubełku puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka Mus na wierzch: 10 śliwek 2 łyżki cukru brązowego Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Wykonanie: Połamaną czekoladę i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem pudrem
Pyza i Surówkapuszki lub zmiksowane na gładką masę 3 dojrzałe owoce mango) 1,5 szklanki cukru (jeśli używamy słodzonego przecieru z mango to zmniejszamy ilość cukru o połowę) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy (ew. cytryny, limonki) Tropikalna galaretka: 2 puszki po 425 g (230 g bez zalewy) owoców tropikalnych w puszce(...)odwinąć z folii aluminiowej i pozostawić na kratce do wystudzenia na ok. 3 h. 6. Po całkowitym wystudzeniu wstawić sernik na min. 4 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc). 7. Na drugi dzień przygotować galaretkę - owoce z puszki zmiksować na puree, przelać do rondelka, zagotować i dodać agar. Dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, aby troszkę przestygło. Następnie
Domowa Cookierenka AgiDzisiaj mam dla Was świetny przepis na lekki sernik na zimno, który wymyśliłam z okazji dnia dziecka dla naszej Rodzinki :) Sernik, a w zasadzie skyrnik - bo zrobiony z islandzkich jogurtów skyr, które są bogate w białko, dzięki dodatkowi mleka kokosowego pachnie i smakuje kokosem, jest w sam raz słodki - ale bez użycia cukru. Czyli ciacho pyszne(...)ciasteczek owsianych (najlepiej bez cukru) 100 g masła Masa: 600 g jogurtu naturalnego skyr (możecie zrobić też np. z borówkowego, będzie sernik jagodowo-kokosowy :)) 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 7-8 łyżek erytrolu (może być inne słodzidło) 2 łyżki żelatyny Na wierzch: 4 łyżki wiórków kokosowych ulubione owoce :) PRZYGOTOWANIE Masło rozpuszczamy
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 1 puszka ananasy w plastrach + 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 50 dag masy makowej, - cukier puder ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel dodać(...)smarować niczym na biszkoptach rozprowadzić masę makową (kupiłam w biedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięserników jakie zrobiłam. Śnieżnobiały, z czekoladowym musem. Bardzo delikatny, wręcz aksamitny. Może tylko odrobinę zbyt słodki. Jak dla mnie najlepszy około 30-40 minut po wyjęciu z lodówki. Myślę, że to może być fajne ciasto aby uczcić dzisiejszy Dzień Matki Sernik: 1 kg sera na sernik (u mnie Piątnica z wiaderka) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 puszka(...)limonki (lub cytryny) 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Mus czekoladowy: 3 jajka 3 żółtka (pozostałe z sernika) 150 g drobnego cukru 200 ml śmietanki 30% 100 g masła 250 g czekolady (u mnie gorzka i mleczna w równych proporcjach) 1 łyżka kakao Wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misie
Smaki Na Talerzumargaryny 1 szklanka cukru 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy pół szklanki mleka Dodatkowo: puszka kajmaku ( 40 dag ) około 10 dag mini herbatników Wykonanie pysznego sernika: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy(...)wykładamy folią aluminiową. Na biszkopt wykładamy masę serową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia masy serowej. Masę serową wylewam gorącą. 4. Z kajmakiem: Gdy masa serowa jest zastygnięta i zimna na sernik rozsmarowujemy masę kajmakową. 5. Podanie: Sernik kroimy, dekorujemy mini ciasteczkami i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić
Izabelawkuchni24x36cm Spód: 50g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg sera 5 jajek 2 budynie śmietankowe 1 puszka mleka skondensowanego (530g) Polewa: 100g masła 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Wiórki kokosowe Sposób przygotowania Spód: Wszystkie składniki szybko połączyć, zagnieść(...)przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na 25 minut. Sernik: Żółtka, budynie, ser oraz mleko skondensowane miksujemy tylko do połączenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie gotową pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Przekładamy na podpieczony
Kuchnia w czekoladzietakich nocy pomyślałam o takim właśnie serniku, jaki dziś pokazuję. Odczekał miesiąc, bo kompletnie o nim zapomniałam i przeglądając dziś instagrama natknęłam się na zdjęcie, które od razu wstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić(...)spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Dodatkowo 75 g posiekanych orzechów włoskich 200 g masy kajmakowej (ok. pół puszki) Orzechy podprażyć na suchej patelni do zrumienienia. Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzechami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * używam serka "Mój ulubiony
Słodkie inspiracjeMasa serowa : 50 dkg mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18 % 1 budyń śmietankowy 5 dkg białej czekolady 1 łyżka świeżego soku z cytryny puszka mandarynek (puszka 314 ml ) Polewa : 10 dkg białej czekolady 5 dkg dobrego świeżego masła ( 82 % tłuszczu ) 10 dkg cukru pudru 2 łyżki świeżego mleka 3 dkg płatków migdałowych Sposób wykonania(...)czekoladą postaw na blacie stołu, dodaj cukier puder i całość zmiksuj na jednolitą masę. Wystudzony sernik oblej polewą i posyp płatkami migdałowymi. Gotowy sernik schłodź w lodówce, pokrój na trójkąty, każdy trójkąt sernika możesz udekorować jedną lub dwoma kawałeczkami mandarynek z puszki
Przepisy i porady kulinarnezmielony cukier brązowy) 4 łyżek kakao 8 łyżek śmietany 30% kostki margaryny Sernik przygotowuję w tortownicy o średnicy 26 cm . 1. Puszkę z mlekiem skondensowanym umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 3 godziny. W trakcie gotowania trzeba pamiętać o uzupełnianiu wody – puszka ma być przez cały czas przykryta wodą. 2. Po tym czasie wyciągamy puszkę(...)całość na schłodzone kruche ciasto i równomiernie rozprowadzamy. 14. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ja dla pewności wstawiłam na całą noc, ale nie ma takiej konieczności. 15. Gdy sernik stężeje, przygotowujemy polewę. W naczyniu rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do przestudzenia (wystarczy by była lekko ciepła). 16. W osobnej misce mieszamy śmietanę z kakao i rozcieramy, by nie było
Okiem Blondynki by McBlondiCzekolada idealnie współgra z masą chałwową. Nie wiem jak wy, ale ja z chałwą mam dobre wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze były te z puszek lub na wagę. Jest to także wspaniały dodatek do wypieków. Sernik może być podawany na różnych uroczystościach np. urodzinach, bo szybko zniknie z powodzeniem. I właśnie taka okazja nadeszła, ponieważ Akademia Kulinarna Whirlpool
Kuchnia Paulettesgorące dni. Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami Składniki: · 0,5 kg sera do serników (użyłam serka Emilki 0 %) · 4 łyżki serka mascarpone · 50 g mleka w proszku(...)łyżeczki aromatu cytrynowego · 3 łyżki fixu do serników · 1 łyżka mąki ziemniaczanej · galaretka pomarańczowa lub cytrynowa · mandarynki z puszki i truskawki Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna dodać łyżkę
Mania Gotowania