sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:96/617)

Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) 2147

Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g

Kulinarne Przeboje
Sernik Cappuccino 246

Sernik Cappuccino.  Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko(...)łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki likieru kawowego (można pominąć) garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka

vaniliowoczekoladowa
Ciasto "poduszki" 388

st.C około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przełożyć na deseczkę. Moje uwagi: Każdy sernik po wystudzeniu dobrze jest wyjąć z formy, w której się piekł. Jeżeli zostawimy sernika w formie do pieczenia to ciasto szybko wilgotnieje od spodu i robi się mokre

In my kitchen
SERNIK ROSA 187

Ostatnio serniki bywają u nas nader często, po prostu jesteśmy ich wielkimi fanami, a może raczej pożeraczami... Niezależnie czy są to serniki na zimno czy pieczone, wszystkie znajdują swoich wielbicieli. Był już sernik jagodowy na zimno, był pieczony z jagodami (jeszcze nie zamieszczony...), był nasz ulubiony , teraz padło na sernik z kropelkami rosy(...)bardzo zauroczył mnie ten sernik u znajomych, że od razu musiałam go upiec... :-) I zagości u nas na stałe, bo był przepyszny, bardzo delikatny, wprost rozpływający się w ustach, takie serniczki lubimy... :-) Piekłam w dużej blaszce (mojej największej i tak bałam się, że mi ucieknie... na szczęście zmieścił się idealnie) , o wym. 37,5x24,5 cm. Składniki: spód: - 125g

Smaczne Zdrowe
Sernik gotowany na biszkopcie 351

Pyszne ciasto z gotowanym sernikiem. Dobra alternatywa dla tych pieczonych ;). Taki sernik nie opada i jest szybszy w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Biszkopt kakaowy: 9 jajek w temperaturze pokojowej 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1/2 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 szkl

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z ajerkoniakiem i krówkami 155

pieczenia okrągłej formy o średnicy 24cm, wyrównujemy dociskając łyżką. Krówki kroimy na mniejsze kawałki. W misie miksera umieszczamy twaróg, cukier puder, jajka oraz śmietanę i ajerkoniak. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Masę serową przelewamy na ciasteczkowy spód. Dodajemy pokrojone krówki, delikatnie dociskamy je do masy za pomocą łyżki. Pieczemy około 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (sernik jest gotowy, gdy masa serowa jest ścięta, a sam sernik już tylko delikatnie drży na środku. Nie pieczemy dłużej, sernik jeszcze „dojdzie” podczas stygnięcia). Studzimy w wyłączonym piekarniku. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Dopiero kiedy sernik jest dobrze schłodzony możemy wyjąć go z obręczy. Żelatynę zalewamy około 1/3 szkl. zimnej, przegotowanej wody

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno z musem z mango i prosecco 183

wybrałam właśnie je. Przepis na sernik na zimno jest bardzo prosty bo nie wymaga pieczenia, ale nieco pracochłonny, bo jest w nim kilka momentów. Ponieważ jest to sernik bez pieczenia, więc spód przyrządziłam z ciastek digestive. Oczywiście nie musicie wyruszać zaraz na poszukiwanie tych ciastek, bo możecie je z powodzeniem zastąpić innymi. Sernik jest bardzo kremowy

codojedzenia
Podwójnie wiśniowy sernik na zimno 197

wykorzystaniem. W tym roku wzbogaciłam swoją spiżarnię o kilka słoiczków domowej konfitury wiśniowej. Wyszła przepysznie i pomyślałam, że użyję jej do jakiegoś deseru. Tak oto powstał ten sernik bez pieczenia. W masie serowej mamy wspomnianą konfiturę, wierzch natomiast stanowi frużelina wiśniowa - stąd sernik podwójnie wiśniowy ;). Wykonałam go na spodzie z czekoladowych ciastek. Sernik jest kremowy, kwaskowy(...)łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka zimnej wody Dodatkowo: rurki/wiórki z czekolady do dekoracji Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki folii bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Spód: Ciastka posiekać, ale niezbyt drobno, powinny pozostać kawałeczki ciastek. Masło roztopić i dodać do ciastek

Opowieści z piekarnika
Sernik krówkowy z migdałami 112

spodzie z mielonych migdałów. Zrobiłam go z masa krówkową czyli kajmakiem. Sernik jest aksamitny bo piekłam go w niskiej temperaturze. Na świątecznym stole wielkanocnym będzie jak znalazł. Jajka zrobione z marcepanu. spód sernika: 200 g migdałów 50 g masła sernik karmelowy: 500 g sera twarogowego półtłustego 375 g serka mascarpone 300 g masy kajmakowej 3 łyżki cukru pudru(...)masło i mieszam. Spód tortownicy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wysypuje migdały, ugniatam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam formę i piekę 10 minut spód. Sernik: Ser mielę dwa razy, przekładam do miski, dodaję mascarpone, jajka, puder, cukier waniliowy, 200 g karmelu, budyń i mieszam mikserem aż całość dobrze się wymiesza. Nie wrabiam

wesoła kuchnia
SERNIK SMERF | rita creative 125

Sernik na zimno Smerf. Moja mania sernikowa nadal trwa. Tym razem zrobiłam taki smerfny serniczek. Jest to piankowy sernik na zimno z delicjami i

Rita creative
Sernik z owocami mango-bez pieczenia 222

składniki wystarczy na spód położyć tortownicy biszkopty potrzebny biały ser ok 750 g 2 małe lub jedna duża puszka owoców mango żelatyna 250 g śmietany 30

Moje Wyroby
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 174

także przygotowujemy galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml gorącej wody. 3.        Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia inaczej mus spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą

vaniliowoczekoladowa
Sernik kawowe amaretto 205

dodajemy ubite białka, króciutko delikatnie miksujemy (lub mieszamy całość łyżką). Masę wylewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piernika. Pieczemy aż boki sernika ładnie odejdą a góra zacznie się rumienić. Czas pieczenia zależy od piekarnika, około 40-45 minut. Zostawiamy sernik na kilka minut w uchylonym wyłączonym piekarniku. Wyciągamy

Słodkie okruszki
Sernik jagodowy 251

niczym nie smaruję). Podpiekamy go przez około 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie(...)termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Po tym czasie na sernik wykładamy polewę śmietankową: śmietankę krótko roztrzepujemy trzepaczką z cukrem pudrem. Wlewamy ją na sernik, szybko rozprowadzamy i pieczemy całość kolejne 10 minut. Sernik studzimy przy bardzo lekko uchylonych drzwiach piekarnika. Ostudzony sernik jagodowy wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przed podaniem możemy udekorować

Poezja smaku
Sernikum Japonikum, czyli Fluffy-Puffy 112

trzepaczką. Bąbelki są? Okey, to odstawiamy. Piekarnik włączamy na 160 stopni w opcji góra - dół i ustawiamy wkładamy kratkę na najniższą półkę. Przygotowujemy dwie blaszki - tortownice. Nasz sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej, czyli blaszki o większej średnicy wlewamy wodę. Następnie mniejszą wykładamy papierem do pieczenia i od spodu zabezpieczamy folią aluminiową. Jeśli mniejsza tortownica nie ma zdejmowanego(...)gotową saunę sernikową wkładamy do nagrzanego piekarnika zmieniając jego typ grzania na "tylko dół". Czas pieczenia - godzina. Jeśli Twoje ciasto za szybko rośnie, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Zmniejsz! Po godzinie zmieniamy grzanie na góra-dół i pieczemy jeszcze z 30 minut. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez jakieś 15 minut. Następnie wyjmujemy i przekładamy

Karczma Honorietty