sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:92/617)

Sernik z marchewką 207

Sernik jest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis(...)spód owinąć dwoma warstwami foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami.Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć

Ala piecze i gotuje
SERNIK SADZONE JAJKO 117

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest

Kuchnia MagdaLeny
.856. pieczony czy gotowany? 128

pieczony gotowany sernik z czekoladowym masłem orzechowym ~ W końcu zrealizowałam kolejny pomysł - a mianowicie zastanawiałam się, co by było gdyby upiec gotowany sernik :D Wybaczcie mi przypalony wierzch, ale piekłam go wczoraj wieczorem, jednocześnie pisząc w swoim pokoju konspekt i nieco mi się zapomniało o serniku...Jednak pomijając tę jedną jedyną wadę był bardzo dobry - kremowy(...)doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego

breakfast of dreams
Sernik truskawkowy na zimno 151

średnicy 15 cm do 35 cm. Prawda, że praktycznie! Sernik truskawkowy to sernik bez pieczenia czyli na zimno. Spód do sernika można zrobić z pokruszonych ciastek lub orzechów lub całkowicie z niego zrezygnować. Ja wybrałam ciastka digestive. Sernik na zimno truskawkowy smakuje i pachnie truskawkami. Jest wspaniały! Truskawkowy mus, biała czekolada i oczywiście truskawkami! Sernik truskawkowy

codojedzenia
SERNIK ZEBRA 515

Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie sernik zebra. Kiedyś piekłam zebrę czekoladową , był pyszny, ale czekolady niekoniecznie są moim ulubionym dodatkiem. Jak tylko nadarzyła się okazja, zmodyfikowałam poprzednią wersję tak, by obyło się bez dodatku czekolad. Wyszedł pyszny, kremowy, bardzo delikatny i co najważniejsze na rodzinnej imprezie zrobił furorę, zarówno wizualnie jak i smakowo. Polecam bardzo gorąco(...)dobrym serom). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100*C i pieczemy 80 minut na termoobiegu, następnie temperaturę podnosimy do 120*C i pieczemy jeszcze ok.55 minut, również termoobieg  (środek powinien być dopieczony, można go delikatnie dotknąć, nie sprawdzamy jednak patyczkiem). Niska temperatura i długi czas pieczenia sprawiają, że sernik nie wyrasta gwałtownie, choć w drugiej fazie pieczenia wzrost

Smaczne Zdrowe
Sernik z czekoladowym musem 132

malakserze. W wyłożonej papierem tortownicy ( tylko dno) wyłożyć rozkruszone drobno przygotowane wcześniej ciastka z masłem. Lekko ubić dno tortownicy. Schłodzić w lodówce. Tortownicę szczelnie owinąć folią aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tzn. że formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z pieczonym ciastem(...)ziemniaków, zmiksować mikserem z resztą składników na gładką masę. Nie należy zbytnio napowietrzyć sera aby podczas pieczenia nadmiernie nie wyrósł i potem gwałtownie opadł. Przygotowaną masę przełożyć na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy, piec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić

W garach u Gosi
Sernik dyniowy z polewą czekoladową 153

moje ulubione jesiennie ciasto. Co powiecie na sernik dyniowy z polewą czekoladową? Jest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce. Składniki: 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie. Ja użyłam gotowego twarogu w wiaderku(...)czekolady 100 g śmietany kremówki Wykonanie: 1. Purée z dyni: Dynię umyj i przekrój na 2 kawałki. Pozbądź się nasion, skórkę zostaw. Dynię rozłóż na blasze do pieczenia skórką do dołu. Piecz w 200 C około 35 minut lub do momentu aż dynia będzie miękka. Warto sprawdzać co jakiś czas – czy widelec swobodnie zagłębi się w miąższu. Dynię po upieczeniu

Moja pasja smaku
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4208

dobrego ciasta? Raczej nie, dlatego przygotowałam dla Ciebie moje najlepsze przepisy. Znajdziesz poniżej propozycje na serniki, ciasta, ciasteczka i inne słodkości, które warto postawić na stole. Brak piekarnika lub czasu? Jeśli tak to w takim razie zainteresuj się ciastami bez pieczenia, na pewno szybciej je przygotujesz i będą równie pyszne jak klasyczne ciasto z piekarnika. Pamiętaj aby dokładnie przygotować(...)babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. Sernik z kajmakiem i Snickersami Ciasto Rafaello bez pieczenia Maxi King Ciasto

Kulinarne Przeboje
Serniczki malinowe 127

Miał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można jeść bez grzechu, gdy nie ma w nim ani grama cukru <3 4 porcje: 1 kg twarogu sernikowego 500 g mrożonych malin 1/2 szklanki erytrolu 25 g agaru (lub żelatyny

Kucharzyca
Sposób na banany według Nigelli 180

Kuchni Nigelli widziałam kiedyś sernik bananowy. Czym prędzej zaczęłam wertować książkę - i tak! Jest. W dodatku z sosem toffi... Niewiele myśląc, zabrałam się za pieczenie. I uwierzcie - warto było! Sernik jest delikatny, wcale nie ciężki, choć kremowy. Słodki, ale tak w sam raz. Z odrobiną sosu smakuje wybornie! Jak kiedyś będziecie mieli zbyt dojrzałe banany - to jest pomysł(...)banany, zmiksować na gładką masę.Piec 85-95 minut w 150 st. C.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Schłodzić w lodówce przez noc.Wszystkie składniki na sos umieścić w rondelku. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier i masło się rozpuszczą. Wymieszać, żeby wszystkie skłądniki dobrze się połączyły. Gotować 2 minuty, zdjąć z ognia, wystudzić. Sernik podawać z sosem w temperaturze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany z truskawkami 246

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to ciasto bez pieczenia z dodatkiem herbatników i soczystych truskawek w galaretce. Idealne na upalne dni, kiedy nie musimy włączać piekarnika. Przygotowanie masy serowej w porównaniu do tradycyjnego sernika różni się tym, że twaróg gotuje się wraz z masłem i innymi składnikami(...)gęsty i kremowy budyń. Herbatniki pod wpływem gorącej masy szybko miękną, a ciasto tężeje po kilku godzinach stania w lodówce. Polecam, ciasto smakuje przepysznie. Sernik gotowany z truskawkami Drukuj przepis Składniki -1 kg mielonego twarogu, może być z wiaderka -200 g masła -1 szklanka cukru -łyżka cukru waniliowego -2 budynie waniliowe -4 duże jajka

Marta Gotuje
Podwójny sernik 156

minut. Zaglądamy w między czasie do ciasta czy za bardzo się nie spiekło, jeżeli tak to nie czekamy do końca pieczenia tylko od razu przechodzimy do kolejnego kroku. Ciasto musi być lekko brązowe jak każdy sernik(...)Ubijamy białka z pozostałym cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy odlany kubek masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy powstałą masę na gorący sernik i pieczemy jeszcze 15-20 minut, aż się ciasto ładnie zarumieni. Sernik pozostawiamy do wystudzenia w otwartym piekarniku. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik kawowy 213

przez 30 minut. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego(...)wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka

maniapieczenia
Waniliowy sernik z żurawinowym musem i czekoladowym spodem, obłędny! 183

pieczony w kąpieli wodnej. Dzięki temu będzie aksamitny, a jego powierzchnia będzie prosta jak stół. Brytfannę wraz z tortownicą wstawiamy do piekarnika. Do brytfanny wlewamy wrzącą wodę, tak aby sięgała ona do ok. 1/2 wysokości tortownicy. Pieczemy około 60-90 min, do momentu aż cała góra sernika będzie ścięta (u mnie trwało to ok. 75 min). Sernik wyjmujemy

DefinicjaSmaku
Sernik królewski 397

Dawno temu sernik królewski piekłam tylko (przyznaję się) z torebki ;) Bardzo wszystkim zasmakował i regularnie pojawiał się na rodzinnych spędach. Cały czas jednak miałam żal do siebie, że nie było to ciasto zrobione przeze mnie od A do Z, a tym samym zawierało jakieś „super-ekstra” polepszacze smakowe (żeby tylko!). Postanowiłam więc, metodą prób i błędów, upiec ten sernik(...)wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach część ciasta, która chłodziła się w zamrażarce. Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez ok. godzinę (lub troszkę dłużej). Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmujemy go i odstawiamy na bok. Po całkowitym wystudzeniu zdejmujemy obręcz i możemy pokroić ciasto. Sernik królewski zachowuje

MyCookBook.pl