serce,jest pyszny Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru Cytryna Sól Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru 40g płatków migdałowych 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce. z niej skórkę Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli(...)oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas ucierając, dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową mieszamy z serem, mąką i pastą waniliową Na koniec dodajemy sparzone rodzynki i ponownie całą masę mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni,blachę wykładamy papierem Wyjęte ciasto z lodówki wałkujemy do rozmiarów blachy
w mojej kuchniśmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 żółtka, 1 łyżeczka esencji waniliowej, sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką(...)kwadrans przed końcem na wierzch sernika wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować wg uznania płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniateż wydawał się prosty. No i się udało. Sernik smakował wszystkim. Jest idealny. Ciężki, wilgotny- taki jak lubię. Polecam Składniki: 1 kg twarogu tłustego w kostkach 2 szklanki cukru kostka masła 7 jajek 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 duże ugotowane ziemniaki garść żurawiny garść płatków migdałowych polewa tabliczka deserowej czekolady 2 łyżki cukru pudru(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno). Wylewamy ciasto. Pieczemy ok 1 h w temperaturze 200 stopni C. Do małego rondela wkładamy czekoladę, masło i cukier. Mieszamy podgrzewając. Polewamy sernik. Ozdabiamy bakaliami. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania 2 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarymasła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 30 g płatków migdałowych skórka starta z połowy cytryny cukier waniliowy aromat migdałowy ( opcjonalnie ) szczypta soli DODATKOWO 1 szkl śmietanki kremówki 1 łyżeczka cukru pudru ulubione owoce Żółtka utrzeć z cukrem, dodać miękkie masło, mąkę ziemniaczaną i opcjonalnie olejek. Masę jajeczną, skórkę z cytryny, sól i płatki migdałowe dodać do sera i zmiksować. Białka ubić(...)serową przelać do przygotowanej foremki i piec przez 45 min w piekarniku nagrzanym do 175 st. Zostawić do ostudzenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na całkowicie ostudzony sernik. Udekorować ulubionymi owocami. Przechowywać w lodówce. Artykuł SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego(...)cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru migdałowego lub waniliowego Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić masą spód prostokątnej blachy wyłożonej papierem (35 cm x 25 cm). Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. J ajka utrzeć z twarogiem, mlekiem oraz cukrem migdałowym lub waniliowym . Dodać mąkę ziemniaczaną i utrzeć. Wyłożyć
Czerwień i błękitktórych nie może zabraknąć w świątecznym repertuarze, bo są lubiane przez wszystkich. Upiekłam dwie wersje - migdałową i orzechową, a do przełożenia wykorzystałam domowe przetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu
FitKotmielonego 100 g masła 3 duże jajka 3/4 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l aromat migdałowy ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru migdałowego 2 łyżki kakao ponadto: biała czekolada Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/ 3 ciasta włożyć do zamrażalnika a pozostałą do lodówki(...)wsypać budyń, dodać aromat. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łopatką. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto. Sernik piec ok. 1 godzin ę w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wystudzić i udekorować roztopioną białą czekoladą
Kolorowa kuchnia Elkiniezastępujące smaku prawdziwego sernika. Z sernikiem ma tylko wspólne słowo. Przed Państwem: Sernik z kaszy jaglanej Przepis jest na tortownicę 23 cm ale można ułożyć to w dowolnym naczyniu bądź foremce. Na spód potrzebujemy: dwie szklanki dobrej jakości daktyli bez pestek 6-7 łyżek mąki migdałowej (zmielonych na drobno migdałów) 1,5 szklanki zaparzonej kawy 1 laske wanilii szczyptę(...)wylałam na masę i zostawiłam do całkowitego ostudzenia. Czy zrobię jeszcze? Tak, pokombinuje z owocami, może inny spód. Jeśli wyjdzie coś fajnego, będziecie pierwsi, którym się pochwalę. Smacznego! Post Sernik z kaszy jaglanej pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenNarodzenia. Sernik z migdałami, karp w galarecie z migdałami, makowce to potrawy, które często goszczą na świątecznym stole. Składniki: 1,5 kg serka śmietankowego tłustego lub półtłustego 8 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 opakowania po 200 g śmietanki 30% 200 g herbatników 100 g płatków migdałowych 1 łyżeczka
kgwjanczewoblogów, jakim jest "Kwestia Smaku" . Zaintrygowała mnie nazwa tego ciasta gdyż jestem wielką zwolenniczką "Raffaellek":) Sernik okazał się pyszny, kremowy i wilgotny (nie lubię zbyt wypieczonych serników). Jednym bardzo smakował spód sernika, innym ser, a jeszcze inni zachwycali się pianką kokosową. Warto wypróbować ten przepis, polecam. Składniki na formę o wymiarach 25x35 cm: Spód: 300 g wafelków z nadzieniem(...)Zmiksować, dodając amaretto lub aromat migdałowy. Przygotowaną masę serową wylać na spód (masa jest lejąca) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch sernika posmarować śmietaną 18% wymieszaną z 2 łyżkami cukru. Posmarowany śmietaną sernik wstawić ponownie do piekarnika
In my kitchentłustego trzykrotnie mielonego • 500 g mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 i 1/2 szklanki cukru • 1 cukier wanilinowy • 5 jajek • 2 żółtka (białka zachować do bezy) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) • 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Kokosowa beza: • 2 białka • 120 g cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo(...)cały cukier zostanie dosypany, ubijać pianę jeszcze przez 2-3 minuty, aż będzie błyszcząca i gęsta. 11. Zmiksować z mąką ziemniaczaną, a na koniec krótko wymieszać z wiórkami kokosowymi. 12. Po upływie czasu pieczenia, wysunąć sernik z piekarnika, wyłożyć pianę i wstawić z powrotem do piekarnika na 30 minut (w 120 stopniach C). 13. Następnie zmniejszyć temperaturę
W mojej kuchniWielunia) 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej kilka kropel aromatu migdałowego Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Następnie dodać ser, wszystko ponownie zmiksować. Na koniec dodać obie mąki i aromat. Miksować jeszcze przez chwilę. Gotowy sernik przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez
Agusiowe smakołykiSERNIK KONOPNY Z BATATEM /1 porcja/ Składniki: 200 g twarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 20 g waniliowego proszku budyniowego 10 g mąki konopnej duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 2 łyżki Fiber Syrup Gold (Sukrin) lub syropu klonowego Do podania: czereśnie galaretka z czarnej porzeczki miód konopny
Poranek na słodkomargaryny,100 g cukru pudru,225 g mąki,1 jajko,masa serowa:1 kg sera twarogowego,150 g margaryny,200 g cukru,7 jajek,1 budyń waniliowy,1 łyżka mąki ziemniaczanej,szczypta soli,dekoracja:polewa czekoladowa,płatki migdałowe. Przygotowanie:1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto(...)serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną.3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź i polej polewą z czekolady (możesz posypać posiekanymibakaliami
Aga w kuchniSkładniki: spód: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia parę kropli aromatu migdałowego Wykonanie: Mąkę i cukier puder przesiać. Dodawać po kolei, masło, śmietanę, proszek do pieczenia i aromat migdałowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną olejem i wyłożoną(...)temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Kokosowa chmurka: piana: 4 białka 4 łyżki cukru pudru Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Pianę wyłożyć na sernik po 60 minutach i piec jeszcze przez 5 minut. kokos: 10 dag kokosu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru drobnego do wypieków Kokos, masło i cukier podsmażyć
Krakowskie smaki Ani