sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:94/301)

pyszny sernik śliwkowy "odwrócony"... 109

dodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm. Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego

W Mojej Kuchni Lubię
aksamitny sernik z truskawkami na biszkoptach pieczony... 217

jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki masę serową wylać na biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z wiaderka 54

Przepyszny sernik z wiaderka, który zawsze się udaje. Składniki przygotujesz w 15 minut! Składniki 1 kg sera z wiaderka 6 dużych jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego szczypta soli sok i starta skórka z wyparzonej cytryny Przygotowanie Do misy miksera przekładamy żółtka, ser z wiaderka, proszek budyniowy, mleko skondensowane oraz sok i skórkę(...)delikatnie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wstawiamy ciasto i pieczemy 30 minut. Następnie zmniejszamy temp. do 150 stopni, sernik przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy kolejne 40 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószamy cukrem pudrem. Autor przepisu: Jolanta Artykuł

Wasze Przepisy
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 54

Przedświąteczna propozycja, która dumą mnie przepełnia. Dzisiejszy post dedykuję tym, którzy jeszcze nie znaleźli Tego sernika,  który otrzyma miano świątecznego, już za tydzień.. Tak naprawdę to klasyczny serniczek, ale wzbogacony o kilka,  zupełnie nieskomplikowanych w przygotowaniu warstw. A czynią one z niego dzieło wyjątkowe,  prezentujące się niczym tort serowy, elegancki i naprawdę doskonały w smaku. Każda(...)jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru pudru skórka starta z połowy cytryny 1 łyżka masła Dodatkowo: 2 łyżki kremu pistacjowego do smarowania

Kronika Piekarnika
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 198

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki(...)obtoczonymi mielonym anyżem gwiaździstym i cynamonem. Proporcje w przepisie łatwo możecie podzielić na pół i upiec sernik w mniejszej, np. 18cm tortownicy. SKŁADNIKI 800g jogurtu greckiego, bardzo gęstego – u mnie jak zwykle Bakoma 8 jajek rozmiaru L 200 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 dojrzała cytryna 8 dojrzałych moreli szczypta soli

Karo in the Kitchen
Sernik dla zapracowanych ze śliwkami na sucharkowym spodzie 189

zapracowanych. Szybki w wykonaniu i  wystarczy do niego tylko z jedna kostka sera.Na spód sernika użyłam sucharków z rodzynkami Mamut. Zapraszam :) Składniki : 250 g sera białego 400 g kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżka masła 2 kopiaste łyżki kaszy manny 6 sucharków z rodzynkami MAMUT   6 śliwek suszonych(...)budyń, posiekane śliwki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy łyżką.    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak żeby papier wystawał do góry, podczas pieczenia nie wypłynie ser. Na spodzie układamy suchary namoczone na chwileczkę w mleku. Na suchary wykładamy ser. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Piernikowy sernik z rosą 208

łyżka kakao- 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika- szczypta proszku do pieczenia- szczypta soliMasa serowa:- 750 g sera do serników - 3 całe jajka + 4 żółtka- 3/4 szklanki cukru- 1/2 szklanki oleju- 1 i 1/2 szklanki mleka- 1 i 1/2 budyniu śmietankowego- 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej- 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco(...)ubijamy dalej aż cukier się rozpuści. Przekładamy białka na upieczoną masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 min tak aby beza się zarumieniła.Po upieczeniu odstawiamy sernik do ostygnięcia. W tym czasie na wierzchu będzie pojawiać się stopniowo "złota rosa".Smacznego

happycreatiff.blogspot.com
Sernik z rosą 220

pozwolić mu dobrze się schłodzić , najlepiej przez całą noc. Wtedy kropelek rosy pojawi się jeszcze więcej, a cały sernik będzie zwarty, stabilny i będzie się dobrze kroić. Mój sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko(...)masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt, że środek sernika będzie wyglądał po tym czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka

Ciastkozercy
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 125

laskowe. Sernik będzie doskonałym wypiekiem na Święta Bożego Narodzenia :) Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów włoskich 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 75 g cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 20 g cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego(...)cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez

MyCookBook.pl
najlepszy z rodzynkami "łatwy i tani" sernik... 187

budyń smietankowy, ser sernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z mlekiem skondensowanym 70

tego pysznego wypieku. Przepisów na sernik jest mnóstwo, jednak jeśli szukacie czegoś prostego, sprawdzonego i chcecie mieć pewność, że sernik na pewno się uda, to ten przepis na sernik z mlekiem skondensowanym jest dla Was. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy sernik z dodatkiem mleka skondensowanego to ciasto, które przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga specjalnych(...)pyszny i jakże łatwy w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Gwarantuję, że po spróbowaniu jednego kawałka, stanie się on jednym z Waszych ulubionych ciast. SERNIK Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM – PRZEPIS Składniki 1 kg sera twarogowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru (2×35 g ) szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Puszysty sernik z borówkami pieczony na bezglutenowym spodzie z płatków kukurydzianych i czekolady 71

CZEKOLADOWE PŁATKI 100 g płatków kukurydzianych 100 g gorzkiej czekolady 70% SERNIK 3 jaja 250 g borówki amerykańskiej 80 g cukru (20 g do białek, 60 g do sera) 500 g twaróg sernikowy z mascarpone President sok  z 1/2 cytryny 20 g budyniu waniliowego w proszku Wykonanie CZEKOLADOWE PŁATKI Czekoladę siekamy i rozpuszczamy w misce w kąpieli wodnej

Tajemnice Smaku
Sernik z krówką 322

partiami dodaj twaróg oraz mieszankę z mąk, budyniu i cukru waniliowego. Formę 26 lub 28 cm wyściełaj papierem do pieczenia, wylej masę twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami. Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij

Pasje Jolki
Sernik z pierniczkami 264

w świątecznym klimacie :) Wprawdzie nie wyobrażam sobie świąt bez piernika, ale jeśli takiego by zabrakło, to sernik zająłby jego miejsce. A tutaj dwa w jednym, bo w serniku schowały się pierniczki :) Z jego przygotowaniem nie ma większych problemów. Ładnie wygląda i ładnie się go kroi. A smakuje... sami się przekonajcie :)   Tortownica 26 cm Składniki: Spód(...)zbieleje i podwoi swoją objętość i cukier się rozpuści). Następnie wlać śmietanę kremówkę oraz wsypać budynie. Na końcu partiami dodawać ser. Całość dokładnie wymieszać. Na gotowy spód wylać kilka łyżek masy serowej a na niej poukładać pierniczki. Następnie wylać pozostałą masę. Sernik piec w temperaturze 160-170 stopni przez około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Mleko

My simple kitchen
Sernik krówka 689

Sernik krówka Niebiańsko pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości. Polecam!       Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka(...)puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Dodatkowo: ok 400g herbatników kakaowych 1 puszka masy kajmakowej 250g serka mascarpone 350ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 2-3 garści płatków migdałowych       *** Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 36×26 centymetrów

Blog z Apetytem