makiem, łazanki z kapustą z grzybami, kremowy sernik czy piernikowe ciasteczka (i tu super patent- powstałe przy okazji robienia spodu do sernika! Świetna oszczędność czasu i super zajęcie dla najmłodszych), to kilka z tych potraw, które muszą znaleźć się na moim świątecznym stole, a jakie potrawy królują u Ciebie? 1. Sernik z piernikowym spodem, blaszka(...)przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja szczypta soli sernik: 1 kg sera twarogowego (mielony z wiaderka) 200 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią 4 jaja- żółtka i białka oddzielnie 2 opakowania budyniu waniliowego szczypta soli dodatkowo mleczna czekolada Z podanych składników wyrobić ciasto kruche, podzielić na dwie części
Kraina Miodem Płynącaswój krówkowo - kokosowy!!! Sernik krówkowo - kokosowy. Składniki: Masa serowa: 750 g sera mielonego; 3 jaja; 5 łyżek cukru; kilka kropli olejku waniliowego; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 400 g (puszka) masy krówkowej (ja użyłam krówkowej z kokosem); 1/2 szkl. śmietanki 30%; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 4 łyżki wiórek kokosowych; (mąkę i wiórki można zastąpić budyniem kokosowym). Spód(...)odkładamy 3 łyżki na dekorację) i śmietankę. Na końcu dodajemy mąkę i wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach.Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje.Sernika nie wyciągamy od razu - pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia.Z pozostawionej masy krówkowej
Miksturownikrozpływa się w ustach. Śmietankowy smak sernika został przełamany kwaskowatą żurawiną, a to wszystko polane mocno czekoladową polewą. Jeżeli postąpicie według moich instrukcji co do pieczenia i studzenia, ciasto na pewno nie opadnie. 1 kg sera z wiaderka 100 ml śmietanki 30 % 4 jajka 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy aromat waniliowy 50 g suszonej żurawiny(...)żelatyny . Masło roztopić i przestudzić. Ser zmiksować z jajkami cukrem, śmietanką i budyniem. Dodać ostudzone, roztopione masło i ponownie zmiksować. Dosypać żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik rozgrzać do 190 st C. Sernik wlać do formy i stawić do piekarnika piec przez 30 min., następnie zmniejszyć temperaturę
Krylowa Kuchniacałości idealnie się skomponowało i podkreśliło jego smak. Sernik jest jednym z moich ulubionych ciast i z pewnością pojawi się na Naszym blogu niejednokrotnie w innych odsłonach. Waniliowy sernik z nutą migdałową SKŁADNIKI: Ciasto : 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła 5 kropli(...)cukrem do białości. Następnie dodajemy miękkie masło. Ucieramy. Dodając ziarenka z laski wanilii. Dodajemy ser, budyń i cukier waniliowy – miksujemy . Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do masy serowej dodajemy ubite białka – mieszamy. Masę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiktórego smakiem możemy się spokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki, którymi przy okazji można się najeść :). Przygotowałam dla Was Sernik na owsianym spodzie z niesamowicie słodką polewą kajmakową. Częstujcie się :)Składniki:Kruchy spód130 g płatków owsianych60 g masła50 g cukru50 g mąkijajkoMasa serowa600 g sera80 g cukru3 łyżki cukru(...)miksujemy kolejno dodając po jednym jajku i odrobinie oliwy orzechowej.Mąkę mieszamy z budyniem i pod koniec miksowania, gdy masa będzie puszysta dodajemy ją do ciasta.Ciasto wylewamy na przygotowany owsiany spód i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175`C i pieczemy około 50 minut.Gdy sernik ostygnie jego wierzch smarujemy równo masą kajmakową a następnie posypujemy uprażonymi płatkami owsianymi. Wstawiamy
Słodkie Przyjemnoścismakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka 1 szkl. cukru kryształu 3 łyżki gęstej śmietany 1 budyń waniliowy (proszek) 10 dag rozpuszczonego masła ok pół słoiczka Stovit naturalnie owocowe - smak wiśniowy spód ciasteczkowy(...)maszynce to po prostu 4 kostki po 25 dag włożyłam do większej miski i zblendowałam blenderem 3-4 min. Następnie dodałam śmietanę i blendowałam jeszcze chwilkę. Dosypałam cukier, budyń w proszku i jajka. Blender wymieniłam na mikser i wszystko zmiksowałam do momentu aż cukier się rozpuścił. Na końcu dolałam rozpuszczone masło i jeszcze chwilkę miksowałam do połączenia składników. Masę
Radość kipiąca uśmiechem.Smakiem zaczarował wszystkich. Sernik jest puszysty. Polecam dla kawoszy i nie tylko. Co prawda sernik przygotowywałam na ubiegłoroczne Święta wielkanocne (stąd tak ubogie zdjęcie), jednakże liczy się smak. I masa serowa: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 kg zmielonego twarogu (ja użyłam gotowego w wiaderku) 100 ml śmietanki(...)łyżeczka żelatyny orzechy laskowe kakao starta czekolada tortownica 24 cm Składniki tj. jajka i twaróg muszą mieć pokojową temperaturę. Przygotowujemy I masę serową: Twaróg łączymy z cukrem i budyniem (miksujemy około 1 minuty). Następnie dodajemy kolejno jajka. Na samym końcu wlewamy śmietankę i wszystko miksujemy. Piekarnik nastawiamy przed rozpoczęciem przygotowywania masy- nagrzewamy do 175 *C (grzanie góra-dół bez termoobiegu
VioletoweKucharzeniedolewamy mleko i olej białka ze szczypta soli ubijamy na pianę dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy sernik Smacznego
Luźna KuchniaMargarynę utrzeć z cukrem, dodać po jednym żółtku, następnie stopniowo dodawać ser i budyń, oraz skórkę otrzeć z cytryny. Białka ubić na pianę dodać do masy i na koniec wrzucić borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto podpiec w temp 180 st. Wylać masę serową i piec sernik przez godzinę. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatweadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z makiem to bardzo smaczne i popularne ciasto, szczególnie w okresie świątecznym. Nie ważne czy to święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc, sernik z makiem to obowiązkowy wypiek w naszym domu. Sernik z makiem to idealne ciasto dla miłośników serowników i makowców. Jeśli zastanawiacie się, które z tych ciast upiec, sernik z makiem(...)zaprezentuje Wam przepis na pyszny sernik z makiem, który zrobił furorę w moim domu. Każdemu bardzo smakował, więc na pewno posmakuje i Wam. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszny sernik z makiem w moim wykonaniu. PRZEPIS NA SERNIK Z MAKIEM Składniki MASA SEROWA 750 g twarogu na sernik z wiaderka 750 g twarogu
Przepiski.plŁabędzi Puch. Kremowy sernik z dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 szkl(...)Przygotowanie : Jajka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy i dobrze studzimy. Wystudzony sernik smarujemy dżemem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy wiórki i słodzidło. Podprażamy na złoty kolor
CzarnawisienkaPodsuwają mi kolejne propozycje, obrazki, smaki... Zdecydowały,że będzie sernik. Przepadłam z kretesem. SERNIK Z CZEKOLADĄ TOFFIE. (autorski;) 1/2 kostki masła 250g cukru aromat waniliowy 5 jajek sok z 1 cytryny 150g jogurtu naturalnego (mały kubeczek) 1 kg sera białego (niekoniecznie zmielony) 1 budyń waniliowy bez cukru 3 łyżki mąki krupczatki (ew. pszennej) tabliczka czekolady toffie biszkopty okrągłe(...)Mąkę mieszam z budyniem, połączyłam dokładnie z masą jajeczną. Następnie dodaję ser, aromat waniliowy, sok z cytryny. Miksuje na gładką masę. Czekoladę siekam w małą kostkę, delikatnie wmieszałam do ciasta. Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarowałam tłuszczem i wysypałam bułką na dnie, jak i po bokach. Wyłożyłam biszkopty na spód i wylałam sernik. Wstawiłam do nagrzanego
W kuchni Karmel-itkiwszystkich Gości będzie tak samo zachwycał jak nas. Składniki na sernik z brzoskwiniami Ciasto: 400 g mąki 5 żółtek 200 g masła prosto z lodówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera białego w temperaturze pokojowej 2 łyżki budyniu waniliowego 125 g masła w temperaturze pokojowej 3 jajka w temperaturze pokojowej(...)masą. Na koniec wsypać budyń i skórkę z cytryny, miksować jeszcze przez chwilę. Wykonanie Na blasze do pieczenia rozłożyć pergamin. Zetrzeć jedną część zamrożonego ciasta, wyłożyć na nią masę serową, w którą powkładać cząstki brzoskwiń. Ubitą na sztywno pianą z białek pokryć poprzednie warstwy sernika, na nią zetrzeć drugą połowę zmrożonego ciasta. Sernik z brzoskwiniami piec w nagrzanym
niecodziennikparyjednym sernika i makowca. Tradycyjnie piekę go od wielu lat na święta. Wcześniej piekłam seromakwoiec z tego przepisu , ale stwierdzam, że ten przepis jest dużo szybszy i łatwiejszy do zrobienia, chociaż w smaku jest taki sam! Jeśli szukacie innych przepisów na święta to zapraszam : – pyszne ciasta na Święta – ciasta z makiem Święta – serniki Sernik(...)Twaróg sernikowy mieszamy za pomocą trzepaczki z całymi jajkami i cukrami, dodajemy suche budynie, na końcu wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy rodzynki, łączymy na jednolitą masę za pomocą rózgi Do blaszki (25 x 35 cm ) wyłożonej kruchym ciastem przekładamy masę makową, a następnie masę serową , powierzchnię sernika z makiem wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni (góra – dół
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię