sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:155/301)

Sernik królewski 148

pianę,delikatnie wymieszać z budyniem. Śmietankę również ubić. Do masy twarogowej dodać ubitą śmietanę,delikatnie wymieszać łopatką,dodać ubite białka,ponownie wymieszać. Na koniec dodać do masy aromat migdałowy. Blaszkę(25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce połowę zamrożonego ciasta na dno blaszki. Wyłożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z rosą II - niezawodny 200

mnie 1 szklanka ma 250 ml -pół szklanki cukru do wypieków -saszetka cukru waniliowego, najlepiej z prawdziwą wanilią -kostka masła- 250 g -2 łyżeczki proszku do pieczenia W wykonaniu sernika pomógł mi robot, ale metodą tradycyjną radzę zagnieść ciasto w misie, dość szybko, bo ciasto jest lepiące. Dużą blachę wyłożyć papierem i wylepić ciastem dno. Można z brzegami- wtedy spód(...)niecała szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy.Dałam waniliowy bo ser był naturalny sok z 1 połówki cytryny – usunąć szumowiny przez sitko. 450 ml zimnego mleka pełnotłustego Na górę będą potrzebne jeszcze białka, które nam zostały z ciasta , 3 sztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 188

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka(...)mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) około 600 g rabarbaru Kruszonka: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 110 g masła Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem masło na malutkie kawałeczki, następnie wszystko krótko zagnieść, uformować kulę, zawinąć folią i włożyć do lodówki

Oryginalny smak
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 146

Pyszny sernik, gdzie spód migdałowy idealnie komponuje się z masą serową i polewą kajmakową. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo musi dobrze się schłodzić w lodówce. Mój sernik robiłam w formie 25x30, ale można wykorzystać większą. SKŁADNIKI Na spód migdałowy 240 g mąki pszennej (u mnie Krupczatka) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g zmielonych(...)mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy i sok z cytryny. Szybko zmiksować do połączenia składników. W drugiej misce ubić białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając pozostały cukier. Obie masy delikatnie połączyć, wymieszać i przelać na ochłodzony migdałowy spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 ° C przez 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić tak sernik

Passions hobbies life
Sernik z jabłkami karmelizowanymi w pomarańczach 190

Dziś w poście na słodko... Sernik...moje ulubione ciasto...uwielbiam piec serniki,  za każdym razem można zrobić go inaczej, tym razem pobawiłam się smakami winnych jabłek i soczystych pomarańczy, w takiej formie teraz smakują najlepiej! Składniki Blaszka o wym 24/28 cm Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany(...)cukrem dodajemy budyń rozpuszczony w mleku,śmietanę,kasze mannę oraz olejek,mieszamy krótko mikserem,tak aby składniki się połączyły. Na ciasto wylać masę serową, wygładzić łyżką. Karmelizowane jabłka: Jabłka oskrobać wydrążyć z nasion pokroić na grube plastry.w rondelku zagotować syrop pomarańczowy wrzucić jabłka i szybko obsmażyć delikatnie mieszając. Odstawić chwilę przestudzić osączyć i wyłożyć na wierzchu sernika,posypać płatkami migdałowymi

Wanilia i Kardamon
sernik chałwowy 168

filiżanki kawy mam sernik chałwowy. Chałwę uwielbiam a takie jej wydanie to....no pyszne to jest i tyle :D Moim gościom bardzo smakował, więc nie bazuję tylko na mojej opinii jakby co :D Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy waniliowej * 200 ml śmietanki 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki(...)pergaminem do pieczenia. Spód podpiekłam 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń i śmietankę. Po dodaniu śmietanki miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Białka ubiłam na sztywną pianę z odrobiną soli i łyżką delikatnie wymieszałam z masą chałwową

Pieprzyć z Fantazją
Sernik tradycyjny – przepis idealny! 65

Dobrze wiecie, ze serniki to ja kocham miłością bezgraniczną. Dziś zapraszam Was na tradycyjny sernik, bez dodatków, na biszkoptach. Bardziej zwarty, cięży niż ten ulubiony „castingowy”, taki jak przygotowały babcie. Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika. Gorąco polecam! Jest pyszny! Ps. wielbiciele rodzynek śmiało mogą dodać je do środka! SKŁADNIKI(...)jajko – 6 szt * cukier – ok. 300 g * cukier wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * biszkopty okrągłe – 25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką, puszystą masę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie i skórkę cytrynową. Ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka

Ostra na Słodko
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 122

najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła  100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru  1szczypta soli Masa: 500g mielonego twarogu (polecam z Wielunia ) 3 jajka  100g cukru  20g/2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego 150g masła(...)Ostudzić. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach.  Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według

Di gotuje
Sernik z czekoladowym musem i owocami-(dla gości) 162

ustach! Ten sernik to moja kombinacja smaków,metodą prób i błędów wyszedł taki jaki powinien być. Z pełną satysfakcją postawiłabym go na stole -dla gości...:) Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% Masa: 1 kg twarogu 6 jajek 1 budyń duży śmietankowy(...)proszkiem do pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto. Wylepić wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 28 cm -samo dno. MASA: Twaróg zemleć wsypać cukry dodać jajka wlać budyń rozpuszczony w mleku, zmiksować wszystko razem na puszysto dodając w trakcie masło. Wylać masę serową na kruche ciasto,rozsypać na wierzchu umyte osuszone owoce, wstawić do piekarnika i piec około

Wanilia i Kardamon
Seromakowiec z jabłkiem na ciasteczkowym spodzie 48

sobie i wokół siebie kombinacji wielu. Dziś w Kronice, również kombinacja. Combo serowo - makowe. Połączenie waniliowej masy sernikowej,  o konsystencji kremowego sernika nowojorskiego i masy makowej. Absolutnie nieskomplikowane ciasto,  które łączy w sobie klasyczne smaki sernika i makowca. Znalazło się w nim również miejsce dla cząstek chrupiącego jabłka. Elegancki, bardzo estetycznie prezentuje się na talerzyku. Dobrze się(...)już, na teraz, przed świętami. Na świątecznym stole zarówno sernik jak i makowiec  zasługują już na swą niezależną, solową odsłonę. Ale teraz, dobry moment na kombinację :) Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 23 - 24 cm Masa serowa: 600 gram sera wiaderkowego - u mnie Włoszczowa 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 gram śmietany 18 % 2 jajka rozmiar

Kronika Piekarnika
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 128

Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa serowa: 20 dkg mascarpone (bez laktozy) 25 dkg mielonego sera białego (bez laktozy) 20 dkg puree z dyni 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu śmietankowego(...)dodać gładko-mielony ser biały. Robić to stopniowo, cały czas miksując składniki. Kolejno, również partiami dodać ser mascarpone i puree z dyni. Następnie dodajemy pozostałe składniki tj. mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy, wanilię i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia uprzednio wyłożoną płatkami owsianymi. Piana z białek i kokosa powinna zostać przygotowana w momencie gdy nasze ciasto jest

mecooks
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 156

Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych kubków jogurtu greckiego 2 budynie(...)około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubij białka ze szczyptą soli, po czym dodaj do nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając łyżką oraz pokrojone drobno owoce. Wylej masę na wystudzone podpieczone ciasto a z jego surowej reszty zrób „robaczki” ścierając

Arbuziaki
Sernik "idealny" z polewą chałwową . 988

tego w końcu osiągnęłam sernik gładziutki ,płaski , nie popękany , nie opadnięty  ... no cóż idealny jak nic  :) Składniki : Na spód : 240 g herbatników  lub innych kruchych ciastek rozgniecionych na drobny proszek 60 g masła rozpuszczonego Masa serowa : 1 kg sera twarogowego 3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego 5 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki(...)schłodzony spód i umieszczamy blachę na kolejnej półce piekarnika. Powstająca para wodna wpłynie na delikatność sernika i zapobiegnie pekaniu. Po 15 minutach obniżamy temp pieczenia do 150 stopni i pieczemy kolejną godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączamy zostawiając w nim sernik na kolejne pół godziny . Teraz możemy już otworzyć drzwiczki i poczekać, aż sernik wystygnie . Schłodzić w lodówce

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowy sernik z wiśniami i bezą 69

Składniki na czekoladowy sernik z wiśniami i bezą Owoce: 400 g wiśni Czekoladowe ciasto: 250 g masła 450 g mąki pszennej 200 g cukru 2 łyżki kakao Masa sernikowa: 1 kg białego sera z wiaderka (lub trzykrotnie zmielonego) w temperaturze pokojowej 5 jajek w temperaturze pokojowej 150 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu wanilinowego lub śmietankowego(...)Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Masa sernikowa: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę. Dodawać po łyżce biały ser, miksując, aby składniki dobrze się połączyły. Wsypać budyń, wlać kremówkę, ponownie zmiksować. Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, wsypywać po łyżce cukru pudru, na koniec wmiksować mąkę ziemniaczaną. Wykonanie Na podpieczone i przestudzone czekoladowe

niecodziennikpary
Sernik krakowski 101

Kolejny sernik do kolekcji! Zdecydowanie ten rodzaj sernika króluje u mnie w jednym z najlepszych, a to za sprawą lukru cytrynowego i kandyzowanej skórki pomarańczowej, którą uwielbiam! Zapraszam wszystkich sernikożerców na mój przepis 😊 Życzę Wam kochani słonecznego dnia! Składniki (blaszka 36/24,5): ciasto: mąka 30 dag, cukier puder 10 dag, żółtka 2 szt, jajko 1 szt, proszek do pieczenia(...)budyń i miksujemy wszystko razem do połączenia składników. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 min. odcedzamy i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszany do połączenia. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski i układamy na wierzchu ciasta, aby powstała kratka. Ciasto smarujemy rozkłóconym żółtkiem z mlekiem. Sernik

kulinarne odsłony pati
Mleczny sernik 294

Kolejny mój sernik na klasycznym kruchym spodzie, o idealnie kremowej konsystencji z wyraźnie wyczuwalną mleczną nutą, smaku dopełnia masa kajmakowa o smaku orzechowym. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Skladniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru Masa serowa: 60 dag mielonego półtłustego twarogu ½ szklanki cukru 16 cukru(...)budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy na cisto kruche, na wierzchu posypujemy maltikeksami, pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do lekkiego zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Masę kajmakową lekko podgrzewamy rozprowadzamy na jeszcze delikatnie ciepłym serniku, dekorujemy

Wanilia i Kardamon