czekoladowej rodzynki i gruszki posypać drugim budyniem i wsypać do masy serowej i dobrze wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować - na dnie blaszki rozłożyć biszkopty masę serową przelać do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć najlepiej po kilku godzinach jak dobrze się wystudzi z opakowania wyjąc polewę do miseczki i w kąpieli wodnej rozpuścić, dolać syrop gruszkowy i wymieszać polać rozpuszczoną polewą i posypać płatkami migdałowymi - odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła sernik jest po prostu pyszny........polecam......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto:3 szklanki mąki pszennej22 dag margaryny15 dag cukru3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. podzielić na 3 części, upiec oddzielnie
Praktyczna plŁatwe i szybkie ciasto z serem. Stworzone na bazie przepisu na szarlotkę . Ciasto: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pół szklanki
Praktyczna plNo cóż sporo czasu nie publikowałem nowych przepisów, ale wreszcie powracam z nowym pysznym przepisem na ciasto czekoladowo-kawowe! Ciasto jest pyszne! Uwierzcie mi, że
Kuchnia Łukaszapostaci! Wam zostawiam sernik pistacjowy, który jest niezwykły pod względem smaku i konsystencji. Pistacjowo – migdałowy na podniebieniu, kremowy i lekko mazisty na łyżeczce! Spróbujcie! Składniki pasta pistacjowa 150 g pistacji 30 g orzechów nerkowca 40 g cukru trzcinowego ½ łyżeczki olejku migdałowego 3 łyżki oleju 18 g wody spód 60 g masła 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru(...)pastę umieścić w blenderze, zmielić na pastę. 2. Do pasty zalecane jest użycie pistacji niesolonych, jednak ja do swojego sernika użyłam solonych. Spód : 3. Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem, dodać jajko, a na końcu kakao. 4. Czekoladową masę przelać do tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 min w 180 C. Masa serowa : 5. Twaróg zmielić, zmiksować
Raj dla PodniebieniaZnowu sernik :) nic nie poradzę , że na ten rodzaj ciasta mam zawsze ochotę ? ;) tym razem połączyłam ser z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzinne. Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczenia : 10 minut + 60 minut Temp. pieczenia(...)żółtka 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki rodzynków klika kropel zapachu migdałowego Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania:Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko
Słodkości i nie tylkotruskawkami i rumem ŻYCIE ZACZYNA SIE W KUCHNI - Deser truskawkowy ŻYCIE ZACZYNA SI Ę W KUCHNI - Naleśniki z truskawkowym serem twarogowym SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa(...)truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa tarta z frużeliną truskawkową i bitą śmietaną IZIONI PYSZNE SMAKI - Tort z masa serowa i truskawkami KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Bezglutenowe k ruche ciasto z truskawkami i rabarbarem ESMERALDA ZE SMAKIEM - Ciasto truskawkowo-czekoladowe SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Truskawkowiec RÓŻOWA KUCHNIA
Grunt to przepis!200g mielonych migdałów - 100g suszonej żurawiny - 150g orzechów włoskich - skórka pomarańczowa - 4 białka - esencja migdałowa Składniki na masę serową: - 1,5 kg tłustego twarogu - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - 150g miękkiego masła - 8 jaj + 2 żółtka - 2 budynie waniliowe - 1,5 łyżeczki esencji migdałowej Lukier: - cukier puder - sok z cytryny Dzień wcześniej – wieczorem – zagniatamy ciasto kruche. Suche(...)lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałego ciasta i masy pieczemy tartaletki makowo serowe (przepis w kolejnym wpisie). Ten seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy . Masę serową wykorzystałam, z niewielkimi zmianami, z sernika wiedeńskiego . Masę makową – tu się wykpiłam, bo tym razem „uszlachetniłam” gotowca. Serniki (górną warstwą
mojewypiekiinietylkoKogo z nami na Instagramie nie ma to serdecznie zapraszamy ;) Na pierwszym miejscu przepis na ciasteczka kruche z reniferami :) Przepis na te urocze smakołyki znajdziecie tutaj. Sernik z brzoskwieniami i bezową chmurką na zaszczytnym drugim miejscu. Jeśli chcecie wypróbować przepis znajdziecie go tutaj. Nadal na podium znalazł sie piętrowy tort bezowy. Fantastycznie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Przepis(...)Przepis jest tutaj. Następne zdjęcie prezentuje badzo smaczny tort czekoladowo-malinowy przyrządzony specjalnie na urodziny dla teścia. Przepisu niestety na blogu nie znajdziecie. Kiedyś na pewno naprawimy ten błąd:) Zdjęcie parówek z żółtym serem i sosem pomidorwym również podbiło Wasze serca :) Weekendowe wypieki na następnym miejscu. Na zdjęciu jest biszkopt migdałowy z nadzieniem serowym i truskawkami ( przepis tutaj ) oraz bananowe
Kolizje Smakówchoć do Świąt jeszcze miesiąc już dziś postanowiłam rozpocząć cykl przepisów, które doskonale sprawdzą się w tym wyjątkowym czasie. Na blogu znajdziecie kilka pomysłów na pyszne babki, serniki i inne ciasta, które idealnie będą pasować do wielkanocnych przysmaków. W szczególności polecam przepis na "Babkę w łaty" lub "Babkę delikatnie cytrynową" . Dziś chciałabym Was zaprosić na różanego mazurka na kruchym(...)migdałowymi płatkami i bardzo kruchym spodem. Spróbujcie. Składniki: (okrągła forma 27 cm) Na kruchy spód: 3 łyżki masła (pełne) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 1/2 szklanki mąki szczypta soli 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę: 2 1/3 łyżki konfitury z płatków róży od Polska Róża 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki płatków migdałowych 2 czekoladowe jajeczka
Słodkie okruszkiCzasami szukamy prostego przepisu na ciasto, które wszystkich zadziwi i zrobi furorę. Dziś właśnie będzie taki przepis! Proste do zrobienia, bardzo oryginalne w smaku i prezentujące
Kuchnia ŁukaszaObok serników, których nie brakowało u mnie ostatnio na blogu, uwielbiam ciasta czekoladowe. Nic tak nie poprawia nastroju po trudach tygodnia jak czekolada. Dlatego dziś zapraszam na kawałek ciasta z czekoladą. Podany niżej przepis na ciasto czekoladowe jest autorstwa Julii Child. Oryginalnie pieczone w tortownicy, zaś ja postanowiłam upiec je w kwadratowej formie i pokroić w romby (ot taka mnie(...)naszła fantazja ;-)). Ciasto jest niewysokie, porcja nie jest duża, lecz w sam raz na zaspokojenie czekoladowego głodu. :) Ciasto czekoladowe Królowej SabyPRZEPIS{forma: 20x20cm, źródło: Bon Apetit}temperatura pieczenia: 180ºC | czas pieczenia: 25-30 min.Składniki na ciasto 115 g gorzkiej czekolady (użyłam 100 g + 1 łyżkę kakao) 2 łyżki rumu lub kawy (użyłam rum i kawę) 115 g masła
coolinarnastrefa.blogspot.comjest. Do masy budyniowej dodawany jest sok z cytryny, a biszkopty namaczane są w soku z pomarańczy. Do tego najlepiej dobrać kwaskowatą konfiturę lub dżem, a ciasto udekorować płatkami migdałowymi. Serdecznie polecam, ponieważ jest to bardzo fajne połączenie smaków. Przepis znajdziecie TUTAJ TORT WILLIAMS Tort Williams Do stworzenia tortu Williams potrzebujemy musu z białej czekolady, musu z ciemnej czekolady oraz(...)kwadratowej foremce, jednak z tortownicy wygląda naprawdę bardzo elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika z kaszą manną ponieważ
Relaxtimemojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis namoim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości(...)masą kajmakową! Ale za rok obiecuję, że rozpocznę specjalizację z mazurków. Składniki: • 1 opakowanie okrągłego wafla • 2 puszki mleka słodzonego • 200 g masła • płatki migdałowe do dekoracji • 2 paczki migdałów w czekoladzie • 1/4 tabliczki czekolady Wykonanie: • Mleko w puszce gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. • Wystudzić i lekko ciepłe utrzeć
To co kocham