sernik jajko - 500 przepisów (strona:16/34)

Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli 215

polecam również torcik czekoladowy z malinami , sernik z jeżynami na zimno , albo sernik z migdałami i owocami . Zapraszam po przepisy i zachęcam do wypróbowania. Ciasto Czekoladowa chmura Ciasto: 250 g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao) 125 g masła 6 duzych jajek 175 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z 1 pomarańczy Krem: 500 ml śmietanki

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto kruche przekładane 139

musiałam sobie po swojemu coś wymyślić. Upiekłam więc ciasto kruche z mojego przepisu na sernik gotowany i przełożyłam konfiturą jagodową. Powinnam dać o połowę mniej konfitury ponieważ ciasto wyszło zbyt mokre w środku, ale ogólnie jestem zadowolona :) Składniki: 360 gramów mąki pszennej 3 jajka 170 gramów margaryny Kasi 1/2 paczki proszku do pieczenia 130 gramów cukru pudru 1/2 słoiczka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik Zebra Z Jogurtów Greckich Z Kajmakiem 306

mamie pyszne ciasto, a takim ciastem może być na przykład oszukany sernik, ale przygotowany w trochę inny sposób niż zawsze ;) Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód ciasteczkowy: 120 g herbatników maślanych 60 g masła roztopionego masa serowa: 1 jogurt grecki 400 g 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 1 budyń waniliowy(...)kajmaku i dokładnie mieszamy. Teraz wylewamy naprzemiennie, po łyżce z masy białej i masy kajmakowej, na środek spodu, aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Gotowy sernik pieczemy w 180 stop przez około 50-60 minut. Polewa czekoladowa 7. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony

Gotowanie...to proste !
Dyniowy sernik z sosem toffi 183

puree oraz pomarańczowej skórki tworzą coś niebywale perfekcyjnego w smaku. Będzie to doskonały poczęstunek podczas rodzinnych spotkań, a amatorów znajdzie zarówno wśród małych, jak i dużych łasuchów. Pomysł na sernik zaczerpnęłam z bloga „Moje Wypieki” (tam w postaci dyniowych mini serniczków). Zrobiłam go jednak w formie jednego, dużego wypieku, a spód tworzą u mnie pokruszone kakaowe ciasteczka z dodatkiem(...)Masa serowo-dyniowa: W misce umieszczamy twaróg, śmietankę, jajko, cukier, puree z dyni, waniliowy budyń oraz skórkę pomarańczową. Miksujemy krótko, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy (tylko do połączenia składników). Gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Pieczemy ok. 60-70 minut. Upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu

MyCookBook.pl
Sernik z kokosem 167

  Ciasto ; 30 dag mąki   10 dag margaryny 10 dag cukru  1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko  2

Apetyczna babeczka
Bananowe serniczki 220

Zamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :)Składniki:na spód- 1 opakowanie herbatników (200 g)- 100 g masłamasa serowa- 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek- 1 szklanka cukru pudru- 1 cukier waniliowy- 1 kostka masła - 5 bananówPrzygotowanie:Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy nią foremki

Zainspirowana w kuchni
Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 436

serniku najlepszy jest bowiem po prostu...smak sernika ;). Jeśli natomiast nie lubicie kokosu, pomińcie ten składnik, a mleko kokosowe zastąpcie śmietaną kremówką. Ale malinki obowiązkowe - z nimi nawet zwykły sernik staje się niezwykły ;). Pasować będą też inne owoce lata - wiśnie, czereśnie, jagody, borówki amerykańskie etc. Bardzo polecam :) Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej(...)jajka, miksując po każdym dodaniu, tylko do połączenia składników. Następnie dodać resztę składników ( oprócz malin ) i wymieszać wszystko do połączenia rózgą kuchenną lub krótko zmiksować.  Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną lub proszkiem budyniowym i delikatnie wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ), na masie poukładać maliny. Z lodówki wyjąć pozostałą kruszonkę i posypać nią wierzch sernika

Opowieści z piekarnika
Sernik tradycyjny z rodzynkami 190

subiektywna. Sernik tradycyjny z rodzynkami - składniki - proporcje na formę podłużną o wymiarach 31 x 11,5 cm - wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem 450 g sera sernikowego tzw z wiaderka lub tłustego sera twarogowego zmielonego co najmniej dwukrotnie 90 g masła 100 -110 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 duże jajka(...)zawsze zastępuję go ekstraktem.waniliowym. Moim zdaniem najbardziej wydajne z aktualnie dostępnych na rynku są produkty firmy Eurovanille. Można je kupić m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata. Jak upiec idealny sernik tradycyjny z rodzynkami Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać kolejno po jednym żółtku. Dodać ekstrakt waniliowy i nadal miksując

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik ze śliwkami i daktylami 158

trufle i konsystencję, która naprawdę rozpływa się w ustach. SERNIK ze ŚLIWKAMI i DAKTYLAMI w CZEKOLADZIE Składniki: (forma 24 cm) spód: 150 g ciemnych herbatników 30 g masła masa serowa: 500 g sera 250 g mascarpone 100 g czekolady gorzkiej 70 g czekolady mlecznej 125 ml śmietany 30% 4 jajka 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki pszennej dodatkowo(...)formy wypełnionej do 1/3 wodą. Pieczemy w kąpieli wodnej 60 minut  w 150-160 stopniach. Po upieczeniu studzimy,a następnie wstawiamy  do lodówki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Sernik polewamy polewą z czekolady rozpuszczonej w śmietance, ozdabiamy według uznania

Bon appetit mon amie
Sernik z jagodami 155

której podają jego ulubiony sernik z jagodami musiałam spróbować tej kompozycji smaków. Nie miałam prawdziwych jagód, ale w lodówce znalazł się jagodowy dżem, który świetnie je zastąpił. Składniki Ciasto: 1/4 kg mąki 1/2 kostki masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli Masa serowa 750 g zmielonego białego sera 4 jajka 3 łyżki słodkiej smietanki 200 g cukru(...)nagrzanym do 175 stopni przez 45-60 minut - jeśli ciasto kruche zacznie się za bardzo rumienić trzeba przykryć folią aluminiową. Ważne, żeby po upieczeniu zostawić przez 1-2 godziny sernik w uchylonym piekarniku. Później niech sytygnie w pokojowej temperaturze, a na noc najlepiej wstawić do lodówki. Jeśli zbyt szybko go wystudzimy - np. wystawimy na balkon - sernik popęka

Kulinarne Inspiracje
Sernik z rosą 525

serników, jakie jadłam. Ma kremową konsystencję, przypominającą w smaku ptasie mleczko, a pianka bezowa jest bardzo delikatna. Jeszcze nieraz zagości w moim domu. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Składniki: Kruche ciasto – 250 g mąki pszennej – 150 g masła – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 jajko(...)Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając. – Wyłożyć pianę na gorący sernik i wygładzić wierzch. – Piec w 150 st. C przez 15 minut, po czym

To co kocham
SERNIK STRACIATELLA Z WIŚNIAMI (na gryczanym spodzie) 219

ewoluował... i tak powstał sernik straciatella na spodzie z płatków gryczanych i wiśniami na wierzchu. Ciasto nie tylko świetnie smakuje, ale także super się prezentuje! Składniki: Spód: 1,5 szklanki płatków gryczanych 50 g masła 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 budynie(...)rozpuszczamy w rondelku. Do zmielonych płatków dodajemy kakao, miód oraz roztopione masło. Mieszamy dokładnie łyżką. Otrzymanym "mokrym piaskiem" wylepiamy spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Masa serowa: Jajka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony biały ser. Nie przerywając miksowania dodajemy budynie waniliowe. Zimną śmietankę ubijamy w osobnym naczyniu razem z cukrem pudrem na sztywną masę

Kuchnia MagdaLeny
Niebiański sernik budyniowy z borówkami amerykańskimi 190

wśród wszystkich dotychczasowych serników ten jest zdecydowanie najlepszy. Szczególnie polecałabym przygotować ten wypiek na jakąkolwiek rodzinną uroczystość, bo jest bardzo uniwersalny i możecie zestawić go z dowolnymi owocami. Zachęcam was do spróbowania, bo jestem przekonana, że gdy raz spróbujecie, będziecie chcieli więcej. Składniki:  500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 250 g mascarpone 4 jajka duże 170 g masła(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
SERNIK CREME BRULEE 400

nosem, tylko wsuwał aż hej. Troszkę co prawda spływała nam masa creme brulee ale myślę , że to przez zbyt długie ogrzewanie górnej warstwy. W smaku to nie przeszkadza. Pychotka ! :-)Sernik pieczony jest w kąpieli wodnej , co sprawia , że jest bardzo delikatny. Ja nie owijam spodu tortownicy w folię aluminiową tylko na niższym poziomie umieszczam małą formę z wodą. Daje(...)wanilii- 4 jajka- 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanejJa zamiast tych dwóch mąk dałam 2 łyżki skrobi kukurydzianej ( maizena)W misie malaksera umieścić wszystkie składniki i zmiksować do połączenia składników. Nie miksować zbyt długo by nie napowietrzać zbytnio masy serowej.Formę wyłożyć papierem do pieczenia ( spód) . Jeżeli będziemy piec sernik w kąpieli wodnej

Smaczne Zdrowe
Sernik z żurawiną 163

dyniowy Sernik z ricotty Sernik  z żurawiną Czas przygotowania: Proporcja na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 140 g ciastek zbożowych 50 g roztopionego masła 2 łyżka kakao Masa sernikowa: 600 g mielonego białego sera z wiaderka 300 g gęstej śmietany 18% 170 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej(...)mieszać zbyt długo, aby zbytnio nie napowietrzyć masy. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60 minut. Gdy sernik lekko przestygnie wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W międzyczasie rozmrażamy żurawinę, wrzucamy ją do garnuszka i delikatnie podgrzewamy na malutkim ogniu pod przykryciem. Zdejmujemy

Kulinarne przygody Gatity