tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ciemnego gorzkiego kakao Masa serowa: 500g chudego twarogu ½ szklanki ksylitolu 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka(...)mąkę ziemniaczaną, olej kokosowy, roztrzepane jajka oraz esencję waniliową, całość dokładnie mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników, na koniec dodajemy posiekaną gorzką czekoladę i jeszcze raz dokładnie wszystko mieszamy masę serową wykładamy na podpieczony wcześniej spód orzechowo-kokosowy, a na wierzchu układamy jeżyny lub maliny, które delikatnie wciskamy w masę sernik pieczemy 50 minut w piekarniku
Słodkie zapomnienieklik) Kilka pyszności, które podałam na tacach od Madame Binier Korzenne kuleczki w mlecznej czekoladzie Sernik kajmakowy Piernikowa tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem Na tacach można podać też zwykły obiad Szybki koperkowy smażony ryż z jajkiem i pieczarkami
Słodkie okruszkiSernik królewski to tradycyjny polski sernik,taki jaki pamiętam z czasów dzieciństwa.Kakaowe ciasto z pokazną ilością puszystego sera. Składniki na spód: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru Masło pokroić w kosteczkę i wszystkie składniki wrzucić
Anielskie wypiekisobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka przyprawy korzennej(...)Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie ale po wystudzeniu nieco opadnie. Ostudzony sernik wyjąć z blaszki i zdjąć papier. Delikatnie podważając łopatką przenieść na paterę. Pomarańcze obrać i pokroić na półplasterki, ułożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasię w klimat świątecznych smaków i zapachów :) Do oryginalnego przepisu wprowadziłam kilka zmian: zamiast ricotty użyłam twarogu sernikowego, śmietankę 36% zastąpiłam 30%, a konfiturę – dżemem (tylko taki znalazłam). Choć sernik jest bardzo aromatyczny, smaczny i wilgotny, to jednak nie jest dla każdego. Gorzko-słodki smak dżemu pomarańczowego nie wszystkim przypadnie do gustu (zwłaszcza dzieciom). Możecie jednak zastąpić go zwykłym(...)czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Twaróg, jajka oraz cukier umieszczamy w misce i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy olejek pomarańczowy, kardamon i sok wyciśnięty z pomarańczy (razem z miąższem). Ponownie miksujemy. Na sam koniec wlewamy powoli śmietankę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Sernik pieczemy przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym
MyCookBook.plwięc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało w całym domu malinami, że nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła go spróbować . Jest przepyszny :-) Składniki: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru(...)blenderem ) Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. Maliny rozmrozić i zetrzeć na miazgę (rozdrobniłam maliny za pomocą blendera), 2/3 rozdrobnionych malin zużyć do sernika a 1/3 porcji do kremu. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać jogurty , budynie, olej, cukier waniliowy, 2/3 rozdrobnionych malin i krótko zmiksować. Osobno białka ubić
Na słodko lub wytrawniemnie paschy - nie znam jej smaku. Nie występują mazurki. Zawsze, natomiast,króluje babka ucierana, sernik "pokoleniowy" i ona. Baba drożdżowa.Tym razem troszkę inna niż zwykle. CYNAMONOWA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI. 100g świeżych drożdży 250g mąki pszennej 100g stopionej margaryny 3 jajka 1/2 szklanki letniego mleka szklanka cukru + 1 łyżka szklanka rodzynek + rum do namoczenia 3 łyżeczki
W kuchni Karmel-itkiwanilii 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki zielonej herbaty matcha płatki kokosowe do ozdoby Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy go do misy miksera i łączymy z ricottą oraz jajkami wbijanymi jedno po drugim. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i otartą skórkę cytrynową. Do masy dodajemy cukier oraz wydrążone ziarenka wanilii. Masę serową dzielimy na 2 części w stosunku(...)śmietany. Masę miksujemy do połączenia się składników. Tortownicę (22cm) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180C z opcją grzania góra – dół. Masę cytrynową przekładamy do tortownicy. Pieczemy sernik przez 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy tortownicę z piekarnika i bardzo delikatnie za pomocą łyżki wykładamy masę herbacianą. Wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę
Raj dla Podniebieniawięc połączenie musiało się udać. Jak praktycznie każdy sernik, do lekkich dietetycznych on nie należy, ale jak to mówią, nie trzeba zjeść od razu całej blachy :) Sernik smakował i szybko znikał z talerza :) Składniki: spód 250 g herbatników 80 g miękkiego masła masa serowa 1 kg mielonego sera 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany(...)czas 1 min/ obr 2-3) następnie dodawać po 1 jajku (Thermomix czas 1 min/ obr 2-3) masę serową wylać na spód piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 1 h w kąpieli wodnej (na niższym poziomie ułożyć miseczkę z wodą) po upieczeniu zostawić sernik jeszcze na ok 5-10 min Smacznego
Gotowanie z pasjązakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Żródło Przepisy s.Anastazji Ciasto 250 g margaryny 6 jajek 250 g cukru pudru 200 g mąki 1/2 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia
O kuchni z uczuciemBardzo delikatny ,piankowy sernik .Jeśli lubicie serniki na bazie serka Philadelphia , lub jogurtu greckiego to ten jest troszkę podobny,ale jeszcze bardziej rozpływa się w ustach .Moja rodzina zachwycona!. Składniki: tortownica 20 cm 5 jajek ,temperatura pokojowa 200 g białej czekolady 300 g serka kremowego typu Philadelphia (Nie sprawdzi się tu ser wiaderkowy o zbyt płynnej konsystencji
Ladylaura.wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 5 jajek (w temperaturze pokojowej) szczypta soli łyżeczka mleka kokosowego 180g maślanych herbatników(...)przygotowany wcześniej herbatnikowy spód. Wstawiamy do rozgrzanego do 130 stopni piekarnika na 80 - 90 minut (tak aby góra się nie spiekła). Na dole piekarnika ustawiamy miseczkę z wodą, aby sernik był gładki i jak najmniej wyrósł (jeżeli sernik nam się uniesie, dzięki ubitym białkom, to będziemy mieli pewność, że po wyłączeniu piekarnika po kilku minutach opadnie). Studzimy przy
ChilliJemySkładniki na masę serową: 800 g jogurtu typu greckiego 250 g serka kremowego ricotta 6 jajek 1/2 szklanki oleju 2 x 40 g
Proste Potrawynajchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla 5. Sałatka z kapusty pekińskiej Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Kostka kawosza 2. Sernik wiedeński 3. Sernik z serków homogenizowanych 4. Pianka 5. Domowa czekolada Artykuł Podsumowanie
PatiGotuje