Czas na wielkanocną...CYNAMONOWĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ.

Czas na wielkanocną...CYNAMONOWĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ.

Czas na wielkanocną...CYNAMONOWĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ.

Praca w ciastem drożdżowym sprawia mi ogromną radość i przyjemność.Jest ono plastyczne, foremne i dość przyjazne. Z łatwością też idzie z niegowyczarować fenomenalne słodkości, jak i wytrawne wspaniałości. Kojarzy mi się [ciasto drożdżowe] z domem. Z Babcią w fartuszku i uśmiechemzarażającą, z wielką, jasną kuchnią w mieszkaniu pegeerowskim na wsi, ze starąangielką nadal stojącą właśnie w tej kuchni.Zapach przypomina te rodzinne chwile, kiedy gorące ciasto drożdżowe parzyłopalce i język, a jego aromat wypełniał całe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, baba drożdżowa, ryby, ciasto, wegetariańska, ryba, mąka, wegańskie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, deser, desery, torty, tort, cynamon, cukier, wielkanoc, ryba w ciescie, do pracy, pieczenie, jajko, sernik, babki, ciasto z masa, mleko zwykle, ciasta z masa, ciasto ucierane , sernik pieczony

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Lady_Mosquito, 4 kwietnia 2012 18:16:36

cynamonowej jeszcze nie jadłam. wygląda kusząco ^^

mojetworyprzetwory, 4 kwietnia 2012 18:17:17

Piękna, pysznie pachnąca! Do tego jak napisałaś - kojarząca się z domem, a to jest jej najważniejszy atut! Śliczna!

Sue, 4 kwietnia 2012 18:50:56

U mnie mazurki zawsze przywozi ciocia, z piekarni. Sernik (którego w tym roku nie będzie) i jakaś babka. Cóż zapowiadają się ciekawe święta.. a zawsze chciałam zrobić takie wspaniałe, wszystko domowe, wszystko najlepsze. Takie jak ta Twoja baba drożdżowa. ;)

Dusia, 4 kwietnia 2012 19:06:59

drożdżowa to jest coś :)

Amy, 4 kwietnia 2012 19:33:08

Cynamonowa? Musi smakować świetnie:). Mi ciasto drożdżowe też kojarzy się z Babcią, a konkretnie z drożdżowymi racuchami w jej wykonaniu:)

Patyska, 4 kwietnia 2012 21:10:29

Idealna... bardzo fajnym pomysłem wydaje mi się dodanie cynamonu, kiedyś (czyli po diecie eliminacyjnej ;)) na pewno wypróbuję. A póki co sypnę ten cynamon do takiej baby-bidulki bez jaj, mleka i masła :)

goh., 4 kwietnia 2012 22:06:33

u Ciebie dzisiaj też widzę pyszną babkę!:))) mogę kawałeczek?:)

ruda, 4 kwietnia 2012 22:13:03

Chyba zdecyduję się na tą babę w te święta. Drożdże i cynamon-może pachnieć lepiej? :)

Ala, 4 kwietnia 2012 22:13:36

Cynamonowa babka to duza nowosc dla mnie :) U mnie tez jest kilka takich potraw, ktore kojarzyc mi sie bedą zawsze tylko z domem rodzinnym, u mnie to meidzy innymi "sernik dwudniowy" z delikatna polewą czekoladową.. niezapomniane smaki.

Małgosia, 4 kwietnia 2012 22:58:07

O jaka pieeeekna! :) Chcialabym, zeby mi ktos taka upiekł :)

piegusek1976, 4 kwietnia 2012 23:52:01

jak ładnie wyrośnięta:) cynamonowa kusi:) pozdrawiam

niebochce, 4 kwietnia 2012 23:58:29

Świetnie wygląda, tak lekko, a jeszcze cynamonowa mmm:).

Joanna Skoraczyńska, 5 kwietnia 2012 00:30:15

jak cynamonowa, to pycha baba :-D

Karmel-itka., 5 kwietnia 2012 00:56:38

pachnieć lepiej? nie sądzę!

slyvvia, 5 kwietnia 2012 01:04:45

Mmm, z cynamonem musi być świetna :)

Karmel-itka., 5 kwietnia 2012 01:13:53

ja upiekę! z chęcią.tylko jakby tu ją dostarczyć... poczta polska to troszkę niepewna forma xd

Karmel-itka., 5 kwietnia 2012 01:14:32

a, no... urozmaiciłam ją troszkę.

Karmel-itka., 5 kwietnia 2012 01:15:07

mmm... święta są po to, aby za sprawą dobrego jadła przypomnieć sobie rodzinne chwile.

Karmel-itka., 5 kwietnia 2012 01:15:42

czy taka świetna, nie wiem xdale bardzo smaczna.

Majana, 5 kwietnia 2012 09:42:24

Piękna baba! Jak cynamonowa to musi smakować obłędnie. Jestem wielką fanką cynamonu:)I tej baby też.:)Pozdrowienia!

Kamila, 5 kwietnia 2012 11:31:19

Bez babki drożdżowej królującej na stole nie wyobrażam sobie świat! Pozdrawiam

Kasia_h, 5 kwietnia 2012 12:33:20

Ale babka! Pięknie wyrośnięta, wspaniała! :)

pees, 5 kwietnia 2012 13:35:19

ooo cynamonowa baba!:)

kaczodajnia.blogspot.com, 5 kwietnia 2012 13:51:28

Kolejny fajny przepis na babkę i nie wiem na którą mam się zdecydować a czasu coraz mniej :)

Pauli, 6 kwietnia 2012 19:30:05

mmmm prawie czuje jak pachnie :)Wesołych Świąt :)--http;//paulinakolondra.pl/blog

Kaś, 6 kwietnia 2012 20:35:44

piękna baba! no i cynamonowa - mniam :)Wesołych i Smacznych Świąt!

Justin&Dorothy, 6 kwietnia 2012 23:51:51

o jej ale wyrośnięta baba!! i do tego cynamonowa.... pychotka :)Wesołego Alleluja !!

Bea, 7 kwietnia 2012 00:37:26

Moja babcia tez robila najlepsze drozdzowe na swiecie! :) A Twoja baba tak idealnie wyrosnieta! Piekna :)Pozdrawiam serdecznie i zycze radosnych i pogodnych Swiat!

Kuchnia Doroty, 7 kwietnia 2012 01:01:19

Karmelitko, Wesołych Świąt:)

Zakamarki mojej kuchni, 7 kwietnia 2012 03:09:53

Nie dodawałam jeszcze cynamonu do baby drożdżowej,ale kiedyś wypróbuję.Zdrowych,Wesołych Świąt!

OSa, 14 kwietnia 2012 20:24:14

Ten cynamon w babie mnie zafascynował. Muszę wypróbować.

Bożena, 22 kwietnia 2012 17:33:08

Mniam..cynamonowa...dziękuję za udział w akcji.