Był śmietanowiec na mące orkiszowej z ksylitolem, następny był śmietanowiec z ksylitolem i stewią , teraz przyszła kolej na jogurtowiec (gdyż zamiast śmietany użyłam jogurt
Smaczne Zdrowewedług mnie udanym eksperymencie z masą krówkową (kajmak). Zupełnie niesłusznie obawiałam się, czy aby sernik nie będzie zbyt słodki i czy da się dobrze kroić. Ku mojemu zaskoczeniu kroi się świetnie, ma delikatny niezbyt słodki smak i do tego powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów włoskich doskonale łączy się ze smakiem masy(...)dokładnie rozetrzeć z masą krówkową. masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować. Ma być jednolita masa, nie trzeba długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik i może być nierówny i popękany. Masę serową delikatnie wylać do foremki wyłożonej masą z herbatników. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C, wcześniej na blachę z najniższego poziomu wylać
Kuchcik gotujeWaniliowy sernik z serka homogenizowanego z cynamonem, miodem i surowymi pistacjami Wczorajszy dzień jak najbardziej udany, nawet pomimo tego, że jadąc w poszukiwaniu po sukienkę... wróciłam bez niej, ale to u mnie norma. Jadę po coś - wracam bez tego. Idę tak się do sklepu - tyle ładnych rzeczy. Chyba się już przyzwyczaiłam. Żałuje tylko
More food, love and dreamsŁatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki: Masa serowa 1 kg sera twarogowego ( np. twaróg President w wiaderku lub Hanusi z Mlekovity) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 szklanka cukru 3 średnie jajka 50 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1 puszka brzoskwiń(...)powierzchni nie było widać brzoskwiń. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika. Po 30 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 170 stopni C i piec jeszcze około 20 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał, przykryć go z góry papierem do pieczenia. Sernik po upieczeniu zostawić przez około 10 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzeniu można
Kuchcik gotujejajek - 1 kilo twarogu 3 razy mielonego, dobrze sprawdzają się te w wiaderkach 1 kg - 1 budyń śmietankowy bez cukru - 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego - 3 czubate łyżki mąki pszennej - szklanka cukru pudru - cukier waniliowy - 400 g krówki z puszki Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej. Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż(...)twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami. Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij, delikatnie oddziel brzegi sernika od formy np. nożem. Pokryj wierzch ciasta masą krówkową i pozostaw najlepiej do jutra. SMACZNEGO> CMOK
Pasje Jolkimnie "Sernikiem z Czarnego Lasu" jest efektem kompromisu w małżeństwie :) Ja chciałam upiec sernik bardziej tradycyjny, mokry i ciężki. Mąż zażyczył sobie ciasta z murzynkiem w tle, ser ostatecznie wchodził w rachubę... wiśni się nie spodziewał :) Ostatecznie stwierdził, że bez nich "to nie byłoby TO"Czytaj więcej
bistro mamajeden z naszych ulubionych serników. Jest lekki i puszysty. Można go zrobić z samą pianką, jeśli ktoś nie lubi kokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.Składniki; 1 kg sera 500ml mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek Kruchy spód: 2,5 szklanki
Anioły w kuchnipiekarniku- ostygnięty sernik wyjąć z formy i schłodzić w lodówce, podawać krojąc w kwadraty Sernik kokosowy można po upieczeniu udekorować polewą z czekolady deserowej, gdyż jej gorzki smak idealnie będzie pasował do dość mocno słodkiej masy serowej. My zjedliśmy go bez dekoracji i w takiej postaci smakuje równie wybornie
Smakołyki Berenikipieczeniu z parą wodną sernik jest kremowy, aksamitny i delikatny, rozpływa się w ustach. Biała czekolada nie dominuje nad całością, jest subtelnie wyczuwalna i wspaniale podkreśla smak żurawiny. Sernik ten bardzo polecam Wam na tegoroczne Święta, na pewno zachwycicie swoich gości!:) Ciasto jest pyszne i pięknie się prezentuje, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. A co najważniejsze(...)wlewać ciepłą (nie gorącą!), rozpuszczoną czekoladę z kremówką, cienkim strumieniem, miksując bez przerwy masę.Masę wymieszaj łyżką ze 150 g żurawiny i wylej na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzch wysyp równomiernie pozostale 100 g żurawiny.Na dno nagrzanego piekarnika wstaw większe naczynie z gorącą wodą. Piecz sernik najpierw przez 20 minut w temperaturze 170 stopni
Słodko-Słony Świat Ilonymieliśmy pomysłu dla niego na prezent, upiekłam więc coś słodkiego. Z tego też powodu, że sernik był prezentem, nie mam jego zdjęcia w przekroju, a tak przywykłam. Jak już coś na blogu pokazuję, to koniecznie przekrojone, łyżką nadebrane, żeby było widać, że bez zakalca, że dopieczone itp. Jak zakalec się przydarzy, to na blog z reguły nie trafia
bistro mamarozpływa się w ustach, ale nie jest to deser dla dzieci. No chyba zrobicie poncz bez alkoholu, ale to już zupełnie inna bajka. U nas wszyscy pełnoletni więc babeczki mogły się napić czegoś mocniejszego :DLubisz cytrynowe desery ? Koniecznie zobacz przepis na Sernik cytrynowy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaprosty do zrobienia. I zdecydowanie warto go zrobić! ;) Nie trzeba dodawać jagód - można zrobić po prostu sernik kawowy. Można dodać również rozpuszczoną tabliczkę czekolady lub kakao i zrobić sernik czekoladowy. Składniki: Spód: 200 g ciastek maślanych 80 g masła Masa serowa: 1 kg sera sernikowego lub półtłustego potrójnie mielonego 120 g (ok. 1/2 szklanki) cukru 3 duże jajka(...)wykładamy jagody (możecie ich nie dodawać, a jeśli macie mrożone - dodać bez rozmrażania!) i wylewamy na nie masę serową. Pieczemy ok. 80 minut w temperaturze 160 stopni. Zostawiamy do przestygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki. Smacznego :) P.S. Czy wspominałam, że sernik jest idealny do kawy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!sernika (uwaga! U mnie poziomki jeszcze są, więc może i u Was się znajdą...?), a ciasto zawinęłam w bułeczki-ślimaczki. Jeszcze ciepłą blachę zapakowałam, i zabrałam ze sobą. Tak się złożyło jednak, że po drodze ich nawet nie tknęliśmy. Do domu rodzinnego wkroczyłam więc z blachą drożdżówek i sernikiem, czym bardzo zdenerwowałam moją Mamcię, która też na naszą cześć sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzejednak smakoszy liczacych kalorie,bo dodatek 2 kubkow 18 % smietany to spora dawka kalorii i tluszczu.Ja jednak pozostane przy moich serniczkach z dodatkiem mleka kokosowego ( zdrowszy profil tluszczowy) pieczonych bez kapieli wodnej,a rownie kremowych,wilgotnych i rozplywajacych sie w ustach.Skladniki na spod ciasta:200 g owsianych ciasteczek lub innych70 g masla Skladniki na mase serowa :1000 g sera(...)foli aluminiowej na krzyz i i ustawic w wiekszej formie wypelnionej goraca woda,tak by siegala na wysokosci 2 cm tortownicy.Sernik piec 45 minutsmietane rozmieszac z cukrem pudrem.Wylac na sernik i piec dalsze 15 minutwyjac z piekarnika,cienkim nozem uwolnic rant sernika.studzic na kratce,nastepnie najlepiej przez noc w lodowceschlodzony sernik podawac z owocami jagodowymi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przypomina mi shake, czyli jak najbardziej jestem na TAK. Jak dotychczas wykorzystałam ją do sernika oraz placków na które podaję tutaj przepis. Wczoraj pierwszy raz piłam ją zgodnie z zaleceniem czyli rozpuszczoną w wodzie/mleku. Poszłam na kompromis i zmieszałam wodę z ciepłym mlekiem, odżywka bez problemu się rozpuściła nie pozostawiając żadnych grudek, smakiem przypomina koktajl mleczny więc jej wypicie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość