bakłażanów, wydawały mi się warzywem bez smaku raczej. Do czasu, aż takiego bakłażana w ramach eksperymentu wygrillowałam do postaci chipsa prawie:) I to się okazało właśnie to! To mój zestaw obiadowy, którym się zachwyciłam ostatnio: Składniki: * bakłażan * pieczarki * papryka * ogórek zielony Sos: * 1-2 łyżek sera białego takiego jak na serniki * 1-2 łyżki jogurtu greckiego(...)amen! Chyba mu nie przysłużył klimat piwniczny przez te lata wegetacji i oczekiwania na lepsze czasy, hehe. Ale już zakupiłam patelnię grillową, bo teraz trudno nam się obyć bez grillowania - uzależnienie dość szybko się pojawiło:) ren-ya 2011/08/29 16:44:02 A my grillowaliśmy wczoraj na świeżym powietrzu i strasznie chciałam wypróbować bakłażanowe chipsy, ale ku mojej rozpaczy brakło
Zdrowa Kuchnia Sowyherbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła SER : 1 kg sera wiaderkowego 4 jajka 200 g cukru 100 g miękkiego masła 1 budyń waniliowy 40 g, bez cukru PRZYGOTOWANIE Gruszki kroimy w kostkę, bez gniazd nasiennych, przekładamy do garnka, dodajemy cukier i podsmażamy aż płyny całkowicie wyparują(...)cukrem, dodajemy masło i dalej ucieramy. Następnie partiami dodajemy ser, budyń i na końcu pianę ubitą z białek. Na blaszkę o rozmiarze 25/30 cm, rozkładamy część ciasteczek, na to wylewamy cały ser, rozkładamy gruszki, lekko je dociskając do sera a na koniec rozsypujemy pozostałe sypkie ciasteczka. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, funkcja
Kulinarne Fantazje Marioliczekoladowe ciasto w połączeniu z serem jak z doskonałego sernika to świetny pomysł na zbliżający się weekend! :) Jak zwykle, do ciasta proponuję moim gościom kieliszeczek czegoś mocniejszego. Tym razem w ruch poszła wódka Stanislav Cotton Candy . Już sama nazwa wskazuje na to, że smak będzie niecodzienny, zaskakujący i bez spróbowania, naprawdę ciężko było mi określić jak może smakować(...)śmietankowego Ser ucieramy z cukrem i proszkiem budyniowym. Przekładamy do woreczka. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy do nich wodę i olej, a następnie wymieszane suche składniki. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią czekoladowe ciasto. Następnie z woreczka z serem odcinamy
MamaOskarkaSkładniki: Masa serowa 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 0,5 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 200 ml szklanka mleka 0,5 łyżeczki
Ciastka - domowe słodkościKremowa konsystencja, prostota w przygotowaniu oraz smak zachęcają by zrobić właśnie taki sernik gotowany. Artykuł Sernik gotowany z wiśniami pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazjąnaprawdę to upieczony sernik, oblany polewą czekoladową i ładnie przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszyscy goście będą tymi deserkami oczarowani. Polecam! UWAGA! Z podanych składników otrzymamy dwa serniki o średnicy 22 cm (pieczemy je razem), czyli aż 24 kawałki serniczków na patyku. Jeżeli potrzebujemy mniej, możemy zrobić sernik w jednej blaszce z połowy składników(...)upieczeniu serniki od razu oddzielamy za pomocą ostrego noża od brzegów blaszki. Ciasto podczas pieczenia dość mocno urośnie, a potem opadnie, gdy będzie oddzielone od blaszki opadnie równo z każdej strony *** *** Serniki wyjmujemy z blaszki dopiero gdy będą całkowicie zimne. Najlepiej po wystudzeniu włożyć ciasto na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie każdy sernik dzielimy
Blog z Apetytemsernik, zwłaszcza jak nie mamy zbyt wiele czasu do pieczenie. Dobrym pomysłem będzie przygotowanie seromakowca. Seromakowiec to połączenie klasycznego sernika pieczonego na kruchym spodzie z masą makową. Ciasto seromak można przygotować zarówno na kruchym spodzie, jak i bez spodu. Ja przygotuję seromak na kruchym spodzie, bowiem w moim cieście właśnie na dole będzie mak, a dopiero później ser(...)Jeśli macie ochotę możecie z sera i maku stworzyć szachownicę. Ja do tego ciasta wykorzystam gotową masę makową, jednak możecie samodzielnie zmielić mak, wzbogacić go bakaliami. Podobnie jeśli chodzi o masę serową. Ja się przyzwyczaiłem do sera z wiaderka, bo nie wymaga on mielenia. Mając pod ręką maszynkę do mielenia sera, to należy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów włoskich doskonale łączy się ze smakiem masy krówkowej i sera, który najlepiej aby był gęsty i dobrej jakości. Składniki masa serowa: 1 kg sera twarogowego (użyłam twarogu Hanusi z Mlekowity) 1 puszka (400 ml) masy krówkowej (kajmak) - bez 2 - 3 łyżek(...)użyć 4 łyżki) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy spód pod sera: 220 g herbatników 100 g orzechów włoskich 100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru polewa: 40 g masła 2 -3 łyżki masy krówkowej dodatkowo: płatki migdałów do dekoracji foremka około 28 cm Wykonanie Spód pod ser: Masło roztopić. Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki. Można użyć
Kuchcik gotujemargaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek 3/4 szkl. cukru POLEWA: 1/2 kostki margaryny 2 czubate łyżki kakao(...)dodajemy łyżkami ser, mieszamy na wolnych obrotach, dodajemy olej i na końcu mleko, masa jest rzadka, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra/dół) na 30 min., białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze
Kuchnia BeatyCiasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków. Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube(...)budyniu (by nie stworzył się kożuch). Dopiero całkowicie wystudzony, bardzo gęsty budyń, dodajemy do masła i innych składników. Jeśli chcecie może być to ciasto z serem z wiaderka , ale upewnijcie się, że jest to ser dobrej jakości - tak, są też takie :) Serowy okruszek to ciasto z brzoskwiniami z puszki - raczej nie wykorzystacie do niego wszystkich owoców. Resztę możecie użyć
Lekcje w kuchniSernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach(...)minut. Beza: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy. Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta
kuchcikowniapudru ( z górką ) 125 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie na ser wykładamy ubitą piane (najpierw ubić białka a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijać do czasu aż piana będzie puszysta i lśniąca). Rozsmarowujemy na całej powierzchni sera. Możemy zrobić dekoracyjne wzorki widelcem. Wkładamy do piekarnika ( nieco zmniejszamy temp
Radość kipiąca uśmiechem.przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem skradł serca domowników jak i gości :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg dobrego sera sernikowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 gram 6 jajek L 100 gram masła lub margaryny 2 budynie śmietankowe bez(...)misce krótko miksujemy miękką margarynę/masło. Następnie dodajemy żółtka, ser z wiaderka, budynie i wlewamy mleko skondensowane. Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam delikatnie na herbatniki przy pomocy łyżki wazowej. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół
Blog kulinarny S9.PLbiałka odłożyć do masy serowej] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku 3/4 szkl oliwy 3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek (4 z ciasta(...)utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie dodać ser, budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp
Moje domowe kucharzeniepapierem do pieczeni). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. składniki na masę serową: 750 g sera białego, trzy krotnie zmielonego 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 200 g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (przy użyciu waniliowego sernik może mieć barwę bardziej żółtszą) 6-8 ciasteczek oreo z nadzieniem, pokrojonych na ćwiartki wykonanie: Ser miksujemy
Domowy Smak Jedzenia