Sernik na zimno z mango bez pieczenia. Pyszny delikatny i aksamitny deser idealny na upalne dni ale nie tylko. Jego przygotowanie jest banalnie proste i każdy sobie poradzi z jego wykonaniem. foremka o średnicy 16 cm 400 g sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 mango około 400 g 1 galaretka o smaku pomarańczowym 1 łyżka(...)mango dodać ser, zimną galaretkę i płynną żelatynę. Całość ponownie zmiksować na jednolitą masę. Dno foremki wyłożyć biszkoptami, wylać masę sernikową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Śmietankę podgrzać prawie do momentu zagotowania. Gorącą śmietanką zalać połamaną na kawałki czekoladę, dokładnie wymieszać aż czekolada się całkowicie rozpuści. Lekko przestudzić następnie wylać na stężały sernik, wyrównać i wstawić
Andzia Pichci(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak ciasto deserowe, którego głównym składnikiem jest ser. Nazwa ta jest dosyć ogólna, ponieważ rodzajów sernika jest mnóstwo
Przepiski.plpush({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa z dodatkiem brzoskwiń to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik z brzoskwiniami od bardzo dawna był pieczony w moim rodzinnym domy, szczególnie w okresie świątecznym. To takie nasze tradycyjne ciasto na święta . Sernik(...)push({}); Na domowy sernik zazwyczaj kupuję masę serową z wiaderka, jednak można użyć też zwykłego sera w kostce albo swojego, prosto od krowy. Należy pamiętać jednak, aby zmielić taki ser w maszynce nawet 3 razy, aby nie było grudek. Dodatkowo możecie także, zamiast brzoskwiń użyć ananasa lub moreli, co sprawi, że sernik będzie smakował
Przepiski.plSernik snickers Spód 180 g kakaowych herbatników 80 g masła 10 g cukru pudru ((1 łyżka)) Masa 1 kg twarogu sernikowego ((Mój Ulubiony lub Piątnica)) 200 g śmietanki 36 % 4 jajka L lub 5 M 100 g cukru pudru 120 g solonych orzeszków ziemnych 250 g kajmaku ((1/2 puszki)) 100 g gorzkiej czekolady 35 g waniliowego budyniu bez(...)pokojowej): ser z wiaderka, śmietankę 36 %, jajka, budyń, cukier puder, 250 g kajmaku, rozdrobnione orzeszki i startą czekoladę. Całość miksuj tylko do połączenia składników Wyjmij tortownicę z lodówki i wylej masę na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj za pomocą łyżki. Wstaw tortownicę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik 60 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu
Przepisy na widelcuSernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową Pieczony sernik na spodzie z herbatników, pokryty pysznym, czekoladowym musem i dopełniony frużeliną z malin. Idealne połączenie smakowe. Polecam! Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponowni sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy dalej przy
Blog z ApetytemCześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki(...)żółtek. Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrami. Dodałam 1,5 łyżeczki cukru z pomarańczą oraz 1 łyżeczkę ekstraktu pomarańczowego. Wlałam olej i miksowałam dalej. Dodałam ser, mąkę ziemniaczaną i wyrobiłam gładką masę. Pod koniec wlałam śmietankę i wymieszałam aż wszystko ładnie się połączy. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyłam z masą serową
Pieprzyć z FantazjąCześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki(...)żółtek. Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrami. Dodałam 1,5 łyżeczki cukru z pomarańczą oraz 1 łyżeczkę ekstraktu pomarańczowego. Wlałam olej i miksowałam dalej. Dodałam ser, mąkę ziemniaczaną i wyrobiłam gładką masę. Pod koniec wlałam śmietankę i wymieszałam aż wszystko ładnie się połączy. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyłam z masą serową
Pieprzyć z Fantazjąchcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna. Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g(...)schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z cukrem (ksylitolem). Następnie partiami dodajemy ser, po każdym dodaniu miksujemy. Dodajemy także jajko
Smaczne ZdroweSernik z bezą na kruchym i pod kruchym ciastem Chcąc sprostać oczekiwaniom ( przez grzeczność nie nazwę ich wymaganiami ) jednego z domowników, upiekłam sernik z bezą. Beza, kruchy spód - zgodnie z życzeniem. Nawet rodzynkom nie powiedziałam nie. Serniczek na wielkanocny stół musi być smaczny długo po upieczeniu, bo wraz z innymi słodkościami wyjadany jest etapowo, na zakładkę(...)ścieramy drugą połowę ciasta kruchego. Możemy zetrzeć je bezpośrednio na ser, bez wykładania bezy. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 20 min, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy wypiek w nim przynajmniej przez godzinę ( w zamkniętym ). Sernik jest płaski, nie opada znacząco - przy bezie ewentualne zapadki
Kronika PiekarnikaSernik…który smakuje i pachnie prawdziwym domowym sernikiem. Bez zbędnych dodatków smakowych bez udziwnień. Prosty, smaczny i mega puszysty. Na moim blogu znajdziecie różnorodną ilość serników, zarówno warstwowych, tych z owocami, na zimno czy ucieranych w makutrze. Mam ich chyba najwięcej wśród różnorodnych przepisów. Wszystkie zachwycają ale mnie najbardziej smakują takie jak ten mleczny(...)ubić osobno na gęstą lśniącą pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Sernik będzie miał dość rzadką ale puszystą konsystencję. Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu. Po 30 minutach podczas pieczenia sernik zacznie się mocno przypiekać, należy przykryć wierzch
Wanilia i KardamonSernik z mlekiem skondensowanym z puszki jest wyjątkowo mleczny, kremowo- puszysty i smaczny. Bardzo łatwy w przygotowaniu, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 kg sera mielonego z wiaderka 5 jajek 1 puszka mleka słodzonego, skondensowanego 530 g 1 cukier waniliowy 100 ml śmietany 30 % 2 budynie waniliowe bez cukru, każdy(...)żółtka, cukier waniliowy, miksujemy, nastepnie wlewamy puszkę mleka skondensowanego. Do masy dodajemy cały ser i miksujemy, następnie wlewamy śmietanę 30 %, mieszamy. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i rodzynki, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ją do sera i mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 * C, pieczemy jedną godzinę
Kulinarne Fantazje Mariolipolałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam. SKŁADNIKI : 200 g herbatników maślanych 1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 czekolada + 4 łyżki mleka wiórki kokosowe do posypania(...)cukry, chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C. Ciasto po upieczeniu studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem
Kulinarne Fantazje Mariolidelikatne i puszyste suflety serowe. Bez ciasta, bez polew i bez nadmiaru cukru. Pyszna alternatywa sernika dla diabetyka. Ten przepis od dawna gości w naszym domu i jeszcze się nam nie znudził. Szczerze mówiąc, nigdy się nam nie znudzi! Bazą jest chudy ser i białka jaj, dzięki którym masa serowa nabiera objętości. Podczas pieczenia, suflety rosną
Dietologktoś mnie zna, to wie: uwielbiam serniki. Jeśli są bez rodzynek - zawsze spróbuję! Sernik ten zrobiłam więc z ogromną przyjemnością ;) Spód: 300 g ciastek maślanych 100 g roztopionego masła 2 duże jabłka 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Masa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 2/3 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!proszku do pieczenia, kostka margaryny Masa serowa: 1kg. sera, 3/4 kost. margaryny, 1 szkl. cukru, 3 całe jajka, 1 budyń śmietankowy bez cukru Wykonanie: Piana z białek: 4 białka ubić na sztywno i dodawać szklankę cukru, Z podanych
Kuchnia Beaty