białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy(...)partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na schłodzony sernik *** *** Ja dodatkowo polałam delikatnie lukrem i wykonałam ozdobny wzorek za pomocą wykałaczki *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z Apetytemmożna zrobić w różnej formie. Najczęściej kojarzy się z sernikiem pieczonym lub sernikiem na zimno w dużej formie. Ja dzisiaj zrobiłam mini serniczki na zimno w formie półkul. Do wykonania serniczków wykorzystałam Twaróg z mascarpone firmy President. Twaróg ten jest delikatny, ma aksamitną konsystencję co sprawia, że jest idealny do serników i deserów na zimno. MINI SERNICZKI MALINOWE Składniki(...)cukru 1 galaretka malinowa masa malinowa: 100 ml.przecieru z malin 125 g śmietany 30% 250 g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny masa śmietankowa: 125 g śmietany 30% 250 g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny dodatkowo: 2 opakowania ciastek Oreo (po 176 g.każde
Bon appetit mon amiesernika przygotowuje się ciasto kruche, mój przepis zawiera natomiast klasyczną kruszonkę powstałą na bazie mąki, masła i cukru, z dodatkiem smakowym w postaci kakao. W zależności od użytego twarogu, sernik będzie trochę inaczej smakował. Moja mama zawsze przygotowuje go z klasycznego, trzykrotnie mielonego twarogu, ja do przepisu wykorzystałam twaróg sernikowy z wiaderka. Różnicę widać nie w konsystencji sernika(...)porcjować (ciepła kruszonka jest delikatna i kruszy się). Polecam również przepisy na sernik czekoladowy oraz sernik na kruchym cieście . Sernik królewski, czyli sernik z kakaową kruszonką Składniki: kruszonka 200g mąki pszennej 110g masła 100g cukru 3 łyżki kakao masa serowa 500g twarogu sernikowego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 2 jajka 50g masła 100g cukru
Smakołyki BerenikiSernikobrownie z malinami Jak sami wiecie malin było u mnie tego lata pod dostatkiem, a teraz mam pod dostatkiem malin prawie w każdej postaci Dżemy, soki
Relaxtimezmodyfikowała. Mam tu na myśli głównie spód ciasta, do którego dodałąm mielone orzechy włoskie. Mój Tata uwielbia serniki, więc obiecałam że przygotuję jakiś na święta. Spodziewał się zwykłego, a tu niespodzianka. Zwykły zazwyczaj wychodzi mi taki suchy, że bez kawy nijak nie smakuje, a ten... ten ma kremową konsystencję, jest puszysty i delikatny, a dodatek tego orzechowego(...)serowa: 1 kg podwójnie zmielonego twarogu lub dobrej jakości „wiaderkowego” 5 jajek 150g cukru kryształu ¾ szklanki soku jabłkowego 1 duży budyń śmietankowy na ¾l mleka 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka kajmaku 5 jabłek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Prostokątną formę (u mnie z odpinanym rantem) wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Mąkę przesiewamy
Kuchnia w czekoladzieChrupiący kurczak spod cegły, błyskawiczna pizza z samorosnącej mąki, tarta ze szparagami, super szybki chiński makaron w niecodziennym sosie, polędwiczka glazurowana musztardą i bakłażan od parmezanem
Niedzielny kucharzspowoduje, że sernik wyrośnie a następnie opadnie. Gotową masę przelewamy do tortownicy z przygotowanym ciasteczkowym spodem. Polewa ze śmietany- Śmietanę mieszamy z cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Na dnie piekarnika ustawiamy blaszkę lub naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Wkładamy do piekarnika tortownicę z sernikiem i natychmiast zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Sernik pieczemy 1 godzinę(...)polewę ze śmietany. Sernik ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 25 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i pozostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia. Po wyjęciu z piekarnika sernik chowamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Solony karmel: Do małej patelni wsypujemy cukier, podgrzewamy na średnim ogniu bez mieszania aż się
Smakowity Blog Kulinarnyrabarbar. Niestety daje się odczuć, że sezon ten już się kończy. Zjadam truskawki z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, same truskawki bez dodatków, ale nie byłabym sobą, jakbym nie wykorzystała ich do wypieków. Gdy zobaczyłam ten sernik u Kasi od razu wiedziałam, że muszę go upiec. Jest pyszny, wilgotny i taki w sam raz. Wprawdzie słońca brakuje za oknem(...)Warstwa owocowa: * 300 g rabarbaru * 250 g truskawek * 1/2 szklanki wody (125 ml) * 3/4 szklanki cukru * 40 g mąki pszennej * 50 g mąki ziemniaczanej Warstwa serowa: * 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka * 3 pełne łyżki gęstej śmietany 18% * 3 duże jajka * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy (proszek) Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się bardzo kleić
dom-agi.plKolejny zaległy świąteczny przepis. Znalazłam go u Ilony , gdy okazało się że przepis mamy niestety nie został przeze mnie spisany. W ostatniej chwili musiałam szukać ratunku
peggiwkuchnikoniecznie musi to być lodówka. Składniki na kruche ciasto: 350 g mąki pszennej odrobina soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 1/2 szklanki cukru 170 g masła 1 jajko 2 żółtka Masa serowa: 1 kg tłustego twarogu 250 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 8 żółtek i 5 ubitych białek starta skórka z pomarańczy(...)papierem do pieczenia. 2/3 ciasta rozwałkować na stolnicy podsypując mąką i wyłożyć je na spód, podziurkować go widelcem (fot.1) . Resztę ciasta na razie schować ponownie do lodówki. W tym momencie ja ze swojej strony polecam zapieczenie spodu w temperaturze 180˚C (z termoobiegiem) przez około 10-12 minut. Niestety przy pierwszej próbie pieczenia tego sernika, zrobiłam
Świat Ciastarobią się praktycznie same, ale wymagają dużo czasu np. pieczone warzywa. Kiedy zapraszamy dużą grupę ludzi jak zwykle na Wielkanoc, proste danie to też takie, które można przygotować wcześniej i tylko podgrzać czy podać, żeby nie stresować się, gdy już mamy gości. Moim zdaniem właśnie takie powinny być święta. Bez pośpiechu, pokrzykiwania na siebie i robienia kilku rzeczy(...)zamrozić, żeby na Wielkanoc po prostu wyjąć z zamrażalki i udekorować. Składniki: 1,5 białej czekolady (ok 130-150 g) kilo serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) 2 łyżki oleju z dynii u mnie tłoczony na zimno z olejarni Niwki skórka z całej cytryny 2 czubate łyżki miodu garść wędzonych
Ugotowane pozamiatanewyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez makowca pełnego bakalii, nie do końca natomiast przepadam za suchym makowym ciastem zawijanym w kruche lub drożdżowe ciasto. Dla mnie jest trochę za mało lekkie. W przeciwieństwie do sernika z makiem na delikatnym, kruchym spodzie z piernika. Pyszne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto. Idealne na wigilijny stół. Do tego typu wypieków świetnie(...)podpieczony spód wykładam przygotowaną masę makową a następnie wlewam masę serową. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę a następnie studzę do temperatury pokojowej a później przez 2-3 godziny w lodówce. Czekoladę rozpuszczam z masłem i polewam nią schłodzony sernik. Dekoruję migdałami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamargaryny Kasia - 1 duża łyżka śmietany 18 % - kilka kropel olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - prawie cały barwnik spożywczy ( ja kupiłam i polecam na aukcji http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-do-ciast-kremow-czerwony-wilton-i6153879217.html ) Sernik : - 650 g twarogu ,u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka cukru pudru - 4 jajka - 1 duża ,płaska łyżka mąki pszennej(...)piec 40-50 minut ,do"suchego patyczka" Wyjąć i studzić na kratce. Sernik : Piekarnik nagrzać do 180 stopni , do miski wrzucić wszystkie składniki i krótko wymieszać na średnich obrotach ,tylko do połączenia składników żeby nie napowietrzać masy bo nie ma wyrosnąć a musi być płaski :) Blaszkę wyłożyć papierem dopieczenia i szczelnie owinąć folią aluminiową bo sernik będzie
Wypieki ReneTe ciasto powstało pod wpływem emocji 😃 Miałam zły dzień, a chciało mi się coś słodkiego.😈 Zrobiłam sobie zakupy, zaczęłam przygotowywać podstawowego murzynka, na koniec dodając trochę
Zdrowie i pysznie na talerzuMasa serowa z mrożonymi jagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku. Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne. Prosta konstrukcja
Ze smakiem bez glutenu