serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:312/428)

BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 263

szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia krem: 150 ml schłodzonej kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 50 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki soku z cytryny owoce: 2 słoiczki żurawiny do mięs i serów sok i skórka z 1 cytryny

W kuchni Karmel-itki
Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym 218

składników i 10 minut w kuchni, by powstał smaczny imprezowy deser. Robione na szybko, byleby zdążyć dziś z przepisem dla Was. To co, skusicie się? Potrzebne nam: - 200 g serka mascarpone - 100 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady z nadzieniem pomarańczowym - sok z połowy pomarańczy - 12 gotowych kruchych babeczek - różne posypki do ozdoby Przygotowanie:  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

W poszukiwaniu inspiracji
Cake pops z masłem orzechowym 208

pops z nutellą. W wersji świątecznej lub poświątecznej można przygotować je z pokruszonego piernika.    Składniki: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa, biszkopt lub piernik) 120 g serka mascarpone 80 g masła orzechowego 2 łyżki płynnego miodu 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju wiórki kokosowe patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik kawowy 171

papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Składniki: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g serka mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 200 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kawy rozpuszczalnej (w postaci proszku

Kubki smaku
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 428

żelatyny  2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody  100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko)  250 g serka mascarpone 3/4 szklanki  cukru  250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego  Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce  Sposób przygotowania

Kubki smaku
Deser truskawkowy z ricottą 189

lekko słonawy w smaku dla mnie idealnie się komponuje z truskawkami. Deser z nim można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż ma niską zawartość tłuszczu w przeciwieństwie do swojego "kolegi" serka mascarpone. Warstwy można układać wg swoich upodobań. Składniki: 250 g sera ricotta ok. 1 łyżka cukru pudru 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % kruche herbatniki, pełnoziarniste ciastka lub inne ulubione

Kubki smaku
Torcik z malinami, śmietanką i czekoladą 147

jego wygląd niebanalny.  Zapraszam... Skala smaku 10/10   Składniki: 300 g białej czekolady 1 szklanka śmietany kremówki (250 ml) 5 jajek 120 g drobnego cukru 250 g serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 1 łyżka ekstraktu z wanilii 300 g malin (mogą być mrożone) Kremówkę przelać do niewielkiego garnuszka, podgrzewać. Dodać do niej połamaną białą czekoladę. Cały czas podgrzewać

Kubki smaku
Seromakowiec 477

łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki orzechów włoskich około 15 suszonych daktyli 3 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam gotowego w wiaderku) 250 g serka mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 4 duże jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek) skórka starta z 1 pomarańczy Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem

Oryginalny smak
Spaghetti carbonara (wg oryginału) 198

carbonara nie zawiera kremówki - Włosi jej dodatek uważają za profanację tego dania. Powinna być również bez cebuli (ja dodałam). Jednakże na własne potrzeby - spaghetti można urozmaicić śmietanką czy odrobiną serka mascarpone. (2-3 porcje) 100-150g surowego wędzonego boczku lub pancetty (włoskiego suszonego boczku) 1 cebula 1 jajko 2 żółtka (ma być tyle żółtek, na ile osób przyrządzane jest

Di gotuje
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 313

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno

Karo in the Kitchen
Śmietanowy tort motylek 256

łyżki cukru 2 śmietanfixy pół puszki brzoskwiń pół łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody wierzch: 400 ml śmietany 2 łyżki cukru 2 śmietanfixy odrobina czerwonego barwnika 250 g serka mascarpone kolorowe posypki 1 banan Sposób przygotowania: Upiec biszkopt według tego przepisu , lub każdego innego który lubicie. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Najgrubszy blat położyć na spód. Brzoskwinie z puszki odsączyć

na moim stole...
Ciasto czekoladowe bez jajek i masła 465

łyżeczki octu jabłkowego *Polewa: - 50 g gorzkiej czekolady - 50 g czekolady z nadzieniem karmelowym (ja użyłam milki) - 25 g masła lub 2 łyżki mleka roślinnego * Krem: - 200 g serka mascarpone - 3 czubate łyżeczki konfitury malinowej - 50 g miękkiego masła (można pominąć) * Dodatkowo: - cukrowe płatki śniegu i perełki  Przygotowanie:  Suche składniki ciasta wsypujemy do miski, zalewamy wodą i octem

W poszukiwaniu inspiracji
PLACUSZKI OWSIANO - BANANOWE 136

staram się jej w tym choć trochę pomóc, aby to nie były tylko sucharki i woda ;) SKŁADNIKI: 6 łyżek płatków owsianych 1 duży dojrzały banan 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka płatków migdałowych 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia A jak to zrobić: Płatki owsiane zmielić na mąkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać

Kuchnia w opałach
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 212

gorzkiej czekolady i posypujemy całość migdałami.   Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minu t.  Redukujemy zmieszany z cukrem sok  z pomarańczy. Dodajemy do soku serek  mascarpone  i drobno pokrojone skórki pomarańczy.   Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem

SzczyptaSmaQ
Hummus 213

część ciecierzycy. Wszystko mielić tak długo, aż masa roztarta między palcami będzie gładka jak masło (prawie :)). Dodać sól do smaku, krótko zmielić, do połączenia składników. Hummus ma mieć konsystencję serka mascarpone więc jeżeli jest zbyt gęsty należy dolać łyżeczkę wody lub więcej wedle potrzeby. Hummus przełożyć na płaski talerzyk wyrównać, delikatnie skropić oliwą, posypać kminem lub orzeszkami czy posiekaną pietruszką

moj przepis na