warzywami Bezglutenowa tarta z gruszkami i orzechową kruszonką Bezglutenowa tarta z borówkami Bezglutenowa tarta serowa z borówkami Bezglutenowa tarta z wiśniami i kruszonką Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką Bezglutenowa tarta z szynką i młodym groszkiem Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami Bezglutenowa tarta z łososiem i cukinią Bezglutenowa tarta z kurczakiem
Kuchnia bezglutenowatego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi ) 700-800 g wypestkowanych czereśni Krem: 500 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru ładne czereśnie z szypułkami kilka kostek czekolady deserowej płatki migdałowe (ok. 100 g) Masa czereśniowa: Wypestkowane czereśnie
Kuchnia bezglutenowaSernik smakuje rewelacyjnie, koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 4 łyżki rozpuszczonego masła Masa serowa: 700 g twarogu na serniki 300 g serka mascarpone 1 szklanka cukru brązowego 5 jaj 300 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki likieru kawowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki mąki ryżowej
Kuchnia bezglutenowaśrednicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na mus malinowy: 500 g malin 250 g serka mascarpone 350 g śmietany 30% 110 g cukru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 2 galaretki malinowe 200 ml gorącej wody dodatkowo: 1 galaretka malinowa 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy
Domowy Smak Jedzeniacytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać
Wanilia i Kardamonporze jem figi do wszystkiego, to sajgonki, które wcześniej jadłam z borówkami , również skończyły nadziane figami. Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 4 łyżki jogurtu greckiego lub serka mascarpone garstka orzechów włoskich 2 świeże figi Przygotowanie: Jedną figę pokroić w plasterki i odłożyć na późnej. Drugą pokroić na małe kawałki i wymieszać z posiekanymi orzechami i jogurtem. Arkusz papieru
Ugotowane pozamiataneMoje pierwsze Tiramisu i już teraz wiem, dlaczego Włosi tak uwielbiają ten deser :) Składniki: - 500 g serka mascarpone - 200 ml mocnego naparu kawy - 5 żółtek - 100 ml śmietanki kremówki - 250 g podłużnych biszkoptów - 100 ml rumu - 5 łyżek cukru pudru - 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Kawę mieszamy z rumem i wlewamy do głębokiego talerza. Żółtka ubijamy z cukrem
Zainspirowana w kuchnimąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku Nasączenie: 50 ml przegotowanej wody 50 ml Amaretto Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier
Na Ciasteczkowych PapierachTrzeba wymieszać: 1 serek mascarpone + ½ dużego kubka jogurtu greckiego + miód, dodać około 1 szklanki ulubionych owoców (najlepiej jagodowych) i schłodzić co najmniej godzinę. To wszystko (pomysł od moich rodziców). P.S. Zamiast miodu możecie dodać słodkie syropy, np. z agawy, daktyli lub zdać się na słodycz owoców. P.S. Deser można ułożyć warstwami lub wszystko wymieszać. Z tej ilości składników wychodzą
Qlinarnie i Qlinarniewszystko wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przelać ciasto do tortownicy. Biszkopt piec w 175 stopniach do uzyskania złotego koloru. Składniki na Tiramisu: 500 g serka mascarpone, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 4 jajka, kieliszek likieru Amaretto, szklanka mocnej kawy espresso, 1/2 szklanki cukru, gorzkie , dobrej jakości kakao do oprószenia, 2/3 szklanki
Aromatyczne Podróżejajka 5 czubatych łyżek kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki konfitury z pigwy (sprawdzą się też powidła śliwkowe, dżem porzeczkowy, z róży...) Masa serowa: 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru (tu najlepiej biały, brązowy zmieni kolor masy) 1 jajko 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: owoce (u mnie jeżyny) Sposób przygotowania: Masło przekładamy do rondelka i rozpuszczamy
Kolorowy Przepisownikciasto: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko
KuchcikoweLovedowolny krem i tyle. Ja zazwyczaj rolady robię z bitą śmietaną, bo lubię gdy są delikatne niczym chmurka, ale możecie zastosować kremy jakie lubicie najbardziej czy to na bazie serka mascarpone, czy masła. Moim zdaniem w lato nic nie sprawdzi się lepiej jak bita puszysta śmietana i słodkie dojrzałe owoce. Rolada z malinami to jedno z moich ulubionych ciast
SMYKWKUCHNIZupa z pieczonej papryki jest czasochłonna, ale smak rekompensuje jej przygotowanie. Znakomicie smakuje z grillowaną grzanką, można ją podać również z groszkiem ptysiowym. Często dodaje do niej serek mascarpone lub po prostu mozzarellę. Składniki: 5-6 sztuk czerwonej papryki 4 ząbki czosnku 1 mała cebula 4 łyżki oliwy około 0,5 l wywaru sól
Kukuleczkimarki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka nalewki malinowej barwnik spożywczy różowy 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ½ szklanki musu z malin 2 łyżeczki nalewki malinowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier
Podróż w kulinaria