serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:320/428)

Jajka faszerowane z kawiorem 135

łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka drobno pokrojonego koperku 1 plasterek szynki 1 malutki ząbek czosnku (lub pół większego) czerwony kawior (czarny też może być) 1 łyżka parmezanu 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Nooo, sporo składników, bo to jajka na bogato :) Gotujemy zatem jajka na twardo. I tutaj mała lekcja: jajka należy gotować (tzn. wkładamy jajka

Marder&Marder Manufacture
Tiramisu 195

jakimiś żulami spod sklepu jesteśmy: Madzia przez 6 lat jak jesteśmy razem widziała mnie naprawdę pijanego tylko jeden raz ;) Oryginalny przepis z Moje Wypieki mówi, że: 750 g serka mascarpone 4 duże jajka 2 paczki podłużnych biszkoptów 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 1 szklana świeżo zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Amaretto kakao do oprószenia Wszystkie składniki mają być

Marder&Marder Manufacture
Alpejka malinowa 1079

czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 16 g cukru waniliowego Krem malinowy: 500 g śmietany kremówki 30- 36% 1 śmietan fiks 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki świeżych malin Poncz: 3/4 szklanki wody 1 łyżka cukru pudru trzcinowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka rumu lub innego alkoholu Dodatkowo: 3/4 szklanki dżemu

Wanilia i Kardamon
Ekspresowe (oszukane) tiramisu 157

samym szalonych pomysłów a dla tych zaganianych ostatnio (jak ja) polecam ten szybki, oszukany deser :) Dlaczego oszukany? A no ponieważ oryginalne Tiramisu powinno w swoim składzie zawierać serek mascarpone, likier amaretto i kilka innych składników. A ja posłużyłam się tym oto gotowcem :) Kiedyś z M kupiliśmy ten krem "na spróbowanie" i jemu tak zasmakował, że od czasu do czasu muszę

My simple kitchen
TRUSKAWKOWO - MALINOWY TORT BEZOWY Z KANDYZOWANYMI PŁATKAMI DZIKIEJ RÓŻY I MIĘTY 255

SKŁADNIKI: 8 białek 1 1/2 szkl cukru szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu z białego wina 700 ml śmietanki 30 % 400 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru ulubione owoce płatki dzikiej róży listki mięty drobny cukier do wypieków białko A jak to zrobić: Płatki róży i listki mięty posmarować białkiem i dokładnie

Kuchnia w opałach
Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem 148

Dziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności. A do deseru użyłam galaretek, które dostałam w ramach współpracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Malinowa chmurka 379

malin (świeżych lub mrożonych) 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) 1,5 l wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Beza z migdałami: 3 białka, w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru

Świat Ciasta
CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYKU 177

słodycze i dobrą, szaloną zabawę ;) Podaję Wam przepis na pyszne3 ciastka na patyczkach, na pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa: 3 mleczne czekolady Goplana 2 łyżki mleka Wykonanie:  Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy  kulę, którą wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto 152

kalarepki z zielonym pesto Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 2 duże kalarepki 2 spore ziemniaki 1 cebula 1000 ml bulionu 125 g serka mascarpone olej kujawskiego ze smakiem  bazylia 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1/2 łyżeczka kuminu olej do smażenia Pesto: 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki posiekanych listków mięty

Kulinarne przygody Gatity
Leśny mech 338

Krem: 300 ml śmietanki 30 % 2  śmietan-fixy (zagęstnik do śmietany) cukier waniliowy + 2 łyżki cukru pudru 1 szt granatu do dekoracji *) można zastosować wersję z kremem z serkiem mascarpone Wykonanie: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody na sitku, najlepiej dzień wcześniej rozmrażać na sitku, aby obciekł z wody, następnie z użyciem blendera zblendować na gładką masę. Polecam brykiet

kgwjanczewo
Pychotka orzechowa (bez pieczenia) 186

żurawinowo-orzechowa )  Masa budyniowa: 500 ml mleka 1/2 szkl cukru 2 żółtka 2 łyżki (czubate) mąki pszennej 2 łyżki (czubate) mąki ziemniaczanej 250 g masła/margaryny 1 op. serka mascarpone (można pominąć lub zastąpić 200 ml ubitej śmietanki 30%) 30 małych bez do ozdoby 50-100 g czekolady 1. Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. Odlane mleko

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 175

rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante  60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Ciastka wkładamy do blendera i miksujemy z masłem

Kulinarne przygody Gatity
Imbirowe serniczki z kaszy gryczanej 93

Brzmi groźnie? Niepotrzebnie bo te lekkie, pachnące imbirem serniczki przygotowane na bazie gryczanej kaszy i serka mascarpone są naprawdę pyszne. Zanurzone w serowej masie kawałki gorzkiej czekolady dodają słodyczy i doskonale przełamują serowy smak. Idealnie sprawdzą się jako zdrowa, popołudniowa przekąska. Inspiracja od Karola Okrasy

Milion Smaków
Deser owocowy z ciasteczkami amaretti 111

Letni deser idealny na poprawę humoru. Aromatyczne ciasteczka Amaretti na jego dnie wspaniale zgrywają się z jogurtem wymieszanym z serkiem mascarpone. Do tego maliny oraz borówki i można się delektować słodką chwilą przyjemności

Milion Smaków
Cake Pops czyli przepyszne czekoladowe lizaki 185

weekend eksperymentowałam z Cake Pops'ami :-) Przepis na ok. 34 lizaczki: - 400g biszkoptów (Ja zużyłam 4xpo100g) - 250g serka Mascarpone - 4 łyżeczki kakao - 3 polewy czekoladowe (lub inne smaki) - kolorowe posypki cukrowe - patyczki do szaszłyków lub do lizaków - styropian Biszkopty rozmiażdżyć wałkiem na drobno (Ja to robię nie wyciągając biszkoptów z paczki, walę śmiało młotkiem w opakowanie) Dodajemy kakao, mascarpone

upichcona