Dzisiaj przepis dla miłośników serników… i czekolady. Świąteczny sernik o smaku czekolady deserowej i zapachu piernika na kruchym spodzie z ciasteczek kakaowych. Nie należy do
Oryginalny smakmąki tortowej320 g cukru pudru10 łyżek oleju rzepakowego10 łyżek zimnej wody5 jaj1 łyżka proszku do pieczeniaćwierć łyżeczki sody1 łyżeczka cynamonu2 łyżki maku niebieskiegoMasa:350 ml śmietanki 30%250 g serka mascarpone1 łyżka cukru pudru1 opakowanie fixu do śmietanyDodatki:3 łyżki powidła śliwkowego80 g masy marcepanowejDo nasączania:100 ml soku pomarańczowegoDo ozdoby100 g gorzkiej czekolady20 g białej czekoladyłyżka kakaoNa początek przygotowujemy(...)pieczemy około 45 minut 180 stopniach ( do suchego patyczka).Przygotowujemy masę.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i fixem do śmietany.Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie ale dokładnie mieszamy.Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części.Wszystkie nasączamy sokiem pomarańczowym.Pna pierwszym biszkopcie układamy rozwałkowaną masę marcepanową,smarujemy 1,5 łyżki powidła i nakładamy 1/3 masy śmietankowej.Przykrywamy
Mienta blogjest nie tylko idealnie kremowy,ale znaczaco podnosi jego walory zdrowotne.Jak zdrowe jest mleko kokosowe pisalam tutaj:kokosdomowe-mleko-i-wiorki-kokosowe.Dodanie do sernika kremu kokosowgo jest swietna alternatywa dla smietany kremowki,czy serka mascarpone .Wasz organizm odetchnie od nadmiaru cholesterolu,a kokos przyspieszy metabolizm,co przy swiatecznym obciazeniu naszego ukladu trawiennego ma niebagatelne znaczenie.Sernik z dodatkiem tlustego,aksamitnego kremu z kokosa jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!500 g serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko )500 g serka mascarpone400 g masy krówkowej kajmakowej2 budynie śmietankowe ( po 35 g )4 łyżki brązowego cukru4 duże
Ewa w kuchnicukru100 ml oleju250 g mąki50 g kakao1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli1/2 łyżeczki cynamonu150 g drobno pokrojonej gorzkiej czekolady400 g startej na dużych oczkach cukiniiMasa:500 g serka mascarpone /w temperaturze pokojowej/100 g gorzkiej czekolady1 czubata łyżka kakaoszczypta soli3 łyżki cukru pudruTortownica o wymiarze 21 cm, wyłożona pergaminem i natłuszczona /u mnie blaszka 20x20cm/1. Do jednej miski przesiać
UgotujmyTo.pltaki deser, który proponuję dzisiaj? :) Podanych składników wystarcza na 6 porcji.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone i delikatnie rozprowadzić go łyżką, tak żeby był całkiem gładki. Następnie dodać go do śmietany i razem delikatnie połączyć. Wstawić do lodówki.Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć
Świat Domowej KuchniSkładniki na ciasto:300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka Składniki na masę:1/2 kg serka mascarpone5 łyżek cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki śmietanki kremowej 30%Dodatkowo:1/2 kg truskawek2 łyżki cukruMąkę przesiać, wsypać cukier, dodać zimne masło i wszystko posiekać nożem. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto(...)odciąć, wyrównać brzegi. Ponakłuwać widelcem (fot.1). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temp. 180ºC. Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia.Teraz należy przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym (fot.2), a następnie z ubitą na bardzo sztywną pianę śmietanką kremową. Krem wyłożyć na spód tarty. Wyrównać (fot.3). Wstawić do lodówki.Truskawki umyć. Usunąć
Świat CiastaSkładniki na spód:200 g mąki pszennej100 g miękkiego masła50 g cukru pudru2 żółtkaMasa serowa:1 kg sera mielonego w wiaderku250 g serka mascarpone3/4 szklanki cukru
Świat Ciastapora na ciasto biszkoptowe.Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku!Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną i truskawkami tworzy nieziemską całość!I robi się błyskawicznie!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- 3 jajka- 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki- 2 łyżeczki proszku
Ostra na Słodkojajka1/2 szklanki cukru1/4 szklanki kakao1/4 szklanki mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej50 czekolady gorzkiej (lub mlecznej)1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Krem:250 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówkiłyżka cukru z prawdziwa wanilią (można użyć cukru waniliowego)4 łyżki cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego50 g mielonych orzechów(...)pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 15-20 minut (do suchego patyczka).Śmietanę ubijamy, wsypujemy cukier z wanilią, cukier puder, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy zmielone orzechy, do drugiej czekoladę, nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania
Słodka Stronaserwisem ZPierwszegoTloczenia.pl oraz Fooder.pl.E-book można pobrać na tutaj.Sernik pomarańczowyCzas przygotowania: 90 minutProporcje dla 12 osób, tortownica 26 cmSkładniki:1000 g zmielonego twarogu250 g serka mascarpone200 g śmietany 18%4 jajka1 szklanka cukru3 łyżki mąki pszennej1 łyżka domowej esencji waniliowej1 łyżeczka esencji pomarańczowej2 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej2(...)obsypujemy tartą bułką. Na spód wykładamy ciastka, dociskamy je do dna tortownicy i wkładamy do lodówki.Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. W misce ucieramy żółtka w cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, śmietanę, mąkę, esencje i skórki pomarańczowe. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną masę i wraz z kandyzowanymi owocami dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę.Sernik pieczemy
Kulinarne przygody Gatitycudowne mieszanki ziaren skomponowane z czarnym sezamem. Coś cudownego. SKŁADNIKI:- 200 g mąki chlebowej- 200 g mąki Dunkel- 50 g mąki z tapioki- pół kostki masła- pół serka mascarpone- pół kostki drożdży- łyżeczka soli- 2 łyżeczki cukru- 200 ml mleka- 2 żółtka kurze / 4 przepiórcze- 8-10 łyżek ziaren EUFORIA- 2-3 łyżki ziaren piekło-niebo- 4 łyżki czarnego
Wypisz WymalujWpis pochodzi z www.mgotuje.plWczoraj wymyśliłam bardzo smaczny deser. Zrobiłam domową galaretkę z koncentratu z mango, którą przełożyłam kremem z serka mascarpone , śmietany kremówki i czekolady. Galaretka z mango wyszła bardzo smaczna, a dodatek kremu z odrobiną czekolady zbalansował słodko-kwaskowy smak mango. Smakowało wszystkim bez wyjątku (nawet tym którzy nie przepadają
Marta Gotujeserka mascarpone250 ml schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego2 jajka2 granatyWykonanie:Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki.Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.Mascarpone zmiksować z mlekiem
Z Majeczką w kuchniszklanki wiórków kokosowych1/3 szklanki cukru pudru1/4 szklanki kakao150 g masła1 duże żółtkomus z białej czekolady300 g białej czekolady 100 ml śmietany 30%1 łyżka mleka100 g serka mascarpone5 łyżek żelatyny6 łyżek wodydodatkowoposypka z Crispearls mleczne Przygotowanie:Umieść w mikserze mąkę, wiórki kokosowe, cukier puder, kakao i masło. Rozdrabniaj do konsystencji małych okruchów. Dodaj(...)wyciągnij obciążenie z papierem i piecz jeszcze przez 10-12 minut, aż ciasto się zarumieni. Ostudź.Ubij na puszystą pianę śmietanę, następnie wymieszaj ją ręcznie z mascarpone (temperatura pokojowa). W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z łyżką mleka i połącz ze śmietaną. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie, delikatnie przestudź i połącz z musem czekoladowym. Jak mus zacznie
Niezły Młynek