serduszka - 1000 przepisów (strona:4/67)

Walentynkowe serduszka 171

Walentynki już jutro w związku z tym dzisiaj na blogu serduszka o maślanym smaku, ozdobione kolorowym królewskim lukrem.Składniki:- 300 g mąki- 1 kostka masła (200 g)- 100 g cukru pudru- 3 żółtka- odrobina mlekaPrzygotowanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli nie będzie chciało się połączyć dodajemy odrobinę mleka (ja dałam około 1/4 szklanki). Formujemy w kulę, zawijamy(...)folię i odtawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy foremką serduszka. Pieczemy na złoty kolor około 15 minut w temperaturze 200 C. Gdy ciasteczka wystygną możemy je dekorować (ja użyłam lukru, który przygotowywałam do pierniczków

Zainspirowana w kuchni
Kruche serduszka z wiśniowym nadzieniem 133

mąki, cukru, margaryny, jajka, proszku i aromatu zagniatamy ciasto.   Ciasto rozwałkowujemy cienko na posypanej mąką stolnicy i przy pomocy foremki wycinamy serduszka.   Na jednym serduszku układamy wiśnie, przykrywamy drugim.   Brzegi dociskamy widelcem.   Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Półkruche serduszka z dżemem 122

drożdże i zagnieść. Odstawić do lodówki na godzinę. Cienko rozwałkować, podsypując blat mąką. Z ciasta wykroić serduszka. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować dżemem, przykryć drugim serduszkiem. Ciasteczka delikatnie posmarować roztrzepanym żółtkiem jajka, posypać cukrem trzcinowym. Piec 15 minut, wystudzić na kratce

Magiczne Życie Marty
CIASTECZKA CZEKOLADOWE 128

wycinamy ciasteczka. Można je wykonać w kilku wersjach: pojedyncze z polewą lub podwójne przekładane ulubioną masą. Ja zrobiłam w trzech wersjach - pojedyncze z polewą posypane maczkiem truskawkowym, podwójne małe serduszka przekładane kajmakiem, podwójne ciasteczka z dziurką w kształcie serduszka również przekładane kajmakiem. Są pyszne- mocno czekoladowe! Zniknęły w mgnieniu oka 😉 Składniki: 130 g masła 2 jajka(...)Cały czas ucieramy mikserem. Następnie, nie przerywając ucierania, stopniowo dodajemy składniki suche. Gotowe ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. Rozwałkowujemy je na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy serduszka za pomocą foremek do wykrawania różnej wielkości: 1) wycinamy serduszka wielkości ok. 7 cm - ok. 8-10 szt. 2) wycinamy serduszka wielkości

Kuchnia MagdaLeny
Deser serduszko czekoladowo-kawowe (bez pieczenia) 123

przebić!), dodajemy śmietan fix i drobno mieloną kawę rozpuszczalną, po wymieszaniu dodajemy ostudzoną płynną czekoladę z chili. Masę wykładamy na spód naszego serca, pozostawiając w środku puste serduszko. Ostawiamy do lodówki do stężenia. Gdy masa będzie sztywna rozpuszczamy łyżkę galaretki czerwonej w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Ostrożnie wyjmujemy foremkę serce ze środka deseru i ostrożnie uzupełniamy to miejsce chłodną

Kolorowy Przepisownik
Pączki serduszka z likierem jajecznym 123

może odrobinę się lepić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin by ciasto urosło.   Rozwałkować na oprószonym mąką blacie na grubość 1,5 cm. Wykrawać serduszka odpowiednią foremką do ciasteczek. Smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut po obu stronach. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, ponieważ pączki spalą się z zewnątrz a w środku

KreatywnePiny
Czekoladowe muffinki serduszka z bitą śmietaną i wiśniami 179

cukru pudru mrożone wiśnie 2 garści Przygotowanie: Utrzyj masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i jajka do uzyskania gładkiej masy. Wypełnij masą foremki do babeczek w kształcie serduszek. Nasza masa jest już gotowa. Wstaw babeczki do rozgrzanego piekarnika. Piec: 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, gdy jest już gęsta tylko wymieszaj

KreatywnePiny
Serduszka pianki z pistacjami i suszonymi truskawkami 153

wstawiamy do lodówki. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. Wyjmujemy deser z lodówki i wykrawamy serduszka, Posypujemy je pokruszonymi pistacjami i suszonymi truskawkami. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji

KreatywnePiny
Czekoladowe serduszka 207

wzięłam orzechową. W przepisie pisze o 3 tabliczkach (300g), ja natomiast rozpuściłam 2 tabliczki po 90 g (180g) i jeszcze trochę mi jej zostało (myślę że przynajmniej na 2 serduszka). Przepis wydaje się wręcz banalny. Rozpuścić czekolade, wlać i ostudzić. No nie do końca bo: tą z kawałkami orzechów ciężko wyrównać nie mam termometru a czekoladę powinno się zahartować

W kuchni bez szafek
Cupcakes z serduszkami 155

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/cupcakes-z-serduszkami/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('dc91cd997c8cdcc53bb9ff8ded9a6690').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Cupcakes z serduszkami appeared first

dom-agi.pl
Ptysie „serduszka” 226

Dzisiaj przepis na ptysie w kształcie serc, idealne na zbliżające się Walentynki. Małe pyszności wypełnione bitą śmietaną… Jeżeli posmakowały Wam moje eklerki z kremem orzechowym , to te słodkie serduszka również przypadną Wam do gustu Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła mała szczypta soli Nadzienie: 500 g śmietany kremówki

Oryginalny smak
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI – WALENTYNKOWE SERDUSZKA 259

pieczenia, a następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wycinamy serduszka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 12-14 minut. Wyjmujemy, studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, zanurzamy do połowy każde

Ostra na Słodko
Serniczkowe serduszko z musem mango - banan i chrupiącą warstwą habżyków :) 115

Ciepła pogoda (która obecnie zniknęła :() zmusiła mnie, ażeby zrobić sernik na zimno, a raczej małe, słodkie serniczki, także zapraszam ;) Przepis prosty, więc każdy sobie poradzi :) Składniki na ok. 10 serduszek Na wierzch - 5 chlebków lnianych niepieczonych - HABŻYKI                LUB - 2 łyżki siemienia lnianego brązowego - 2 łyżki

Zdrowie na języku :P
Kruche, maślane ciasteczka z lukrem (serduszka) 155

Wszyscy robią faworki a że za nimi nie przepadam zrobiłam kruche, maślane ciasteczka :) przy okazji nadchodzących walentynek, głownie wykrawałam serduszka :) Składniki na kruche ciasteczka maślane: 300 g masła, 220 g cukru pudru, 1 cukier waniliowy600 g mąki tortowej, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczeniaMiękkie masło, cukier, cukier waniliowy

Bon Appetit Małgorzaty
Serduszka Bounty 133

pudru 25 g masła kilka kropli aromatu rumowegoTym razem pralinki w smaku przypominające batoniki Bounty. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Przygotować silikonowe małe foremki na pralinki w kształcie serduszek. Małym pędzelkiem pokrywać boki foremek (fot.1). Czynność należy powtórzyć 3 - 4 razy, aż do momentu kiedy grubość naniesionej czekolady wyniesie około 1,5 - 2 mm. Po każdorazowym naniesieniu czekolady

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania