ser - 17000 przepisów (strona:786/1134)

Kuchenne abc - folia aluminiowa 260

pieczenia czy też gotowania, bo skraca czas obróbki termicznej. Owijamy nią kanapki, bo zapobiega ich wysychaniu. Nie przepuszcza światła, wody i powietrza. Jest doskonałym materiałem do przechowywania serów, mięs czy też jarzyn - opakowane w folię dłużej zatrzymują swój smak, aromat i witaminy. Pieczenie w folii jest doskonałą alternatywą dla osób na diecie, czy też dbających o zdrowie. Przygotowywane w niej

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Sernik Snickers 223

ugnieść. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA SEROWA: 2. Masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać śmietankę i leciutko podgrzać (żeby masa zrobiła sie rzadsza). Odstawić. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku, następnie mąkę i na końcu masę kajmakową ze śmietanką - cały czas miksując.     4. Całość wylać na spód z ciastek, piec

Kto ugości moich gości?
Zapiekanka makaronowa na szybko 400

Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami, zetrzeć mozzarellę na tarce, pozostawić mały kawałeczek . Wymieszaną śmietaną polać makaron z sosem mięsnym, wyrównać, ułożyć cienkie plasterki pomidora, zetrzeć na zapiekankę resztę sera, posypać oregano i wstawić do piekarnika nagrzanego

Gotowanie jest łatwe
Tarta sernikowa z truskawkami 137

ciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2 jajka truskawki Ciasto zagnieść z podanych składników, formę do tary posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wylepić formę ciastem. Podpiec ok 12 min w temp 180 st Składniki nadzienia włożyć do miski i dokładnie

Gotowanie jest łatwe
Niedzielne ciasto serem i śliwkami 133

ciasto; 5 jajek 1 szkl cukru 1 cukier wanilinowy 2,5 szkl mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna masa serowa; 200 g sera 1 jajko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka 2 łyżeczki maki ziemniaczanej ok 700 g śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z serem i borówkami 156

ciasto 2,5 szkl maki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 250 g sera białego 0,5 szkl cukru 2 jajka cukier waniliowy 05, szkl mleka 3 łyżki maki ziemniaczanej 250 g borówek amerykańskich Z podanych składników zagnieść ciasto , rozłożyć w formie o rozm ok 25x20

Gotowanie jest łatwe
Lasagne na domowym cieście 150

płat -  sos beszamelowy, 5 płat - sos sos boloński - 6 płat i resztka sosu beszamelowego.  Wstawić do piekarnika na 40 min.. przed zakończeniem można posypać żółtym serem i jeszcze chwilę zapiec. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Frankfurterki w chińskiej fasolce, pod beszamelem 142

gęsty, dodać jeszcze mleka, Zmiksować blenderem by był gładki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wbić jajko. Szybko wymieszać . Wylać sos na owinięte fasolki. (można posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiec w temp ok 180 st przez ok 30 min. Podawać kuskusem i pomidorem

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka makaronowa - Pasticio 271

równiutko rurki makaronowe wzdłuż formy. Na nim połowę sosu bolońskiego, następnie znów makaron i kolejna warstwa sosu bolońskiego, znów makaron i cały sos beszamelowy.  Można posypać wierch żółtym serem.   Zapiekać ok 40 min w temp 180 st  Dzięki  Skworcu  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam

Gotowanie jest łatwe
Baba ziemniaczana śródziemnomorska i dip z bakłażana 175

ziemniaki ok 1,2 kg 1 cebula 2 jajka 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 100 g sera feta lub typu feta 15- 20 oliwek zielonych 1 szkl mąki sól pieprz 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1/3 szkl oleju na dip 1 bakłażan 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z marynowaną ośmiornicą 153

kostkę, dodać ryż, ośmiornice i oliwki pokroić na plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, dodać resztę składników, wymieszać sałatkę i doprawić oliwą. Porada; Można dodać drobno pokrojony pomidor i odrobinę sera feta

Gotowanie jest łatwe
Grzybek Tybetański - kefirowy 198

Nastepnie naczynie z kefirem wstawiamy w większe naczynie do którego nalewamy wodę i podgrzewamy . Nie wolno zagotować. Kiedy mleko juz jest wygrzane , widać wtedy wyraźnie oddzielającą się serwatkę. Przelewamy ser na sito wyłożone czystą ściereczką. Lekko odciskamy i zawiązujemy . Teraz najlepiej na kilka godzin należy powiesić serek np na kranie, żeby się osączył. Osączony serek przekładamy do miseczki i teraz

Gotowanie jest łatwe
Udziec indyczy duszony w konfiturze z jarzębiny i polenta z mozzarellą 109

roladę pokroić w plastry . Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn. Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści się. Polentę (mamałygę) przelać do foremek lub wylać do jednej dużej. Po wystudzeniu polentę można zapiekać, odsmażać lub odgrzewać w mikrofali

Gotowanie jest łatwe
Polenta z mozzarellą 110

mozzarelli sól do smaku Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn. Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści się. Polentę (mamałygę) przelać do foremek lub wyląć do jednej dużej. Po wystudzeniu polentę można zapiekać, odsmażać lub odgrzewać w mikrofali

Gotowanie jest łatwe
Artykuł w CDC 179

Tarta malinowa Pierogi z kaszą i serem Pierogi z bobem i kiełbasą

Gotowanie jest łatwe