ser - 17000 przepisów (strona:689/1134)

GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 167

mniej więcej w tym samym momencie kiedy wstawiasz wodę na gnocchi. Na patenie najpierw ląduje cebula – zeszklij ją i dorzuć kurki, smaż razem aż kurki zmiękną. Dorzuć jogurt, ser i przyprawy i mieszaj wszystko aż powstanie jednolity sos. Gdy sos będzie prawie takiej gęstości na jaką masz ochotę dorzuć na patelnię gnocchi i smaż wszystko na małym/średnim ogniu

Martyna Cooks
Makaron z selerem naciowym i tuńczykiem 197

łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka ziół prowansalskich 1 puszka tuńczyka w oleju starty ser cheddar ok. 300 g makaronu Selera oczyszczamy z grubych włókien i kroimy w cienkie plasterki, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Czosnek

Czary - gary w kuchni
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 188

tortownicę o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 1/4 masy zostawiam do zrobienia łatek na górze sernika.   Masa serowa: 450 g serka naturalnego np. Vitello lub sera twarogowego 100 g cukru purdu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego) 2 jajka Do miski przekładamy serek, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy i wbijamy jajka. Wszystko miksujemy

Cooking Monster
Wegańskie pierogi z jarmużem. 211

wrzątku 25 g oleju kokosowego szczypta soli łyżka nasion chia (można pominąć lub zastąpić siemieniem lnianym) Farsz: 3 garści umytego jarmużu 180 tofu wędzonego (w wersji niewegańskiej można zastąpić serem żółtym)  3 ząbki czosnku 1 cebula (pokrojona i podsmażona) 1 łyżka pasty sezamowej tahini 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz szczypta słodkiej papryki wędzonej PRZYGOTOWANIE 1. Mąkę przesiej przez

Powiedz dietom nie
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 293

surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem),  sałata,  czerwona kapusta,  papryka czerwona  możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera   PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej wodą, dodaj sól i wymieszaj trzepaczką. Powinno powstać ciasto trochę gęstsze niż na naleśniki. 2. Smaż

Powiedz dietom nie
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 199

drożdżówek, a tu na moim stole wylądowała chałka smakiem kojarząca się z bułką, ale to coś pomiędzy słodką a śniadaniową bułką. Ta chałka świetnie pasuje do plasterków szynki i sera, a także do masełka i konfitury. Długo utrzymuje świeżość i naprawdę jest bardzo łatwa w wykonaniu. Jedynie potrzebuje trochę więcej czasu niż moja poprzednia chałka jaką Wam pokazywałam na łamach

Blondynka Gotuje
CZEREŚNIE 188

idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej reputacji. Czereśnie świetnie łączą się z innymi owocami jak truskawki, maliny, czy borówka amerykańska.  Wybierając czereśnie, powinniśmy zwrócić

Ciastka - domowe słodkości
Sernik jagodowy 306

SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego na sernik 700 g jagód 6 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 pastylek słodziku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować. Ja do masy dałam 500 g jagód, 200 g zostawiłam aby wrzucić je na koniec w całości do masy.  Piec przez godzinę w tempurze 180 stopni. Polewa została zrobiona z odżywki białkowej o smaku

ClauditteMissCooking
zdrowe zielone krokiety 206

Składniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do

w mojej kuchni
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z CZARNĄ PORZECZKĄ I BORÓWKAMI 235

żelatyny - 4 łyżki jagód bądź borówek amerykańskich bądź porzeczki - kilka ziaren wanilii - 2 łyżki cukru brązowego Żelatynę zalej 5 łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszaj. Jogurt grecki, ziarenka, wanilii, cukier i ser chudy zmiksuj blenderem. Dodaj żelatynę. Całość zmiksuj ponownie blenderem przez 4 minuty. Masę wylej do małej tortownicy wysmarowanej masłem bądź wyłożonej folią lub papierem. Dodaj owoce i delikatnie przemieszaj. Wstaw

SMYKWKUCHNI
Sałatka z arbuzem, awokado i fetą 231

grilla :)  SKŁADNIKI ( dla 1 -2 os ób - całość - 29 0 kcal) 150 g obranego arbuza bez pestek 1 garść rukoli ( 2 0 g) 1/2 obranego awokado 30 g sera feta 1 łyżeczka oliwy sok z cytryny świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE  Arbuza, awokado i fetę kroimy w kostkę. Mieszamy z rukolą, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy pieprzem

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 135

obranego bobu 4 buraki upieczone bądź ugotowane 1 kalarepę kilka rzodkiewek 1 czerwoną cebulę 1 avocado 1 pomidor pół pęczka drobno pokrojonej dymki dowolny kawałek prawdziwej fety lub innego sera (biały też będzie pasował) pestki z dyni lub słonecznika. Na sos: pęczek bazylii pół pęczka pietruszki kilka gałązek kolendry szklanka oliwy dwa ząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól

ladykitchen
Letnia sałatka z arbuza i kolendry 176

się idealnie w gorące przedpołudnie! Sałatka jest zdecydowanie dla fanów niecodziennych połączeń. Słodycz arbuza przeplata się z pozostałymi smakami. Całość jest bardzo orzeźwiająca a przygotowanie zajmuje chwilę. Składniki: arbuz ser feta liście kolendry sezam Arbuza kroimy w dowolne kształty. Łączymy z pokrojoną fetą. Dekorujemy świeżymi liśćmi kolendry i posypujemy uprzednio uprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu. Całość można polać dowolnym

Wrzosowa Polana
Sernik kibica - "biało czerwoni" 533

dokładnie się rozpuszczą dodajemy do pozostałego musu i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.   Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. i dodajemy ją do sera, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy jeszcze gorącą żelatynę, musi być gorąca, aby masa zbyt szybko nam się nie stężała. Gdy przygotowujemy masę serową, masa truskawkowa powinna już nam lekko tężeć

Jadło i czytadło