oryginalnie śmietana)szczypta gałki muszkatołowejtymianek, prażona cebulka (dodałam od siebie) Boczek pokroiłam w kostkę, lekko podsmażyłam. Cebulę pokroiłam w krążki. Na wstępnie podpieczone ciasto wyłożyłam boczek, surowe krążki cebuli. Ser zmiksowałam z jajkami, jogurtem i gałką muszkatołową (masę rozrzedziłam 2 łyżkami mleka). Masą serowo- jajeczną zalałam ciasto. Finalnie oprószyłam tymiankiem i prażoną cebulką. Całość zapiekłam kolejne 20-25min. Quiche
bastalenamąki 10 dkg masła 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 2 jajka ugotowane na twardo 1 pętko kiełbasy cebula 1 łyżka masła 1 jajko surowe 2 lyżki sera żółtego sol, pieprz natka pietruszki [ nie dałam] Mąkę posiekać z masłem, dodać sól i wodę.Wyrobić ciasto i włożyć na 2 godziny do lodówki.Płaską formę wysmarować masłem , wylepić ciastem, nakłuć
Moje domowe kucharzeniekurczakiem i brokułami w sosie serowym – mniam! Składniki Makaron spaghetti Brokuły Sos serowy wg przepisu na blogu Pierś z kurczaka podwójna pierś Oliwa z oliwek Przyprawa gyros Ser Wykonanie: Brokuły ugotować al dente na parze (ok. 3-5 minut). Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, wysuszyć. Pokroić w […] The post Makaron z kurczakiem
Kulinarne Przebojeniebo lepiej niż wygląda ;) Pomysł na danie zaczerpnęłam z Kuchni Lidla, ale wprowadziłam pewne zmiany i różni się on nieco od oryginału składnikami. Składniki Pierś kurczaka 4 pojedyńcze piersi Ser żółty 4 plasterki […] The post Cordon bleu po hiszpańsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeblaszkę o wymiarach 25x35cm: ciasto: 400 g mąki 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 250 g masła 100 g cukru masa serowa: 0,5 kg sera mascarpone 0,5 kg gładkiego twarożku 1 kisiel cytrynowy w proszku 100 g miękkiego masła 100 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 3 żółtka 6 białek Przygotowanie: CIASTO
Ze smakiem i z pasjąIstnieje wiele mniej lub bardziej wiarygodnych legend związanych z powstaniem Tiramisu. Niemniej jednak, jego korzeni doszukuje się na północy Włoch. Do przygotowania klasycznego tiramisu potrzebne są: biszkopty-paluszki ( savioardi), ser mascarpone, żółtka, kawa, cukier i gorzkie kakao. Oryginalny przepis nie uwzględniał użycia likieru czy białek jaj. Oryginalną formą tiramisu był okrąg, z czasem zaczęto używać podłużnych biszkoptów, co wymogło zmianę
Mia Cucina Sofietapiekarnika i pieczemy przez około 20 minut do uzyskania złotego koloru. Dodatki: liście sałatykolorowa papryka pokrojona w paski2-3 ogórki kiszone pokrojone w plastrypomidor pokrojony w plastryplastry żółtego sera (dowolnego, takiego jaki lubimy najbardziej)cebula pokrojona w krążkimusztarda, lub dowolny sos Ja po złożeniu hamburgerów i "spięciu" ich patyczkiem do szaszłyków, by się nie rozsypały, wstawiłam je jeszcze
Symfonia Smakówości 150 g mąki 1 opakowanie drożdży instant 3 jajka 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 150 ml mleka starta skórka i sok z połowy cytryny 100 g startego sera Emmentaler 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka posiekanego koperku pieprz Wykonanie: Przesianą mąkę łączymy z drożdżami i solą. Jajka ubijamy mikserem. Dodajemy do nich letnie mleko i olej czosnkowy. Mieszamy
Przysmaki KarolkiCześć!Dzisiaj kolejna propozycja kreatywnego wykorzystania Pomysłu na papirus Winiary :)Propozycja warta wypróbowania :) w końcu Sylwester się zbliża wielkimi krokami! Wytrawne drożdżowe muffiny z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki i pestek dyni :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSkładniki Ser Camembert 2 sztuki Miąższu chleba zwykłego 160g Ciasteka „Floretki” 100g Pistacje bez łupinek garść Mielone migdały 1 łyżka Jajko 2 jajka Mąka pszenna typu 450 Sól do smaku Pieprz do smaku Olej roślinny Mix sałat 1 opakowanie (lub sałata lodowa) Szparagi ze słoika Pomidorki koktajlowe Szynka Szwarcwaldzka 4 plastry Miód Musztarda Ocet winny […] The post Panierowany Camembert
Kulinarne PrzebojeSzybki obiad dla leniwych ;-) Składniki Pierś kurczaka 1 duża, pojedyncza pierś z kurczaka Ser mozzarella 1 kulka Krążek ananasa 2 krążki Przyprawa do kurczaka (lub zioła w młynku świeżo zmielone) do smaku Pieprz kolorowy Papryka słodka Wykonanie: Pierś przekroić na 2 części. Lekko rozklepać tłuczkiem. Natrzeć piersi ziołami (lub przyprawą do kurczaka) i oliwą, […] The post Pierś kurczaka
Kulinarne Przebojeprzechowywanie i odgrzewanie zupy soczewicowej Można dodać kilka kropel oleju sezamowego dla orientalnego akcentu. Wierzch zupy można posypać chrupiącymi grzankami lub ziarnami dyni dla dodatkowej tekstury. Można również dodać ser feta lub łyżkę jogurtu greckiego dla kremowości i bogatego smaku. Jeśli zostanie Ci zupa, bez problemu przechowasz ją w lodówce. Pamiętaj, że soczewica wchłania płyn, więc przed odgrzewaniem warto dodać
Moja Książka Kucharskacynk, potas, fosfor, wapń, żelazo, magnez. Składniki jakie sa potrzebne: Spód: – 300 g herbatników pełnoziarnistych – 1 łyżka cynamonu – 70 g masła Masa serowa: – 1 kg sera z wiaderka – 200 g erytrytolu – 1 łyżeczka wanilii – 2 łyżeczki cynamonu – ½ szklanki jogurtu naturalnego – 4 jajka + 2 żółtka Nadzienie cynamonowe: – 120 g brązowego cukru
Zdrowy Styl JoannyWymieszać potrawę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać spaghetti aglio e olio natychmiast po przygotowaniu. Można posypać danie startym parmezanem lub pecorino, ale w klasycznej wersji dania ser nie występuje. Spaghetti Aglio e Olio to doskonały przykład tego, jak z prostych składników można przygotować coś wyjątkowo smacznego. Danie to jest idealne, gdy potrzebujesz szybkiego, ale satysfakcjonującego posiłku
Moja Książka Kucharskapodstawowej wersji zupy, która wymaga jedynie kilku składników: świeżych pomidorów, cebuli, czosnku, bulionu, śmietanki i kilku liści bazylii. Należy pamiętać, aby użyć dobrej jakości pomidorów, bo to one są serem tego dania. Zupa pomidorowa W dzisiejszym, zabieganym świecie czas to luksus. Dlatego przedstawiam przepis na zupę pomidorową, która jest gotowa w zaledwie 20 minut. To idealna propozycja dla tych, którzy
Moja Książka Kucharska