ser żółty - 6379 przepisów (strona:318/426)

Krakersy z pastą z makreli 323

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam

Marta Gotuje
Pasztet z cukinii, pieczarek z dodatkiem oliwek 239

Składniki: 1 średnia cukinia 2 marchewki 2 ziemniaki 20 dag żółtego tartego sera. 2 garści oliwek zielonych 3 jajka puszka groszku konserwowego 1 duża cebula kilka dużych pieczarek sól, pieprz, suszone zioła oliwa 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki kaszy manny Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i wyciskamy z niej zbędną wodę. Marchewkę kroimy w drobną kostkę

Bon Appetit Małgorzaty
Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury 194

śniadanie, chociaż ja ją robiłam na kolację :P Składniki na 1 porcję: 1 placek tortilla (u mnie pełnoziarnista) 1 jajko 1 pomidor pół małej cukinii 50 g żółtego, tartego sera zioła prowansalskie szczypiorek lub świeża bazylia łyżka masła oliwa Pomidor kroimy w plastry. Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na grillowej patelni (na oliwie). Doprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa dyniowa 280

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam zupę dyniową. Trochę obawiałam się smaku, ponieważ nie do końca wiedziałam czy będzie mi smakować

Marta Gotuje
Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie 23384

The post Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Oryginalna Włoska Pizza - Margherita 292

Oryginalna włoska pizza charakteryzuję się bardzo cienkim chrupiącym ciastem. Klasyczna Margherita składa się z pomidorów, mozzarelli, bazylii, oliwy z oliwek, niekiedy również z oliwek. Najlepsza mąka

Słodka Strona
Cannelloni 229

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cannelloni czyli włoski makaron w kształcie długich rurek. U mnie nadziany mięsem mielonym z dodatkiem krojonych pomidorów, marchewki i

Marta Gotuje
Tagliatelle w sosie śmietanowym z dodatkiem pesto 254

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Miałam ostatnio chęć na makaron z  jakimś sosem. Wymyśliłam więc sos składający się z dodatku słodkiej śmietany, boczku i

Marta Gotuje
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 1453

The post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
De volaille wg Michela Moran 1745

The post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos boloński z makaronem 291

Składniki : 1 mała puszka przecieru pomidorowego około 10-15 dag mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia, pieprz, sól papryka mielona, szczypta tymianku, rozmarynu żółty tarty ser Przygotowanie : Obraną, pokrojoną cebulę i czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością wody by go rozrzedzić, dodajemy do mięsa Doprawiamy

Proste Potrawy
Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczonymi ziemniaczkami 250

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam świetny pomysł na obiad w wersji wegetariańskiej. Są to przepyszne kotlety z kaszy jęczmiennej z

Marta Gotuje
Sałatka meksykańska z kabanosem 4082

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki i szukać różnych smaków. Tym razem przygotowałam sałatkę meksykańską z dodatkiem kabanosa. Wyszła bardzo smaczna z

Marta Gotuje
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 190

mnie się dzieli, ja lubię różowe w środku, a Najcierpliwszy dobrze wysmażone (co dziwne, bo steki wsuwa średnie). Pod koniec smażenia na wierzch burgera kładę plaster żółtego, dobrego sera. Odstawiam, żeby soki w mięsie się uleżały. Burgery wymagają sosu. Ja w blenderze mieszam dwie łyżki majonezu, jedynie słusznego Kieleckiego, łyżeczkę musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik

ladykitchen
Parówki w cieście francuskim 714

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam przepis na szybką przekąskę czyli parówki w cieście francuskim. W formie takich małych kąsków świetnie sprawdzają

Marta Gotuje